دوشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۲
وزیران فعال در حوزه کتاب چه كساني هستند؟

از میان 15 وزیر دولت یازدهم، هشت تن در حوزه تالیف، ترجمه و تدوین کتاب فعالیت داشتند. در این میان، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با 17 اثر بيشترين تاليف در راس وزيران مولف قرار گرفته است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از زمان طرح گزینه‌های پیشنهادی حسن روحانی برای تصدی وزارتخانه‌های دولت یازدهم، افراد پیشنهاد شده از منظرهای بسیاری توسط رسانه‌های مختلف مورد نقد و بررسی قرار گرفتند. در این گزارش به فعالیت‌هاي  15 وزير دولت جديد در حوزه تالیف، تدوین و ترجمه کتاب نگاهی می اندازیم. 

علی طیب نیا (وزیر امور اقتصاد و دارايي)
علی طیب‌نیا متولد 1329 در اصفهان است. وی در سال ۱۳۷۲ دکتری تخصصی خود را با موضوع رساله «تورم ساختاری در ایران» از دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران دریافت کرد و در ادامه در همین دانشکده به تدریس مشغول شد. طیب نیا از سال ۱۳۷۳ به عنوان دبیر کمیسیون اقتصاد دولت، وارد کار اجرایی در سطح کلان اقتصاد ایران شده‌ است. 

طیب نیا مولف چهار کتاب با عناوین «بررسی اثرات احتمالی مالیات بر ارزش افزوده (VAT) در ایران بر تورم»، «مالیات بر ارزش افزوده (VAT) مروری بر ادبیات موضوع و تجربیات»، «بررسی اثرات احتمالی مالیات بر ارزش افزوده در ایران بر توزیع درآمد» و «تئوری‌های تورم با نگاهی به فرآیند تورم در ایران» است.

محمود واعظی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات)
محمود واعظی متولد 1331 و دارای مدرک دکترای روابط بین الملل و همچنین فوق لیسانس مهندسی الکترونیک است. وی سمت معاونت پژوهش‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک را بر عهده داشت.

وي تالیف و تدوین کتاب‌های «بحران‌های سیاسی و جنبش‌های اجتماعی در خاورمیانه: نظریه‌ها و روندها»، «ایران در سیاست خارجی فرانسه»، «بحران‌های بین‌المللی: تحلیل نظری و مطالعه موردی»، «میانجی‌گری در آسیای مرکزی و قفقاز: تجربه جمهوری اسلامی ایران»، «نفت و سیاست خارجی»، «میانجی‌گری در نظریه و عمل» و «ژئوپلتیک بحران در آسیای مرکزی و قفقاز (بنیان‌ها و بازیگران)» را در کارنامه علمی پژوهشی خود دارد. 

همچنین «اسلام در اتحادیه اروپا»، «افغانستان یک دهه پس از سقوط طالبان»، «ایران در سیاست خارجی فرانسه (2011- 2007)»، «بازیگر جدید؛ اهداف و عملکرد سازمان همکاری شانگهای»، «پاکستان؛ چالش‌های داخلی و سیاست خارجی»، «دیپلماسی عمومی و سیاست خارجی»، «ایران و اعراب»، «سیاست خارجی و امنیت مشترک اتحادیه اروپا»، «استراتژی آمریکا در قبال جهان اسلام» و «سیاست خارجی حزب عدالت و توسعه ترکیه» آثاری هستند که به تدوین واعظی به انتشار رسیده‌اند.

علی ربیعی (وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی) 
علی ربیعی متولد ۱۳۳۴ در تهران، دارای مدرک دکترای مدیریت استراتژیک، از آغاز انقلاب عضو موسس و عضو شورای مرکزی خانه کارگر بوده است. ربیعی استاد دانشگاه تهران و پژوهشگر حوزه جامعه‌شناسی سیاسی و اقتصادی است. وی عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه پیام نور، محقق و نویسنده در حوزه جامعه‌شناسی سیاسی و مدیریت و مشاور اجتماعی رییس جمهوري ایران (سید محمد خاتمی) طی سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ است.

كتاب‌هاي«جامعه‌شناسی تحولات ارزشی در ایران»، «زنده باد فساد: جامعه‌شناسی سیاسی فساد در دولت‌های جهان سوم»، «مطالعات امنیت ملی، مقدمه‌ای بر نظریات امنیت ملی درجهان سوم»، «کتاب معمای دولت مدنی، توسعه و امنیت درکشورهای جهان سوم»، «ارتقای مدیریت دانش در سازمان‌ها»، «مدیریت دانش فرایندها و رویکردها» و «مدیریت بحران و ریسک» از تاليفات وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی است.
 
محمد جواد ظریف (وزیر امور خارجه)
ظریف متولد 1338 در تهران از دیپلمات‌های پر سابقه ایران، سفیر و نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد به مدت پنج سال بود. وی دارای مدرک دکترای حقوق و روابط بین الملل است.

وی تالیف چهار کتاب با عناوین «دیپلماسی چند جانبه: نظریه و عملکرد سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی»، «سازمان‌های بين المللی»، «روندهای جديد بين المللی» و «ضرورت‌های چند جانبه گرايی در دنيای جهانی شده» را در کارنامه خود دارد.

علی جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)
علی جنتی در سال 1328 در خانواده‌ای روحانی متولد شد. وی در تحصیلات حوزوی خود به مدت 10 سال از محضر استادان حوزه ادبیات عرب، منطق، ‌فلسفه، اقتصاد اسلامی، فقه و اصول بهره گرفت و پس از پایان سطح، دروس خارج فقه و اصول را نزد شبیری زنجانی، یوسف صانعی و آذری‌قمی ‌گذراند. در سال 1354 پس از یک دوره دشوار جنگ و گریز با ساواک، به خارج از کشور عزیمت کرد و در کشورهای سوریه و لبنان اقامت كرد. 

جنتی کتابی با عنوان «خاطرات علی جنتی» را نگاشته است که در آن به بخشی از تاریخ ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی پرداخته است. همچنین سه کتاب «مسیحیت، صهیونیست و بنیادگرای آمریکا»، «ترکیه و مسئله فلسطین» و «ساختار دولت صهیونیستی اسرائیل» به مترجمی جنتی چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

مصطفی پور محمدی (وزیر دادگستری)
مصطفی پورمحمدی سال ۱۳۳۸ در قم زاده شد. وی مقدمات و سطح عالی فقه، اصول فقه و فلسفه را در قم، خارج فقه و اصول را در مشهد، قم و تهران به پایان رساند. پورمحمدی در سطح چهار فقه و حقوق اسلامی (معادل دکترا) در حوزه علمیه تحصیل کرده ‌است. پورمحمدی از سال 1379 تاکنون به تدریس علوم سیاسی در دانشگاه امام صادق (ع) مشغول است.

پور محمدی نگارنده کتاب دو جلدی با عنوان «مبانی نظری اندیشه سیاسی در اسلام» است و تاکنون مقالاتی علمی پیرامون حق، مبانی نظری حکومت دینی، نظارت، ارتداد و سیاست خارجی نگاشته‌است.

عباس آخوندی (وزیر راه و شهرسازی)
عباس احمدآخوندی متولد ۱۳۳۶ در نجف، دوره ابتدایی را در همان شهر و پس ‌از مهاجرت به ایران دوره متوسطه را در قم گذرانید و از دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته راه‌ و ساختمان با مدرک کارشناسی‌ارشد فارغ‌التحصیل شد. آخوندی دوره دکترای اقتصادسیاسی را در کالج رویال‌هالووی لندن به اتمام رساند و هم‌اکنون در دانشگاه تهران عضو هیات‌علمی دانشکده مطالعات جهان و استاد مطالعات بریتانیا است.

«مبانی نظری خصوصی سازی از منظر رابطه دولت - بازار» عنوان کتابی است که به قلم آخوندی منتشر شده است. وی همچینن تدوین کتاب «اصلاح قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی از نگاه بخش خصوصی» را عهده دار بوده است.

حسن قاضی زاده هاشمی (وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)
سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی در سال ۱۳۳۸ در شهرستان فریمان متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص جراحی قرنیه است. وی از سال 90 تاکنون دبیرکل و عضو هیات مدیره انجمن چشم پزشکی ایران است و مبدع بسیاری از تکنیک‌های درمان بیماری‌های قرنیه در کشور است.

 وی مولف 10 کتاب در زمینه تخصصی چشم‌پزشکی است و بیش از 150 مقاله علمی را نیز در ژورنال‌های معتبر خارجی به چاپ رسانده است. «راهنمای مراقبت‌های چشمی ویژه پزشکان عمومی»، «ناخنک و فیکوچاپ»، «پرستار چشم‌پزشکی»، «دانستنی‌های چشم‌پزشکی»، «جراحی رفراکتیو» و «مراقبین چشم در ایران» از کتاب‌های سید حسن قاضی‌زاده هاشمی است.


بر این اساس محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با تالیف هفت و تدوین 10 کتاب در میان وزيران دولت یازدهم بیشترین فعالیت را در حوزه کتاب داشته است. حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت نیز با تالیف 10 کتاب جایگاه دوم را در لیست وزیران فعال در حوزه کتاب به خود اختصاص داده است.

از میان 15 وزیر دولت یازدهم، بیژن نامدار زنگنه، عبدالرضا رحمانی فضلی، محمود علوی، حسین دهقان، حمید چیت چیان، محمدرضا نعمت زاده و محمود حجتی در حوزه کتاب فعاليت نداشتند.



 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها