چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۶:۵۰
طبیب‌زاده: «کتاب فصل» مطالعه را در جامعه افزایش می دهد

امید طبیب‌زاده، پژوهشگر شایسته تقدیر بیست‌ودومین جایزه «کتاب فصل» در بخش «زبان‌شناسی» معتقد است که این جایزه در معرفی بیشتر و مناسبت‌تر آثار به مخاطبان موثر است و به افزایش سطح مطالعه در جامعه منجر می‌شود._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «دستور زبان فارسی براساس نظریه گروه‌های خودگردان در دستور وابستگی» تالیف امید طبیب‌زاده در بخش «زبان‌شناسی» این دوره از جایزه «کتاب فصل» شایسته تقدیر شناخته شد.

طبیب‌زاده درباره این کتاب به «ایبنا» گفت: به‌طور کلی در دستور زبان شاخه‌ای به نام دستور فرمالیستی وجود دارد و در این دستور بزرگ‌ترین واحدی که بررسی می‌شود جمله است.

وی ادامه داد: دستور وابستگی نیز از شاخه‌های دستور فرمالیستی است و این دستور فعل را هسته جمله می‌داند؛ چراکه فعل تعیین می‌کند جمله چه عناصر و وابسته‌هایی باید داشته باشد. بنابراین مطالعه جمله با مطالعه فعل صورت می‌گیرد و برای مطالعه آن متمم‌ها و ظرفیت‌های فعل بررسی می‌شود.

این پژوهشگر در توضیح بیشتر این موضوع اشاره‌ای به کتاب دیگرش با عنوان «ظرفیت فعل در ساخت‌های بنیادین جمله در فارسی امروز»داشت و تشریح کرد: این کتاب حدود چهار سال پیش منتشر شد و در آن افعال فارسی را از نظر ظرفیتی که می‌توانند داشته باشند بررسی کرده‌ بودم. این کتاب با توجه دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی و کامپیوتر روبه‌رو شد؛ چراکه برای پردازش زبان فارسی بسیار مناسب بود.

وی توضیح داد: برای تکمیل این موضوع در کتاب جدیدم علاوه بر وابسته‌های فعل، وابسته‌های اسم و صفت را نیز معرفی کرده‌ام و برای دقیق‌تر بودن آن فرض را بر آن گذاشته‌ام که وابسته‌های فعل، کلمه‌ها نیستند، بلکه گروه‌های نحوی اند و برهمین اساس این گروه‌های نحوی خودگران شناسایی شدند.

طبیب‌زاده افزود:در حقیقت در این کتاب برای نخستین‌بار نظریه گروه‌های نحوی خودگردان در دستور وابستگی مطرح می‌شود.

وی در پایان و درباره جایزه «کتاب فصل» اظهار کرد: برپایی چنین جایزه‌ای در معرفی و حتی فروش بیشتر کتاب به مولفان کمک می‌کند.آشنایی بیشتر مخاطبان با کتاب‌ها در هر حوزه‌ای هم برای مولف و هم برای ناشر سودمند است و از سوی دیگر به افزایش سطح مطالعه در جامعه می‌انجامد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها