به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این اثر نوشته حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا کاشفی، است که به همت دفتر نشر معارف منتشر شده است. مجموعه کتابهای پرسشها و پاسخهای دانشجویی از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و دفتر نشر معارف انتشار پیدا کرده است و آنچه این کتابها را از انواع مشابه برجسته میسازد، طبقهبندی موضوعی، توجه به شبهات و پرسشهای روز، پاسخگویی بلیغ و بر اساس نظرات علما و مراجع عظام است.
آن چه که در این کتاب آمده، پاسخ به 35 پرسش قشر جوان و دانشگاهی کشور در زمینه خداشناسی است. نویسنده در این کتاب به پرسشهایی درباره راه شناخت خدا، موانع معرفت الهی، انگیزه ترس خداگرایی، خدای مسلمانان و هندوان، چیستی خدا، اثبات یگانگی خدا، علت یکتاپرستی، کمال مطلق، مادی نبودن خدا، اثبات بی نیازی خدا، فیض خدا و نیاز به آفرینش، علت بعثت انبیاء، شناخت اوصاف الهی، ازلی و ابدی بودن خدا میپردازد.
همچنین موضوعاتی نظیر معنای اعلی در سبحان ربیالاعلی، علل درهم آمیختگی زشت و زیبا در این دنیا، فلسفه آفرینش، عدالت خداوند، عدل الهی و لقمه حرام، عدل الهی و زنازاده، عدل الهی و برتری سادات، صداقت خدا، علم خدا و اختیار انسان، ایمان و شک، شک در اعتقادات، شرک، کفر و نفاق، ناامیدی انسان و چگونگی هدایت الهی هم در قالب مباحث مطرحشده در این کتاب پاسخ داده شده است.
چاپ یازدهم این کتاب با شمارگان دوهزار نسخه، در 168 صفحه قطع رقعی و قیمت سه هزار و 900 تومان روانه بازار کتاب فرهنگی و دینی منتشر شده است.
برگزیده
-
کارنامه ادبی صادق چوبک، در گفتوگوی ایبنا با حسن میرعابدینی؛
صادق چوبک؛ ناتورالیستِ تندرو یا راوی رنجهای فراموششدگان؟
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با محمد حسینی؛
پشت سر مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
-
تخریب منزل پدر علم حقوق ایران در حملات اخیر؛
در سوگ خانهای که چراغ عدالت در آن روشن بود…
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
-
نوشتن تجربه جنگ به مثابه تراپی؛
ناب، نایاب و داغ و زنده
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
-
بازخوانی گفتوگو با کاوه فرخ پژوهشگر تاریخ جنگ؛
تاریخ ثابت کرده ایرانی به هر نحوی از خاک دفاع میکند
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
-
فواد نظیری در گفتوگو با ایبنا:
هیچ عقل سلیمی جنگافروزی را نمیپذیرد / ادبیات، بازتاب احوال انسانها در التهاب جنگ است
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با آذردخت بهرامی؛
سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با منیرالدین بیروتی:
حرفهای نوشتن بدون دانش ادبی، بازار کتاب را مبتذل میکند
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
-
نگاهی به رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو؛
هیچ فاجعهای در کار نیست، اما همهچیز آرامآرام فرو میپاشد
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
-
مصاحبه با نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025؛
نویسنده باید جرأت پرتاب سنگ به دریاچههای راکد داشته باشد
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
-
هوش مصنوعی، بحران هویت نقد ادبی و آینده آموزش ادبیات
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
-
میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها»-۱
فلوشیپ نشر تهران اردوی تدارکاتی بود/آمادگی برای ورود به بازار جهانی
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
-
به همت خردسرای فردوسی مشهد؛
دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» منتشر شد
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
-
مروری بر «شر در اندیشه مدرن؛ تاریخ فلسفه از چشماندازی متفاوت»؛
زمینلرزه در ارکان آگاهی بشر
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
-
بازار داغ کتابهای فلسفی در گفتوگو با حسین شیخرضایی؛
فلسفهخوانی در زمانه بحران معنا
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
-
درباره کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی»؛
برای پیشگیری از «انحطاط تمدن»
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
-
گفتوگو با علیرضا بهشتی به مناسبت درگذشت السدیر مکاینتایر ؛
فضیلتگرای ارسطویی
به نظر میرسد تفسیری که مکاینتایر از نظریه بحران معرفتشناختی ارائه میدهد، ما را در فهم تحولات فکری تاریخ ایران بسیار کمک میکند.
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی در روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی:
شاهنامه کاخ بلند فرهنگ ایرانی است
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
تازهها
-
تاریخ چیست؟
تاریخ چیست و چرا و چگونه آن را بخوانیم؟ اینها پرسشهایی به ظاهر ساده اما بسیار کلیدی و اساسی است. با هر کسی صحبت کنید پاسخی برای این دو سوال ظاهرا بدیهی در آستین دارد، اما حقیقت آن است که درک و انتظار عموم از تاریخ و کارکردهای آن بسیار متفاوت از آن چیزی است که پژوهشگران و صاحبنظران میگویند. در پرونده حاضر با شماری از پژوهشگران و صاحبنظران تاریخ درباره چیستی تاریخ و ضرورت آشنایی با آن گفت و گو کردیم.
-
ادبیات کودک و نوجوانِ ایران و مسألهی جهانی شدن؛
بررسی نقش نویسندگان در جهانیشدن ادبیات کودک و نوجوانِ ایران
ادبیات کودک و نوجوان ایران برای حضوری فعال و مثبت در جهان امروز، نیازمند نویسندگانی است که ذهنی پژوهشگر، چشمی تیزبین و گوشی شنوا داشته باشند، جسارت عبور از مرز تجربههای شخصی را پیدا کنند و دغدغههای واقعی و جهانی کودکان ایران و جهان را با زبانی تازه و فراگیر روایت کنند.
-
به همت انجمن دوستداران زیست بوم کهن زاگرس؛
«هفت کافه بینراهی» مهمان نشست سفرنامههای خوزستان میشود
خوزستان - صدمین نشست «سفرنامهها و جغرافیای تاریخی طبیعی فرهنگی خوزستان» با حضور اردشیر صالحپور نویسنده کتاب «هفت کافه بینراهی» ۲۳ تیرماه در اهواز برگزار میشود.
-
ایبنا از کتاب پژوهی درباره مسئله فلسطین گزارش میدهد؛
علیه تحریف تاریخ
این مجموعه تلاشی است فرهنگی برای ایستادگی در برابر تحریف تاریخ و روایتسازیهای سلطهطلبانه، و نیز دعوتی است برای مشارکت در مبارزه فکری و آگاهیبخش با محوریت مسئله فلسطین.
-
مروری بر کتاب «شکسپیر و شرکا» نوشته سیلویا بیچ؛
کتابفروشیای که همینگوی آن را آزاد کرد
کتاب «شکسپیر و شرکا» نوشتهی سیلویا بیچ، روایتی صمیمی و مستند از تجربهی منحصربهفرد یک زن امریکایی در قلب پاریس دههی ۱۹۲۰ است؛ دورهای که به لحاظ فرهنگی و ادبی، از طلاییترین سالهای قرن بیستم به شمار میآید. این اثر نهتنها روایتی مستند از تأسیس و مدیریت کتابفروشیای کوچک در پاریس، بلکه آینهای است از جنبش ادبی «نسل گمشده» و حلقهای از چهرههای نامدار ادبیات مدرن که در فضای آن کتابفروشی گرد هم آمده بودند.
-
در دیدار با هیئت امنای کاروان مهربانی صنعت چاپ عنوان شد؛
حضور کاروان مهربانی در مراسم روز صنعت چاپ استانها
اعضای هیئت امنای کاروان مهربانی صنعت چاپ با مدیر کل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ دیدار کردند، در این دیدار درباره حضور این کاروان در مراسم سالانه جشن روز ملی صنعت چاپ در استانهای کشور صحبت شد.
-
به کوشش امین افضلپور؛
مجموعه «طراشعر» منتشر شد
کتاب «طراشعر» شامل مجموعهای از نقدها و گفتوگوها درباره این سبک شعری منتشر شد.
-
با نگاهی ویژه به موضوع غذا و جنگ؛
دومین فصلنامه «تنور» منتشر شد
دومین فصلنامه فرهنگی، اجتماعی و تخصصی آشپزی «تنور» به سردبیری سوشیانس شجاعیفرد و با صاحب امتیازی سپهر سرلک منتشر شد.
-
کتاب «سفال شهر سوخته» منتشر شد؛
کشف قدیمیترین انیمیشن جهان
کاوش در گورستانها برای تبیین تاریخ یک جامعه باستانی از اهمیت بسیاری برخوردار است. برخی به اشتباه بر این تصورند که کلیه گورهای باستانی شبیه هم هستند و با کاوش تعداد اندکی از آنها میتوان به نتایج علمی دلخواهی رسید.
-
-
امام جمعه کرمانشاه:
کتابخانههای سیار عدالت فرهنگی را محقق میکنند
کرمانشاه- نماینده ولیفقیه و امام جمعه کرمانشاه با تأکید بر گسترش فرهنگ مطالعه و نقش کتابخانهها در کاهش آسیبهای اجتماعی، گفت: کتابخانههای سیار عدالت فرهنگی را محقق میکنند.
-
یکشنبهها با منطقالطیرِ عطار - ۲۵
داستان روشنشدن شعله شور و اشتیاق در مرغان برای دیدن سیمرغ
خراسان رضوی - در قسمت قبل تا آنجا گفتیم که مرغان اسرار کهن را دریافت میکنند و مشتاق سفر میشوند.
-
گزارش تصویری
نمایشگاه کتاب تهران؛ از ایده فروش مجازی تا مسئله مخاطب
در میزگردی با عنوان «نمایشگاه کتاب تهران؛ از ایده فروش مجازی تا مسئله مخاطب»، با حضورسه تن از فعالان صنعت نشر کشور اقدامات، کارها و فعالیتهای نمایشگاه کتاب تهران در گام سیوششم بررسی شد. در این میزگرد، محمود آموزگار، رئیس اسبق اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، مهدی اسماعیلیراد معاون امور ناشران نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و علیرضا اسدی مدیر انتشارات نیماژ حضور داشتند و به طرح نظرات و دیدگاههای خود درباره این رویداد پرداختند. /عکاس:معصومه احمدی
-
در میزگردی با حضور کارشناسان بررسی شد:
نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ از زاویه هزینهها تا ضرورت اصلاحات ساختاری
کارشناسان در میزگرد «نمایشگاه کتاب تهران؛ از ایده فروش مجازی تا مسئله مخاطب» به موضوعاتی چون جداسازی بخش مجازی و فیزیکی نمایشگاه کتاب تهران، اختصاص یارانه به حوزه زیرساختهای نشر و واگذاری امور نمایشگاه به صنف اشاره کردند.
-
فصلنامه تحول اداری منتشر شد؛
ابزار آگاهی بخشی و تبیین علمی برنامه اصلاح نظام اداری
فصلنامه تخصصی تحول اداری سازمان اداری و استخدامی کشور منتشر شد
-
در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛
کتاب «ایران در جنگ» نقد و معرفی میشود
کتابی با موضوع جنگ ایران و روسیه در کتابخانه ملی معرفی و بررسی میشود.
-
نشر سخن عرضه کرد؛
منظومه «جلیس المشتاق» با موضوع مسخ و نسخ در بازار کتاب
منظومه «جلیس المشتاق» از قرن نهم هجری، شامل روایت قصههای کهن، منتشر شد.
-
به مناسبت سالروز درگذشت میرزا فتحعلی آخوندزاده؛
نخستین پرده از تئاتر مدرن با قلم آخوندزاده بالا رفت
به مناسبت سالروز درگذشت میرزا فتحعلی آخوندزاده، پیشگام ادبیات نمایشی و روشنفکری ایران در قرن نوزدهم، این مطلب به بررسی زندگی، آثار و تأثیرگذاری او بر تئاتر و فرهنگ ایران اختصاص یافته است.
-
در دفتر دوم از مجموعه شهید علم؛
میراثی که از شهید رضایینژاد نزد عباسی باقی ماند
شهید فریدون عباسی، چند روز پس از ترور شهید داریوش رضایینژاد گفت: «داریوش یک عادت زیبا داشت و آن مستندسازی کارهای علمی بود. آنها پیش من است و من به کوری چشم دشمنان در این وقت اضافهای که خدا به من داده آنها را آماده کردهام و در اختیار اهل علم خواهم گذاشت.»
-
شماره هشتم مجله خردورزی منتشر شد؛
جامعهشناسی ایرانی در آستانه مرگ مغزی؟
شماره هشتم مجله خردورزی با پرسش جنجالی آیا جامعهشناسی ایرانی در آستانه مرگ مغزی است؟ منتشر شد
نظر شما