چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۸:۱۰
سینا فروزش:‌ سیستم آموزش تاریخ در ایران نیاز به تحول دارد

کتاب «بررسی تحلیلی سنت اندرزنامه‌نویسی سیاسی در تاریخ میانه ایران» نوشته سینا فروزش شایسته تقدیر بخش تاریخ بیست‌ودومین دوره جایزه کتاب فصل شد. نویسنده این کتاب گفت: سیستم آموزش تاریخ در ایران نیاز به تحول دارد. تاریخ باید آموزشی و با سبک‌های جدید و آمار همراه باشد./

سینا فروزش، شایسته تقدیر بیست‌ودومین دوره جایزه کتاب فصل در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: کتاب «بررسی تحلیلی سنت اندرزنامه‌نویسی سیاسی در تاریخ میانه ایران» از سوی ناشر برای دبیرخانه کتاب فصل فرستاده شد و به‌همین دلیل خبر انتخاب کتابم به‌عنوان شایسته تقدیر برایم غیرمنتظره بود.

این پژوهشگر تاریخ بیان کرد: هنگامی‌که پژوهشگری می‌خواهد کتابی منتشر کند، نباید تمام دغدغه‌اش صرف تامین هزینه و سرمایه برای چاپ و پخش اثر باشد. در هر حال شناخته شدن و معرفی اثر در فروش آن بی‌تاثیر نیست اما تا زمانی که کتابخوانی در میان افراد جامعه به‌صورت نیاز، درک و لمس نشود، چشم‌انداز روشنی نمی‌توان برای آن در نظر گرفت. 

فروزش درباره «بررسی تحلیلی سنت اندرزنامه‌نویسی سیاسی در تاریخ میانه ایران» گفت: تاریخ‌نگاران ایرانی درباره اندرزنامه‌های سیاسی مطالعاتی انجام نداده‌اند، در حالی‌که این مدل مدیریت سیاسی در ایران‌زمین از دوره ساسانیان تا دوره انقلاب مشروطه برقرار بوده است.

این مدرس دانشگاه افزود: اعراب، مغولان و ترکان پس از ورود به ایران و به‌دست گرفتن حکومت، تنها در عرصه نظامی فعال بودند و دیوانسالاران تلاش می‌کردند با استفاده از پند، اندرز و نصیحت جلوی اشتباه‌های این افراد را بگیرند. این اندرزها به‌صورت‌های گوناگون، از زبان حیوانات در کتاب «کلیله و دمنه» یا شخصیت هایی مانند پیامبر اسلام (ص)، بزرگمهر، افلاطون و سقراط بیان شده‌اند.

کتاب «بررسی تحلیلی سنت اندرزنامه‌نویسی سیاسی در تاریخ میانه ایران» نوشته سینا فروزش در 374 صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای شش هزار تومان از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شده است.

سینا فروزش، متولد 1354 کلاردشت، دارای دکترای تاریخ ایران دوره اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم و تحقیقات واحد تهران به‌شمار می‌رود. وی کتاب‌های دیگری مانند «تاریخ و تاریخ‌نگاری در اسلام و ایران»، «تاریخ ایران و اسلام به‌روایت آمار»، مجموعه «تاریخ‌نامه» درباره تاریخ ایران باستان و تاریخ جهان و «فرهنگ عامیانه کلاردشت» را تدوین کرده، همچنین کتاب «رساله الصحابه» ابن‌مقفع را که تاکنون به فارسی برگردان نشده نیز ترجمه کرده اما به‌دلیل مسایل مالی تا به‌حال موفق به انتشار آن‌ها نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها