به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اعضای 14 نفره شورای برنامهریزی بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شامل محمد مهدی معراجی، مرتضی کاظمی، محمد علی شعاعی، همایون امیرزاده، محمود برازش، محمدرضا وصفی، محمد حسنی، علی شجاعیصائین، برزین ضرغامی، علیاصغر محمدخانی، سید محمود حسینی، محمود آموزگار، محمد عظیمی و محمد الهیاری فومنی هستند.
حجتالاسلام و المسلمین محمد مهدی معراجی یکی از اعضایی که نامش در این لیست به چشم میخورد از پیشکسوتان و به گفته خودش، خادمان نمایشگاه کتاب است که در حوزههای کتابهای دینی فعالیت دارد و در این حوزه مسلط است. روحانیای که به صورت رسمی در نمایشگاههای کتاب سالهای پیش سمت نداشته اما از کم و کیف برپایی آن به خوبی مطلع است.
محمد مهدی معراجی دارای مسوولیتهای متعددی در حوزه کتابخانهداری است که از آنجمله میتوان به مدیریت کتابخانه تخصصی علوم و حدیث و همچنین کتابخانه تخصصی زبانهای خارجی و غیر ایرانی در دفتر آیتالله سیستانی شهر قم اشاره کرد. سمت مشاور تهیه منابع دانشگاه علوم و حدیث تهران و قم و همچنین عضو هیات امنای کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی از دیگر سوابقی است که در کارنامه کاری این عضو دیده میشود.
مرتضی کاظمی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 81 و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم در امور اقتصاد و فرهنگ و هنر است.
محمد علی شعاعی، معاون اسبق فرهنگی و مشاور وزیر در امور فرهنگی دولت یازدهم است که به عنوان عضو دیگر شورای برنامه ریزی نمایشگاه کتاب بیست و هفتم منصوب شد.
همایون امیرزاده یکی دیگر از اعضای این شورا است که مشاور اجرایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان بوده است. دبیری سومین جشنواره فرهنگی هنری خلیج فارس، نمایندگی تامالاختیار معاونت امور فرهنگی در هفته کتاب، رییس هیات بررسی صدور پروانه نشر کتاب از دیگر سوابق اجرایی این شخص محسوب میشود. رییس هیات تجدید نظر رسیدگی به تخلفات ناشران مسوولیت دیگری است که در دوره علی جنتی به وی داده شده است.
محمودرضا برازش اکنون مدیر کل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. از سوابق اجرایی وی میتوان به مدیر مسوولی انتشارات آستان قدس رضوی و موسسه فرهنگی هنری هشتم طوس اشاره کرد.
برازش دانش آموخته رشته مهندسی کشاورزی در مقطع کارشناسی ارشد و از ناشران و نویسندگان فعال حوزه جغرافیاست و تا به امروز، کتابهای بسیاری در زمینه جغرافیا و آشنایی با ملل مختلف به رشته تحریر در آورده است.
محمدرضا وصفی، مدیرکل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر علمی جایزه جهانی کتاب سال 91، دکترای فرهنگ و تمدن و استاد دانشگاه تهران است. مدیریت کمیته بینالملل نمایشگاه کتاب به مدت 10 سال از دیگر سوابق اجرایی این عضو شورای برنامهریزی نمایشگاه کتاب بیست و هفتم است.
محمد حسنی یکی دیگر از اعضای شورای برنامهریزی نمایشگاه کتاب بیست و هفتم است. وی اواخر سال 1390 با حکم بهمن دری، معاون سابق امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سمت مدیر عاملی بنیاد ادبیات داستانی منصوب شد.
محمد عظیمی که 23 فروردین ماه سال 1391 به عنوان مدیر عامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی منصوب شد، اکنون با حکم صالحی یکی از اعضای شورای برنامه ریزی نمایشگاه کتاب بیست و هفتم است. وی پیش از منصوب شدن در این سمت، معاون حقوقی و پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که مهر ماه سال 87 منصوب و دی ماه سال 89 از این سمت کنارهگیری کرد. عظیمی دکترای پدافند غیرعامل دارد و رییس هیات مدیره کمک به توسعه فرهنگ و هنر بوده است.
علی شجاعی صائین، یکی دیگر از اعضای این شوراست که مدیر عامل خانه کتاب و نماینده ایران در شابک و شابم است.
محمود آموزگار، رییس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان و دبیری اتحادیه ناشران و کتابفروشان است که مدیریت انتشارات آمه را هم برعهده دارد.
سید محمود حسینی یکی دیگر از اعضای معرفی شده این شوراست که مدیر عاملی تعاونی ناشران قم و عضو هیات مدیره اتحادیه ناشران ایران را در کارنامه خود دارد.
محمد اللهیاری فومنی از 14 دی ماه سال 1388 با حکم سید محمد حسینی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی به سمت مدیرکل اداره کتاب و کتابخوانی این وزارتخانه منصوب شد. پیش از این وی، مسوول دو دوره نشر مکتوب نمایشگاه قرآن بوده و دبیری هفته کتاب را به مدت پنج دوره از دوره 17 تا 21 بر عهده داشته است. وی همچنین دو دوره مدیر کمیته نظارت و ارزشیابی محتوایی بوده و معاون نمایشگاه کتاب در دوره پیشین بوده است.
علیاصغر محمدخانی، نویسنده ایرانی و دبیر شورای گسترش زبان فارسی و معاون فرهنگی موسسه شهر کتاب است و از آثار وی میتوان به «شوریده یی در غزنه» شامل اندیشهها و آثار حکیم سنایی، «شاعر مردم» یادنامه سیداشرف الدین حسینی (نسیم شمال) ، «نامه سهروردی» که شامل مجموعه مقالات است، «درخت معرفت»،جشن نامه استاد دکتر عبدالحسین زرین کوب، «نامه شهیدی»، «جشننامه استاد دکترسیدجعفر شهیدی»، مهدوینامه، «جشننامه استاد دکتر یحیی مهدوی» و «خرد جاودان» جشننامه استاد سید جلالالدین آشتیانی اشاره کرد.
برزین ضرغامی، دکترای جغرافیای سیاسی، عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی، معاون فرهنگی و هنری سازمان زیباسازی کشور، مدیر کل مرکز فعالیتهای قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو هیات مدیره و معاون موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، مدیر عامل خانه اندیشمندان، دبیر و عضو شورای سیاستگذاری کتاب شهرداری تهران بوده است. وی چندی پیش نیز از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران منصوب شد.
سهشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۴
نظر شما