به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این دوره از چهارشنبه، 6 آذرماه، آغاز میشود و علاقهمندان برای ثبتنام به منظور حضور در این درسگفتارها میتوانند به نشانی اینترنتی WWW.Roozegareno.net مراجعه کنند.
شفاه، مدرس این دوره، در مقدمهای که برای این درسگفتار نوشته، آورده است: «فلسفه خواندن ما اینطوری است که فلاسفه باستان یونان و قرون وسطا و فلاسفه ماقبل هگل در دورهی جدید و هگل را میخوانیم و ناگهان به دوران معاصر و فلاسفه قرن بیستم میپریم. نتیجهاش هم این است که نمیدانیم مکاتب معاصر فلسفی از کجا آمدهاند و بنابراین، اغلب با چشم بسته در موافقت یا مخالفت با این مکاتب جدل بیفایده و مضر میکنیم. این غفلت در مورد فلسفه تحلیلی مضاعف است.
با اینوجود که این همه لشگرکشی در مخالفت و موافقت با فلسفه تحلیلی به وجود آمده، هنوز فلسفه تحلیلی در ایران پدیدهای است که ناگهان از آسمان به زمین افتادهاست. هیچ کس از مقام تاریخی آن آگاه نیست و کمتر کسی میداند که چرا برخی فیلسوفان غربی به راه تحلیل زبان افتادند. این درحالی است که این مکتب فلسفی، هر روز بیش از روز قبل در محافل رسمی و غیر رسمی علمی و فلسفی گسترده میشود و مخالفان و موافقان پرشورتری پیدا میکند.»
وی همچنین نوشتهاست: «طی چهار جلسه تلاش خواهد شد مقدماتی را درباره مقام تاریخی فلسفه تحلیلی و نسبت آن با دیگر جریانهای فلسفی غرب ارایه شود، از جمله مطالبی درباره مقام تاریخی افکار فرگه، راسل، مور، ماخ و ویتگنشتاین را خواهیم گفت. به علاوه تلاش خواهیم کرد نشان دهیم سنت تحلیلی در چه نقاطی از سنت موسوم به قارهای جدا شد و تشخص یافت.
همچنین بنا داریم در جلسه نخست با توجه به کتاب ماخ (Analysis of sensations) به سنت تجربه گرایی اتریشی بپردازیم و در جلسه دوم به فرگه و هوسرل، آغازگران دو سنت فلسفی معاصر از کتاب خاستگاههای فلسفه تحلیلی اثر دامت پرداخته خواهد شد و در جلسه سوم به بررسی مکتب کمبریج میپردازیم و در نهایت، جلسه چهارم به بررسی کانت و فلسفه تحلیلی از کتاب بازنگری پوزیتیویسم پرداخته خواهد شد.»
منبع عمومی این درسگفتار کتاب What is Analytic Philosophy اثر کلارک است.
موسسه فرهنگی هنری روزگار نو در تهران، خیابان حافظ، بالاتر از تقاطع انقلاب، بن بست حیات، پلاک12، طبقه دوم واقع شدهاست.
یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۶
نظر شما