ارایه سبک زندگی هدف جشنواره ادبی شاهد است
ناصر فیض، دبیر هنری این جشنواره در سخنان کوتاهی گفت: اگر جشنواره ادبی شاهد فقط بتواند به ترویج سبک زندگی مبتنی بر ایثار بپردازد، به اهداف خود رسیده است. این نوع سبک زندگی نشاندادن باورها، آرمان ها و ارزشها و اعتقادات ماست. خانواده شهیدان، فرزندان خود را در راستای آرمان و اعتقادات خود فدا كردند که این نوع زندگی شایسته الگوبرداری است.
علیرضا قزوه از داوران جشنواره ادبی شاهد در این مراسم با اشاره به داوریهای انجام شده اظهار کرد: در مقایسه با دیگر جشنوارههای ادبی، آثار درخشانی به دبیرخانه ارسال شد.
مردان پهلوان نیز در سایه زناناند
قزوه در ادامه با بیان اینکه شعرهای زیادی برای شهیدان سروده اما برای مادران شهید شعری در مجموعه یادداشتهایم نداشتهاست، افزود: تصمیم گرفتم برای این مادران كه نماد صبر و مقاومت هستند نیز شعری بسرایم.
وی در ادامه سروده تازهاش را برای حاضران چنین خواند: میموید و عزایش معنای عید دارد، غرق غم است و یك باغ عشق و امید دارد/ رفتهست با عروسش از حجله تا شهادت، رختش اگر سیاه است بخت سپید دارد/ با قلب عاشق او دیروز گفت و امروز، با قبر روشن او گفت و شنید دارد/ امروز هم شهیدان پیغام تازه دارند، امروز هر شهیدی حرف جدید دارد/ هر زخم یک كلید است؛ در باز شد ببینید،هر كس شهید او شد صدها كلید دارد/ مردان پهلوان نیز در سایه زناناند، شهنامه غیر رستم گردآفرید دارد/ هر همسر شهیدی عین خود شهید است، هر مادر شهیدی حكم شهید دارد
الگوی تمدن اسلامی شهیداناند
محسن مومنی شریف، رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی با ابراز امیدواری برای جریانساز شدن جشنواره ادبی شاهد که نخستین دوره آن به همسران شهید اختصاص یافته بود، گفت: پرداختن به اسوهها از عناصر هنر اسلامی است و در هنر انقلاب اسلامی نیز بر عهده هنرمندان است که آثار خود به چهرههای خداجو، مومن و مجاهدی كه معادلات مادی را بر هم زدند، بپردازند. شهدای ما از این گروه انسانها هستند.
وی همچنین با اشاره به ضرورت ارایه انسان الگو برای هر تمدنی،گفت: شهیدان، همسران و فرزندان آنها، الگوی تمدنی هستند که بر مبنای انقلاب اسلامی شکل گرفته است و هنرمندان میتوانند آثار ارزشمندی در این زمینه خلق كنند.
حجتالاسلام والمسلمین شهیدی، نماینده ولی فقیه و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این آیین با اشاره به دو عامل مُحدِثه و مُبقیه برای هر عاملی در دنیا، گفت: مبعوث شدن پیامبر و عرضه اسلام به جامعه از سوی ایشان، عامل محدثه و افرادی كه بعد از پیامبر كوشیدند تا راه او را ادامه دهند، عامل مبقیه اسلاماند.
شهیدی با اشاره به تلاشهای دشمنان برای از بین بردن انقلاب اسلامی و تحمیل جنگ با این هدف ادامه داد: تصور دشمن این بود که میتواند انقلاب اسلامی را نابود کند اما كسانی كه بعد از 35 سال انقلاب را حفظ كرده و به دست ما رساندند، شهدای كشورمان بودند. آنها همان عامل مُبقیه انقلاب هستند.
نشر فرهنگ ایثار، مهمترین وظیفه بنیاد شهید
«تلاش كنید فرهنگ ایثار و شهادت حفظ شود؛ زیرا ما هر آنچه داریم از ایثارگری خانواده های شهداست. به دیدار آنها بروید و سلام مرا برسانید و از آنها سپاسگزاری كنید؛ چرا كه ما مدیون آنها هستیم.» جملهای بود که شهیدی به نقل از مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: اگر انقلاب ما با همه مشكلاتی كه وجود داشته، سرافراز است به دلیل ایثارگری خانواده شهداست. این انقلاب با خون شهیدان و فداكاریهای آنان بیمه شد.
نماینده ولی فقیه و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین شعار «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیرت جهادی» را یادآور شد و تصریح کرد: نشر فرهنگ ایثار و شهادت از مهمترین رسالتهای ما در بنیاد شهید است و باید، با توجه به رهنمود مقام معظم رهبری كه فرمودند «خانواده شهدا گنجینه اسرار هستند كه باید حفظ و ثبت شوند»، نسل سوم و چهارم انقلاب را كه از نظر زمانی از جنگ و انقلاب فاصله گرفتهاند، با این معارف آشنا كنیم.
وی اضافه كرد: نسل جوان باید بدانند ما از كجا شروع كردیم و به كجا رسیدهایم. باید بكوشیم فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه باقی بماند. حفظ خون پاک عزیزان مان، رسالت همه ما محسوب میشود.
همچنین در خلال این برنامه از برگزیدگان نخستین جشنواره ادبی شاهد قدردانی شد و کتاب آثار آنان نیز در اختیار حاضران قرار گرفت. نامهای برگزیدگان به شرح زیر است:
در بخش «خاطره و قطعه ادبی» پیام جهانگیری رتبه اول و حسین علیزاده و ثریا عبدی رتبههای دوم و سوم را کسب کردند. اعظم پشتمشهدی و سمانه برومند علیپور در بخش «خاطره و قطعه ادبی» شایسته قدردانی شدند.
این جایزه در بخش «داستان کوتاه» معصومه عیوضی را به عنوان برگزیده اول و محمد باقر سیدی و زهرا حیدری را به عنوان نفرات دوم و سوم معرفی کرد. در این بخش مصطفی رضایی و میثم محمدی شایسته قدرانی بودند.
در بخش «شعر»، علیرضا رجبعلیزاده اول شد و علی سلیمانی و پونه نیکویی برگزیدگان دوم و سوم جشنواره شدند. همچنین عادل حیدری، رضا نیکوکار و مهدی ناصریان به عنوان شایستگان قدردانی در این بخش معرفی شدند.
جایزه نفر اول نخستین جشنواره ادبی شاهد، سه سکه تمام بهار آزادی به همراه تندیس جشنواره و رتبه دوم، دو سکه تمام بهار آزادی و رتبه سوم یک سکه تمام بهار آزادی بود.-
نظر شما