محسن كاظمي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره سه كتاب «خاطرات عزت شاهی»، «خاطرات احمد احمد» و «خاطرات مرضیه حدیدچی (دباغ)» كه توسط انتشارات سوره مهر به ترتيب به چاپهاي بیستم، شانزدهم و چهاردهم رسيدهاند اظهار كرد: اين آثار در چاپهاي جديد بدون تغيير منتشر شدهاند.
وي درباره تغيير محتوا يا افزودن اطلاعات جديد به اين آثار گفت: در پايان هر كتاب اطلاعات زيادي در اختيار مخاطب قرار داده ميشود. به عنوان نمونه در كتاب «خاطرات عزتشاهي» اطلاعاتي درباره سازمانها و شخصيتهاي مرتبط با خاطرات، در پايان نوشت كتاب آمده است كه بيشتر اين اطلاعات با گذشت زمات دچار تغيير ميشوند.
كاظمي درباه نحوه تغييرات در آثارش افزود: پرونده كتابهاي من هميشه باز هستند و حوادث نقل شده در آنها براساس فوت افراد يا از نو چيده شدن و آزاد شدن برخي اسناد و منابع تغيير ميكنند. بنابراين وقتي اين اطلاعات به حجم قابل توجهي ميرسند آنها را به كتاب اضافه ميكنم.
اين نويسنده گفت: در پرونده خاطرات عزت شاهي شخصيتهايي فوت كردهاند، مانند اكبر مهدوي؛ وي فرد مبارزي است كه در پانوشت كتاب به شغلي كه مهدوي به آن مبادرت داشته، اشاره شده است. وقتي اين فرد فوت ميشود، من خود را مقيد به اين ميدانم كه اطلاعات كتاب را به روز كنم.
وي ادامه داد: اين تغيير در چاپ دهم كتاب «احمد احمد» هم اتفاق افتاد. زماني كه احمد در سلول انفرادي قرار دارد با فردي همبند ميشود كه ورزشكار پرتاب ديسك و وابسته به گروههاي سياسي است، ولي نام اين فرد را به ياد نميآورد. ما هم درباره اين فرد سندي را پيدا نكرديم اما بعد از انتشار كتاب به اطلاعات جديدي رسيديم.
كاظمي افزود: اين ورزشكار در سال 1356 از ايران خارج شد و در كشور بلژيك دكتراي شهرسازي گرفت. وقتي براي تدريس به دانشگاه صنعتي شريف دعوت شد، در كلاس درس خاطرات خود را براي دانشجويان بازگو كرد. دانشجويان كلاس متوجه شباهت خاطرات او با خاطرات احمد احمد ميشوند و ميگويند كه خاطرات مشابه آن را در كتاب « احمد احمد» خواندهاند. پس از اين اتفاق با اين فرد گفتوگو و اطلاعات كاملي را به كتاب اضافه كردم.
اين نويسنده گفت: تفاوت كار من با ديگر دوستانم كه در حوزه خاطرات قلم ميزنند، به روز رساني اطلاعات درج شده در خاطرات است. بيشتر آنها بعد از چاپ كتاب، هيچ نوع اطلاعاتي را به كتاب اضافه نميكنند. تاكنون كتابهاي «خاطرات احمد احمد» و «خاطرات عزتشاهي» يك بار به روز شدهاند.
وي درباره كتاب «خاطرات مرضيه حديدچي(دباغ)» افزود: اين كتاب با دو اثر قبلي متفاوت است زيرا در ارايه اطلاعات از شاهداني صحبت ميكند كه بيشتر آنها فوت كردهاند يا شهيد شدهاند؛ مانند آيتالله سعيدي كه در سال 1340 به شهادت رسيد يا شهيد محمد منتظري.
چهارشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۳
نظر شما