خنیفر در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دورکاری را مبحث مهمی در هزاره سوم دانست و درباره کارکردهای آن گفت: کار از راه دور فراهم کننده فرصت برای افرادی است که تواناییهای مضاعفی دارند تا به جای تردد در شهر و افزودن به بار ترافیکی شهر، فعالیتهای خود را به صورت مجازی انجام دهند.
مدرس دانشگاه تهران افزود: کار صرفا حضور فیزیکی در یک محیط نیست و امروزه بسیاری از کشورها به سوی دورکاری حرکت کردهاند و حتی جراحیها هم امروزه از راه دور مدیریت میشوند.
برنده جایزه بینالمللی مقاله فوقالعاده ستایش شده در سال 2010 میلادی ادامه داد: دورکاری فرد را از بروکراسی سنتی دور میکند. در این موقعیت است که فناوری نقش اصلی را بازی میکند و با مفهوم توسعه اینترنت و اینترانت گره میخورد.
نویسنده کتاب «مدیریت زمان از دانش تا روش» مهمترین عامل را در دورکاری، نظارت و مدیریت دانست و افزود: مدیر دورکار نقش بسیار مهمتری نسبت به کارمند دورکار دارد و میتواند بر موفقیت این فعالیت تاثیرگذار باشد. در واقع اجرای توام با نظارت و ارایه تعریف دقیق از دورکاری در این فرایند بسیار اهمیت مییابد.
خنیفر اظهار کرد: یکی از مشکلات کشور ما این است که ابتدا واژگان و اصطلاحات نو در کشور وارد میشوند و وقتی مورد استفاده بسیاری از افراد قرار گرفتند در مییابیم که مفهوم آن را درک نکردهایم و فرهنگسازی لازم انجام نشده است.
نویسنده کتاب «نگاهی دوباره به روشها و فنون تدریس» عدم آموزش، بومی نشدن و ترویج ندادن منابع ساده را سه مسالهای دانست که در هنگام ورود واژگان مدرن به کشور نادیده گرفته میشوند و توضیح داد: در کتاب «دورکاری» سعی کردهایم به شرایط بومی کشور بپردازیم زیرا شرایط دورکاری در کشورهای پیشرفتهای که از نظر زمانی با ما سالها فاصله دارند بسیار متفاوت است.
«مهارتهای زندگی»، «مدیریت زمان از دانش تا روش»، «نظام پیشنهادها»، «روانشناسی کار»، «آموزش پودمانی از نظریه تا کاربرد»، «کارآفرینی در نظام ارزشی»، «بازکاوی مفهوم اعتمادسازی در سازمان» و «استانداردسازی در آموزش» برخی از آثار خنیفر بهشمار میرود که تا کنون به چاپ رسیده است.
چاپ پنجم کتاب «دورکاری» اثر مشترک کوروش پرند، حسین خنیفر، محمدحسین حاجلو و آرش بهرامی با شمارگان یکهزار نسخه و بهای 6 هزار تومان از سوی انتشارات سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور منتشر شده است.
دوشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۹
نظر شما