یکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۶
بررسي پيشينه نشر  از سوي فعالان اين حوزه

نخستین جلسه دوره آموزش نشر، عصر شنبه (20 خرداد) در محل اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با حضور نادر قدیانی، رییس اتحادیه، فتح‌الله فروغی، رییس کمیسیون آموزش اتحادیه و متقاضيان دريافت پروانه نشر با موضوع پیشینه و کلیات نشر برگزار شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نخستین جلسه دوره آموزش نشر در محل اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار شد. هدف از برگزاری این کلاس‌ها توجه به آموزش بیش از اشتغال و ارتقای دانش حرفه‌ای داوطلباني است كه در اين جلسات شركت مي‌كنند.

در ابتدای جلسه، قدیانی با اشاره به برگزاری بیست و شش دوره از این سلسله جلسات توسط اتحادیه، گفت: حضور فعالان نشر برای تعامل فراگیران با افراد با تجربه و توجه به بضاعت مالی اتحادیه و تلاش‌های کمسیون آموزش دليل برگزاری این کلاس‌ها شده است. 

وی افزود: ظرفیت این کلاس‌ها و مکان برگزاری کلاس‌ها به گونه‌ای است که ما نمی‌توانیم تعداد زیادی را در این کلاس‌ها ثبت‌نام کنیم ولی عناوین کلاس‌ها پیشرفت کرده است. 

قدیانی در پایان سخنانش با تاکید بر حضور مستمر و تلاش برای تمرکز و دقت فراگیران در این کلاس‌ها، افزود: صنعت نشر پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و نباید به سادگی از این کلاس‌ها گذشت. 

در ادامه فروغی با اشاره به این که از جمله مسایل مهم و اساسی پیشرفت در حوزه نشر، توجه به آموزش بیش از اشتغال و ارتقای دانش حرفه‌ای در این حوزه است و می‌تواند فراز و فرود پیش‌روی علاقه‌مندان ورود به این حوزه را مشخص کند، گفت: کمیسیون آموزش اتحادیه با توجه به اهداف ذکر شده، آموزش‌های کوتاه مدت صنعت نشر را برنامه‌ریزی، و با حضور فراگیران علاقه‌مند به صنعت نشر بیست و ششمین دوره این جلسات را آغاز می‌کند. 

وی با تاکید بر این‌که در این دوره نیز مانند دوره‌های قبل برنامه‌ریزی انجام شده و بر اساس میزان اطلاعات مورد نیاز فراگیران از پیشینه نشر و کلیات شروع می‌شود، افزود: پس از مرور مباحث مقدماتی، درس‌هایی درباره برنامه‌ریزی و مدیریت نشر، افتصاد نشر و... گنجانده شده و دیدار با صاحب‌نظران نشر، بازدید از موسسه انتشاراتی و مراکز چاپ و صحافی نیز از جمله برنامه‌های این دوره است. 

فروغی عنوان کرد: در پایان دوره به شرکت‌کنندگان گواهی‌نامه اهدا می‌شود. 

در ادامه نشست، مرادی، مدرس این دوره، درباره پیشینه و کلیات نشر مباحثی را مطرح کرد. وی ابتدا به تعریف کتاب که از سوی یونسکو به عنوان تعریفی که مورد توافق جهانیان قرار گرفته، پرداخت و گفت: کتاب یک اثر چاپی صحافی شده‌ است که حداقل 48 صفحه داشته باشد و مانند نشریات، تحت یک عنوان ثابت، به‌صورت دوره‌ای منتشر نشود. 

وي سپس با اشاره به این‌که هر کتاب سه بخش عمده دارد، اظهار کرد: اجزای پیش از متن، متن و پس از متن این سه بخش را شکل می‌دهند. بخش اساسی کتاب، متن است. 

مرادي ادامه داد: بعد از جلد کتاب اجزای پیش از متن شروع می‌شود که می‌تواند 4 یا 8 و یا 16 صفحه باشد. در این صفحات عنوان کتاب، اطلاعات کتابشناسی، مشخصات شناسنامه‌ای کتاب و... نوشته می‌شود. 

این مدرس چاپ با اشار به این‌که اساس کتاب، متن کتاب است، اظهار کرد: اساس کتاب متن آن است و انتخاب حروف مناسب برای کتاب از اهمیت بالایی برخوردار است. رعایت فاصله بین سطرهای کتاب و انتخاب مناسب سرفصل‌ها و زیرنویس‌ها نیز باید درنظر گرفته شود. 

در پایان کلاس، سعید مهری، مدرس فیزیک که در این کلاس‌ها ثبت‌نام کرده، به «ایبنا» گفت: برای دریافت مجوز نشر کتاب‌های خودم به وزارت ارشاد مراجعه کردم و ارشاد نیز مرا به اتحادیه معرفی کرد. 

وی توضيح داد: اتحادیه به افرادی که درخواست گرفتن پروانه نشر دارند كتاب‌هايي را معرفی می‌کند و بعد از این کتاب‌ها آزمون می‌گیرد؛ این کتاب‌ها شامل مطالب تخصصی است و تنها فعالان حوزه نشر که با آن به خوبی آشنايند، از عهده آزمون برمی‌آیند. من نتوانستم در آزمون قبول شوم به همین دلیل در این کلاس‌ها حاضر می‌شوم تا بتوانم با آمادگی بهتر در آزمون شرکت کنم. 

امیر احمدی، مدرس و فعال انجمن زبان‌شناسی نیز درباره این کلاس‌ها می‌گوید: برای دریافت پروانه نشر و حضور در عرصه نشر در این کلاس‌ها شرکت کرده‌ام. 

در ادامه جلسه نیز مباحث دیگر مربوط به متن کتاب و پس از متن ارايه و کلاس به شیوه پرسش و پاسخ اداره شد. این دوره آموزشی در محل اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، روزهای زوج به مدت 52 ساعت برگزار و آزمون پایانی نيز 19 تیرماه خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها