یکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۸
حضور موسسه خانه كتاب در سی‌و‌دومين نمایشگاه کتاب استانبول

سی‌ودومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب استانبول با شرکت 560 ناشر داخلی و خارجی، با حضور خانه کتاب و موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی کار خود را آغاز کرد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران و به نقل از روابط عمومی خانه کتاب، سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب استانبول با شرکت 560 ناشر داخلی و خارجی، ساعت 12 شنبه دوم نوامبر(11 آبانماه) با حضور «اوزگور اوز اصلان» ريیس نمایشگاه و معاونت وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، «وو شولین» معاون وزیر تلویزیون و ارتباطات چین، «تانر تیمور»تاریخ‌نگار برجسته ترکیه در فضای بیش از 20 هزارمتر مربع مساحت در مرکز دايمی نمایشگاه تویاپ استانبول افتتاح شد.


در این مراسم که موسسه خانه کتاب ایران نیز شرکت کرده بود، «اوز اصلان» با بیان این‌که توسعه فناوری‌ها نقش مهمی در توسعه اجتماعی و فرهنگی و صنعت نشر کشور ترکیه ایفا می‌کند، تصریح کرد: صنعت نشر ترکیه در سال‌های اخیر بیشترین رشد را داشته است.

وی ابراز امیدواری کرد: صنعت نشر ترکیه با بهره‌مندی از ساختاری پویا بتواند با کشورهای پیشرو جهان به رقابت بپردازد.

در ادامه مراسم افتتاحیه، «وو شولین» نیز با بیان این‌که حضور چین به عنوان میهمان ویژه این نمایشگاه می‌تواند به تعمیق روابط فرهنگی دو کشور کمک کند، طی 10 سال گذشته نزدیک به 96 کتاب از کشور ترکیه از جمله سه کتاب «برف»، « استانبول: خاطره و شهر» و «نام من قرمز است» به زبان چینی ترجمه شده است و امیدواریم آثار بیشتری از دو کشور به زبان‌های مقابل ترجمه شود.


نمایشگاه بین‌المللی کتاب استانبول (دوم تا دهم نوامبر/ یازدهم تا نوزدهم آبان) توسط انجمن ناشران ترکیه و با مشارکت مراکز و نهادهای مدنی در مرکز دايمی نمایشگاه تویاپ استانبول برگزار می‌شود. در این نمایشگاه ناشران خارجی فقط در چهار روز نخست این نمایشگاه حضور دارند. همچنین بیش از 300 برنامه فرهنگی و نشست علمی برگزار خواهد شد.

بخش داخلی این نمایشگاه که امسال با شعار «تاریخ: از گذشته تا آینده» برگزار می‌شود، از پروفسور دکتر تانر تیمور، تاریخ‌نگار و محقق برجسته کشور ترکیه به عنوان «نویسنده افتخاری» نمایشگاه تجلیل می‌کند و در حاشیه آن سمینارها و نشست‌هایی درباره آثار و پژوهش‌های وی برگزار خواهد شد. همچنین برای نخستین بار در نمایشگاه امسال کتاب استانبول سالنی به نشر دیجیتال، کتاب‌های الکترونیکی و پیشرفت‌های جدید در این حوزه اختصاص یافته است.

در بخش بین‌الملل این نمایشگاه نیز حدود 200 ناشر از حدود 40 کشور جهان نظیر چین، ایران، عربستان سعودی، کوبا، ایتالیا، جمهوری آذربایجان، آلمان، مجارستان، هند، انگلیس، اسپانیا، نروژ، هلند، لبنان، بوسنی و هرزگوین، صربستان، اوکراین، پاکستان، کرواسی، یونان، آلبانی، امارات متحدۀ عربی، کوبا، کره جنوبی، رومانی و ... حضور دارند.

«چین» میهمان ویژه نمایشگاه کتاب استامبول
میهمان ویژه سی‌ودومین نمایشگاه کتاب استانبول جمهوری خلق چین است. این کشور شرق آسیا با شرکت نزدیک به 100 ناشر و حضور حدود 20 تن از چهره‌های برتر ادبیات خود و برگزاری نشست‌ها و سمینارهایی در طول برگزاری نمایشگاه به معرفی ادبیات، زبان و فرهنگ خود می‌پردازد.

سیر تحول ادبیات چین از قالب سنتی به دوران معاصر محور برنامه‌های ویژۀ این کشور است. چین در این نمایشگاه بیش از شش هزار جلد کتاب عرضه کرده و محصولات خود را در حوزه‌های ادبیات کودک و نوجوان‌، نشر دیجیتال‌، انیمیشن‌، بازی و ترجمه ادبیات چینی نمایش خواهد داد. از دیگر فعالیت‌های ناشران این کشور مبادله محصولات فرهنگی با ناشران کشور میزبان خواهد بود.


حضور ایران در نمایشگاه کتاب استانبول
در سی‌ودومین نمایشگاه کتاب استانبول موسسه خانه کتاب ایران، موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و یک شرکت خصوصی به نام «گیتی پویان آذر» از ایران حضور دارند که موسسه خانه کتاب در این دوره به طور مستقل شرکت و آثار خود را عرضه کرده است.

آثار عرضه‌شده خانه کتاب عبارتند از: کتاب‌های پژوهشی مانند: طوسی پژوهی، فیض‌پژوهی، سبزواری‌پژوهی، خواجه‌پژوهی، غزالی‌پژوهی، پروین‌پژوهی، فردوسی‌پژوهی، سیبویه‌پژوهی؛ کتاب‌های مشاهیر ایران‌زمین مانند: مولانا، خاقانی، حافظ، سعدی، فارابی، جلال آل احمد، ادیب‌الممالک فراهانی، سنایی و مجموعه پژوهشنامه خلیج ‌فارس و نیز کتاب‌های حوزه ایرانیان و قرآن مانند ملاصدرا شیرازی و تفسیرش، غزالی و جواهر التفسیر، گنابادی و تفسیر بیان السعاده.


در این نمایشگاه موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران نیز با 410 عنوان کتاب از آثار هنری، ادبی، دینی، دفاع مقدس، ایران‌شناسی را در معرض نمایش گذاشته است. همچنین موسسه گیتی پویان آذر نیز به تبادل اطلاعات در مورد کپی رایت کتاب های ایرانی و خارجی می‌پردازد. 

در سی‌و‌دومین نمایشگاه کتاب استامبول غرفه‌های ایرانی مورد استقبال رسانه‌ها و بازدیدکنندگان ترک قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها