جمعه ۲۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۹
استعفا، انتصاب و گمانه زنی در تغییرات مدیریتی

آخرین هفته آذرماه در حالی سپری شد که شایعات مربوط به استعفای مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی، انتصاب اعضای شورای برنامه ریزی نمایشگاه کتاب وگمانه زنی در تغییرات مدیریتی دو نهاد فرهنگی بیشترین حجم خبری این هفته کتاب و کتابخوانی را به خود اختصاص داده بود./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نخستین خبری که در روز آغازین هفته  رسانه ها و اهالی فرهنگ و ادب را به خود جلب کرد، شایعه استعفای محمد حسنی مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان بود. اما همایون امیرزاده، مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن رد این خبر گفت: «اصلا بحث استعفای حسنی از بنیاد ادبیات داستانی مطرح نیست و بحث بر سر تغییرات جدید در این بنیاد است . وی در نامه‌ای آمادگی خود را برای ایجاد تغییرات در معاونت اعلام کرد و قصد داریم در چارت جدید کارهای اجرایی شعر را به بنیاد ادبیات داستانی اضافه کنیم تا این بنیاد در یک فضای جدیدتر در کلیت فضای ادبی به فعالیت بپردازد.»

هرچند این مقام مسوول به صراحت استعفا و پذیرش آن را  رد کرده بود اما برخی رسانه ها از پذیرش استعفای وی خبر دادند که البته تا به امروز این اخبار رسما تایید نشده است.
بررسی عملکردبنیاد ادبیات داستانی ایرانیان و دلایل بحث ورود این بنیاد به عرصه شعر! را در جای خود دنبال خواهیم کرد.

باغ کتاب تا سال 95 میزبان نمایشگاه کتاب نمی شود
 روز دوشنبه معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه مشاوران و معاونان خود از مجموعه باغ کتاب تهران دیدن کرد. در این دیدار علی‌اکبر اشعری اعلام کرد که هنوز زیرساخت‌های لازم برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در این مکان مهیا نیست و این مکان با دریافت بودجه 300 میلیارد تومانی می‌تواند در اردیبهشت ماه 1395 میزبان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران باشد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا که «اگر این مکان به عنوان محل دایمی نمایشگاه‌ کتاب تهران انتخاب نشود، باغ کتاب چه پروژه‌ای را در پیش خواهد گرفت؟» گفت: این پروژه کار خود را انجام خواهد داد و باغ کتاب از اردیبهشت و خرداد ماه سال آتی افتتاح خواهد شد. برخی پروژه‌ها مانند پارکینگ با ظرفیت چهار هزار و پانصد خودرو و دیگر برنامه‌هایی که برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در نظر گرفته شده بودند، اجرا نخواهند شد اما باغ کتاب فعالیت‌های خود را انجام خواهد داد.

اعضای شورای برنامه‌ریزی بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران مشخص شدند
پس از بازدید معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از پروژه باغ کتاب، اعضای شورای برنامه‌ریزی بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران به طور رسمی اعلام شدند.

محمد مهدی معراجی مرتضی کاظمی، محمد علی شعاعی، همایون امیرزاده، محمود برازش، محمدرضا وصفی، محمد حسنی، شجاعی‌صائین، برزین ضرغامی، علی‌اصغر محمدخانی، سید محمود حسینی، محمود آموزگار، محمد عظیمی و محمد اللهیاری فومنی، اعضای این شورای هستند که در کارنامه بیشتر آنها حضور اجرایی در چندین دوره نمایشگاه کتاب دیده می شود.

وعده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حل مشکلات اهالی قلم، چاپ و نشر
علی جنتی در حاشيه همايش بين‌المللي اسناد ايراني در روز (دوشنبه) درباره واگذاری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به شهرداری گفت:‌ ما در پی واگذاری نیستیم و نبودیم. این طرح در مجلس شورای اسلامی از سوی برخی نمایندگان مطرح شد و آن‌ها درخواست كردند که کتابخانه ها به شهرداری‌ها واگذار شوند. حال این طرح چه اندازه به نفع کتابخانه‌های عمومی کشور است، جای فكر دارد به‌این دليل که اكنون مجموعه کتابخانه‌های عمومی کشور از یک محل در حال هدایت و تطبیق کتاب است و با برنامه‌ریزی واحد کار را انجام می‌دهد، اما وقتی شما این کار را واگذار می‌کنید، پانصد شهرداری در کشور وجود دارد که هر شهرداری سلیقه خاص خودش را دارد و بعضی‌ها شاید توان اداری آن را در شهرهای کوچک نداشته باشند و معلوم نیست آینده آن چه خواهد شد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنین در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش در روز سه شنبه نیز درباره بررسی لایحه اصلاح حقوق کپی‌رایت مربوط به مولفان و مصنفان در دولت به  ایبنا، گفت: چند سالی است که روی لایحه مالکیت فکری و معنوی کار شده و به تازگی به دولت تحویل داده شده است. هم اکنون این لایحه در حال بررسی است و در یک یا دو هفته آینده کار بررسی آن به پایان خواهد رسید و به هیات دولت می‌رود. پس از تصویب در دولت نیز روانه مجلس می‌شود.

آخرین اظهارات وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در این هفته در آیین گشایش بیستمین نمایشگاه بین‌المللی چاپ، بسته بندی و ماشین آلات وابسته در نمایشگاه بین‌المللی تهران در روز پنجشنبه بوذ که از مذاکره با وزارت صنعت و معدن برای برطرف کردن مسایل چاپ و نشر کشور خبر داد و گفت: ما پیشنهادهایی را به وزارت صنعت و معدن ارایه کرده‌ایم. این پیشنهادها راجع به صنایع فرهنگی است. باید با آن‌ها صحبت کنیم و پس از بررسی به نتیجه برسیم.

جنتی درباره تشکیل کارگروه برای رسیدگی به مشکلات صنایع چاپ گفت: هنوز این کارگروه تشکیل نشده‌ است اما باید مجموع مشکلاتی را که به ما انتقال پیدا می‌کنند بررسی کنیم. در نهایت اگر نیاز به تغییر در مقررات و قوانین در وزارت صنایع و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود،  به اصلاح این قوانین می پردازیم.

برگزاری نخستین جلسه هیات انتخاب و خرید کتاب
نخستين جلسه هيات انتخاب و خريد كتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي روز چهارشنبه با حضور سيد عباس صالحي، معاون امور فرهنگي اين وزارتخانه و اعضاي اين هيات، كامران فاني، محمد‌علي مهدوي‌راد، علي‌اصغر محمد‌خاني، علي اوجبي، محمدكاظم شمس، احمد كمالي‌نژاد، مصطفي اميدي، حجت‌الاسلام حميدرضا ارباب سليماني برگزار شد. اين جلسه‌‌ها به صورت مستمر چهارشنبه هر هفته برگزار مي‌شود و قرار شد در جلسه آینده، رييس هيات خريد و انتخاب كتاب كه سمت سخنگوي اين هيات را هم بر عهده خواهد داشت، مشخص شود.

علاوه بر این، برپایی جشن 10 سالگی ویکی‌پدیای فارسی و سپس مخالفت رییس دانشگاه تهران با برگزاری این جشن، گمانه زنی تغییرات مدیریتی درباره حضور علی شجاعی صائین در اداره کل کتاب و حضور محمد رضا وصفی در نهاد کتابخانه های عمومی، وضع بودجه نهادهای فرهنگی در سال 93، بازگشایی بیستمین دوره نمایشگاه بین المللی چاپ وبسته بندی از دیگر اخبار فرهنگی آخرین هفته آذرماه (23 تا 29آذرماه) بود.

همچنین در این هفته که به هفته پژوهش نامگذاری شده بود، تقریبا همه وزارتخانه ها، ارگان ها ونهادهای دولتی و عمومی اقدام به برپایی مراسم تجلیل از پژوهشگران کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها