دکتر مرادخانی، عضو هیات علمی گروه فلسفه دانشگاه آزاد تهران، در این باره به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: موضوع کتاب به دو سخنرانی اشتراوس، نظریهپرداز و فیلسوف آلمانی، درباره پیشرفت یا پسرفت تمدن معاصر غربی اختصاص دارد. این اثر تالیفی به تشریح نقد نگاه پوزیتیویستی و تاریخی به دوره روشنگری میپردازد.
وی با اشاره به دغدغه اصلی «اشتراوس» توضیح داد: انگیزه اصلی این فیلسوف از بررسی فلسفه کلاسیک ناشی از درک وی از بحران مدرنیته و بحران جاری غرب است. اشتراوس ریشه این بحران را در بیاعتقادی غرب به اهداف و ارزشهای خود میداند. این بیاعتقادی پیامد چالشهای نظری فلسفه سیاسی درباره برنامههای مدرنیته مانند ارزش جهانگرایی، پیوند رفاه با عدالت و سعادت و بهکارگیری علم در راه قدرت انسان است.
مرادخانی یادآور شد: البته او راهکار خروج غرب از این بحران را در بازگشت به نسبت میان دین و فلسفه میداند. به عبارت دیگر، وی معتقد است باید برای خروج از این بحران چراغ نزاع میان دین و فلسفه یا عقل و وحی را روشن نگهداشت.
به گفته این مدرس دانشگاه، با توجه به اینکه درباره اشتراوس منابع محدودی وجود دارد، این اثر میتواند به درک و شناخت افکار و اندیشههای این فیلسوف آلمانی کمک کند.
مرادخانی در پایان به اثر دیگرش با عنوان «پایان تاریخ در نظر فلاسفه مدرن و پستمدرن» اشاره کرد و افزود: این اثر نیز قرار است بهزودی از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شود.
جمعه ۱۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
نظر شما