سه‌شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۶
نگارش صحیح جریان انقلاب اسلامی از وظایف نویسندگان متعهد است

کتاب «لحظه‌های انقلاب» اثر زنده‌یاد محمود گلابدره‌ای امروز (24 بهمن) در بنیاد ادبیات داستانی رونمایی شد. علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمود گلابدره‌ای را نویسنده‌ متعهد به انقلاب اسلامی دانست و گفت: نگارش صحیح و دقیق جریان انقلاب اسلامی از وظایف نویسندگان متعهد به شمار می‌آید.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم رونمایی از کتاب «لحظه‌های انقلاب» با حضور غلامرضا امامی و ابراهیم زاهدی‌مطلق از داستان‌نویسان کشور و همچنین علی خلیلی، مسوول حفظ آثار محمود گلابدره‌ای برگزار شد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم ضمن قدردانی از حضور پرشور مردم در راهپیمایی 22 بهمن که بیانگر درک عمیق و والای مردم بود، اظهار کرد: محمود گلابدره‌ای نویسنده‌ای دقیق‌النظر و عمیق‌الفکر بود. 

اسماعیلی ادامه داد: ریختن افکار در قالب الفاظ درست و دلنشین به‌گونه‌ای که مخاطبان به صورت کامل آن را متوجه شوند از ویژگی‌های بارز یک نویسنده است. این ویژگی در تمام آثار محمود گلابدره‌ای مشهود است.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ساده‌نویسی و سالم‌نویسی را هنر نویسندگی دانست و گفت: مخاطبان در تمام آثار  گلابدره‌ای این ساده‌نویسی و سالم‌نویسی را درک می‌کنند.

اسماعیلی اظهار کرد: عده‌اي افراد متعهد باید حضور داشته باشند تا تاریخ انقلاب را بنویسند. اگر ما انقلاب خود را به تصویر نکشیم و ننویسیم دیگران همان‌طور که می‌خواهند به نگارش انقلاب می‌پردازند. 

وی داستان را تاثیرگذارترین نوع بیان آن دانست و ادامه داد: باید زمینه‌هایی فراهم شود تا جوان‌ها برای نویسندگی و خلق آثار فاخر در حوزه انقلاب و تاریخ در قالب داستان تشویق شوند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که در نوشتن داستان انقلاب باید پیام انقلاب را نیز منتشر کرد، افزود: بیان داستان انقلاب هر چه جذاب‌تر، شیواتر و در قالب نظم، نثر، داستان، رمان و قصه باشد، به‌یقین تاثیرگذاری‌ بیشتری دارد.

اسماعیلی عنوان کرد: ایران در انقلاب اسلامی شهیدان بسیاری را تقدیم کرده است. اگر تعداد روزهای انقلاب را با تعداد شهدا در نظر بگیریم می‌توان گفت که روزی 72 شهید تقدیم این انقلاب شده است. چقدر زیباست که نویسندگان متعهدی که دغدغه دینی دارند، این شهدا را شناسایی و معرفی کنند.

وی کتاب را ماندگارترین رویداد فرهنگی دانست و گفت: از افتخارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت‌های نهم و دهم این است که با وجود موانع و مشکلات، بنیاد ادبیات داستانی را راه‌اندازی کرده است. همه باید کمک کنند تا تاریخ انقلاب اسلامی، تاریخ دفاع مقدس و ایثارگری‌های شهدای هشت سال دفاع مقدس در قالب داستان با هدف آشنایی نسل‌های آینده به رشته تحریر درآیند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن بیان خاطره‌ای از دوران جنگ تحمیلی گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم تاریخ، ما را در آینده مواخذه خواهد کرد که در قبال جوانانی که جان خود را در راه اسلام و دین داده‌اند، چه کرده‌ایم. جریان انقلاب اسلامی  جریان منحصر به فردی است که هیچ کس تاکنون نتوانسته آن را كامل تبیین کند.

اسماعیلی در ادامه سخنانش گفت: تمام مسوولان فرهنگی کشور و نویسندگان متعهد وظیفه دارند نسل سومی‌های انقلاب اسلامی را با داستان انقلاب و ادبیات دفاع مقدس آشنا کنند.

وی ادامه داد: محمود گلابدره‌ای شاگر جلال‌آل‌احمد بود. همه می‌دانیم که انسان بیش از همه از معلم و دوست خود تاثیر می‌پذیرد. بسیاری از ویژگی‌های مثبت گلابدره‌ای برگرفته از شخصیت والای جلال بود. همچنین گلابدره‌ای نویسنده‌ای متعهد بود که تمام آثارش بیانگر دغدغه‌های درونی وی نسبت به جامعه‌ای بود که در آن زندگی می‌کرد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: صداقت و بیان واقعیات یکی از ویژگی‌های گزارشگر است. به راستی که محمود گلابدره‌ای نویسنده‌ای مسوولیت‌پذیر بود. تحریم «شب‌های شعر گوته» قبل از انقلاب اسلامی و حضورش در راهپیمایی‌ها نشانگر پایبندی وی به نظام جمهوری اسلامی ایران است. کتاب «لحظه‌های انقلاب» نیز حضور پرشور وی در صحنه انقلاب را نشان می‌دهد.

اسماعیلی افزود: نگاه گلابدره‌ای نسبت به انقلاب اسلامی از همان روزهای آغازین انقلاب اسلامی تا آخرین لحظه‌های زندگی‌اش هیچگاه تغییر نکرد. گلابدره‌ای اهل جبهه و مقاومت، مرد رفتن، دیدن و ثبت وقایع روزگار خویش بود.

وی بیان کرد: هر اندازه از شخصیت‌هایی مانند گلابدره‌ای قدردانی شود، باز هم کم است. قدردانی از این افراد قدردانی از جایگاه علم و دانش است. بدون تردید این نویسندگان شایسته قدردانی‌اند. بنابراین، وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد ادبیات داستانی این است که این‌گونه از نویسندگان متعهد را شناسایی و به جامعه معرفی کنند.

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان از کتاب «لحظه‌های انقلاب» رونمایی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها