خاطرات سردار علياصغر گرجيزاده، فرمانده امنيت پرواز كل كشور و سپاه انصار و رييس ستاد قرارگاه سپاه ششم در سالهای دفاع مقدس به قلم محمدمهدي بهداروند نوشته شده است. در اين اثر ماجراهاي دو سال شكنجه اين فرمانده در زندان الرشيد بغداد بازگو ميشود. اين اثر در 1200 صفحه در مراحل بازخواني قرار دارد و براي انتشار به دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنري سپرده شده است._
بهداروند نگارش اين كتاب را پيشنهاد سردار گرجيزاده عنوان كرد و افزود: اين اثر حاصل 90 ساعت مصاحبه با سردار گرجيزاده است كه پس از دو سال تلاش مستمر در 1200 صفحه نوشته شد.
وي ادامه داد: ماجراهاي خاطرات سردار علياصغر گرجيزاده از سقوط قرارگاه سپاه ششم آغاز و با بازگشت او از اسارت تمام ميشود. وي در آن زمان خود را فريدون كرمزاده معرفي ميكند اما پس از مدت كوتاهي سمت او لو ميرود و به زندان الرشيد بغداد منتقل و به مدت دو سال مورد شكنجه قرار ميگيرد.
نويسنده کتاب «گمشده در وطن» گفت: سردار گرجيزاده در روايت خاطراتش به افراد گوناگوني اشاره ميكرد. بنده براي گويا سازي مطالب كتاب به آنها مراجعه كردم. مصاحبه با اين افراد در پاورقيهای كتاب گنجانده شدهاند و اسناد و تصاويري هم در پايان كتاب آمده است.
بهداروند درباره ويژگيهاي اين اثر افزود: تدوينکننده اثر هستم و نميتوانم نظري درباره ويژگيهاي كتاب بدهم، ولي مرتضي سرهنگي، مدير دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري پس از مطالعه كتاب گفت: در ميان آثار منتشر شده با موضوع خاطرات دفاع مقدس، اين اثر منحصر به فرد است. البته سالهاي اسارت و حضور گرجيزاده در زندان الرشید بغداد، لو رفتن سمت او، شكنجههاي فراوان و تصميم رژيم بعث عراق براي اعدامش و در نهايت مطلع شدن ديگر اسیران از دستگيري اين سردار و اطلاع به نيروهاي صليب سرخ، برخي از فراز ونشيبهاي موجود در اين كتابند و نكات جديدي از اردوگاههاي عراق را به مخاطب منتقل ميكنند.
وي افزود: متن اين خاطرات بارها بين من و سردار گرجيزاده براي تكميل رد و بدل شد. اكنون نيز در مرحله بازخواني اثر هستيم و هنوز نام قطعي براي آن انتخاب نكردهايم. چند عنوان مانند «زندان الرشيد»، «سقوط قرارگاه» و «آتش در هور» را پيشنهاد دادهايم كه هيچيك از آنها نهايي نشده است. اين اثر براي انتشار به دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنري سپرده شده است.
نظر شما