کتاب «لابی یهود و رئالیسم تهاجمی» منتشر شد. این اثر مجموعه مقالات «جان میرشایمر» استاد برجسته بخش علوم سیاسی موسسه «ار. وندل هریسون» و از مدیران برنامه سیاست بینالملل در دانشگاه شیکاگو را دربردارد. بر اساس آنچه که در پیشگفتار این اثر ارایه شده، مبنای انتخاب این مقالات ارایه مسیری کامل از اندیشههای «جان میرشایمر» است.-
مترجم کتاب «لابی یهود و رئالیسم تهاجمی» در بخشی دیگر از پیشگفتار این اثر بیان کرده است: «نگاه بیبدیل «جان میرشایمر» و «استفان والت» را تنها زمانی میتوان درک کرد که به خوبی با بافتار سیاسی ایالات متحده آشنا بود. «دموکراسی پاککننده» آمریکا هیچ گاه مجال بحث آزادانه درباره اسرائیل نداده است. هر امری که واجده سویهای پرسشی از «رابطه ویژه» باشد مورد طرد و نادیدهانگاری قرار میگیرد. از این رو، با وجود گذشت قریب به پنج سال از انتشار مقاله و کتاب «لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا» کماکان فشارها بر این دو پیوسته ادامه داشته است.»
کتاب «لابی یهود و رئالیسم تهاجمی» در چهار بخش «لابی اسراییل»، «مطالعات منطقهای»، «تاملات نظری» و «مصاحبه» تدوین شده است.
اسرائیلیهای مقدس در برابر اعراب شرور، لابی چیست؟، منابع قدرت لابی، لابی اسرائیل و سیاستهای آمریکا، یهودیان در مقام رایدهندگان کلیدی، لابی چقدر قدرتمند است؟، تبیینهای جایگزین لیبرمن، عراق و ایران، انواع نظریههای نهادگرا و همکاری در یک دنیای رئالیستی عناوین برخی از فصول سیزدهگانه این اثر را تشکیل میدهند.
«تصویر مطلوب مردم آمریکا از اسرائیل تا اندازه زیادی به سبب تلاشهای لابی در شکلدهی گفتمان عمومی آمریکا است. همان گونه که «اسلاتر» در پژوهش خویش نشان میدهد، پوشش رسانهای در ایالات متحده دارای قرابت بیشتری با اسرائیل است تا پوشش رسانهای در غالب کشورهای دموکراتیک دیگر . بنابراین عنصر کلیدی توجیه و تبیین «اسلاتر»، «تسخیر ذهن و روح افکار عمومی آمریکا»، خود تا حدودی ناشی از تلاشهای «لابی استو» نه یک تبیین بدیل حقیقی.» این جملات برگرفته از کتاب «لابی یهود و رئالیسم تهاجمی» است که در فصل چهارم از این اثر ارایه شدهاند.
«جان میرشایمر» از سال 1965 تا سال 1966 در ارتش آمریکا سرباز بود و پس از آن وارد کالج نظامی «وست پوینت» شد. در سال 1970 از دانشگاه فارغالتحصیل شد. او پس از گذراندن خدمت پنج ساله به عنوان افسر نیروی هوایی ایالات متحده، تحصیلات عالی را در دانشگاه «کورنل» آغاز کرد. وی سالهای 80- 1979 را صرف دستیاری موسسه «بروکینگ» کرد و طی سالهای 1980 تا 1982 دانشجوی فوق دکترای برنامه مطالعات امنیت بود که از سوی «ساموئل هانگتینگتون» در دانشگاه «هاروارد» تاسیس شده بود.
از «جان میرشایمر» تاکنون پنج کتاب منتشر شده است. «بازدارندگی متعارف»، «لیدلهارت و بار تاریخ»، «تراژدی سیاست قدرتهای بزرگ»، «لابی اسرائیل و سیاست خارجی ایالات متحده» و «چرا رهبران دروغ میگویند» عناوین این کتابها را تشکیل میدهند.
چاپ نخست کتاب «لابی یهود و رئالیسم تهاجمی» اثر «جان میر شایمر» با ترجمه محسن محمودی و ویراستاری علمی دکتر امیرمحمد حاجی یوسفی با شمارگان هزار نسخه، 528 صفحه و به بهای 16 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شده است.
نظر شما