سه‌شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۰
منابع درسي حوزه تربيت بدني بايد به‌روز شوند

مترجم کتاب «حرکت‌شناسي» گفت كه يکي از عوامل موثر در يادگيري آناتومي و حرکت‌شناسي، استفاده از مطالب علمي و تصاوير رنگي و واضح در مکتوبات است. طباطبايي همچنين به ضرورت به‌روز شدن منابع درسي حوزه تربيت بدني در اين باره هم اشاره کرد.-

دکتر حميد طباطبايي، مترجم کتاب «حرکت‌شناسي» و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، اظهار کرد: تاکنون در حوزه حرکت‌شناسي ساختاري دو عنوان کتاب به چاپ رسيده‌اند و از منابع درسي دانشجويان به‌شمار مي‌آيند که از عمر تاليف و ترجمه آن‌ها بيش از 10 سال مي‌گذرد. من اين اثر را با هدف ايجاد جايگزين مناسب براي اين مکتوبات ترجمه کردم.

وي ادامه داد: اين کتاب مي‌كوشد تا نقاط ضعف آثار قبلي را پوشش دهد، به اين ترتيب که همراه با مطالب نو و جديد از تصاوير رنگي و واضح در کتاب «حرکت‌شناسي» استفاده شده است.

وي گفت: تصاوير رنگي اين نوشتار متناسب با مباحث کتاب است و هر مبحث، عضلات درگير موضوع مورد بررسي را بيان مي‌کند. در آثار پيشين، تصاوير به‌کار رفته سياه و سفيد بودند و عضلات درگير به خوبي در آن‌ها مشخص نبودند.

استاد دانشگاه آزاد تهران اظهار کرد: من کتاب «حرکت‌شناسي» اثر دکتر «فلويد» را از ويرايش هفدهمين نسخه اصلي سال 2009 در کشور آمريکا ترجمه کرده‌ام. تکرار ويرايش‌هاي اين كتاب،  نشان‌دهنده کيفيت علمي بالا و استقبال خوب مخاطبان حوزه تربيت بدني و علوم ورزشي از آن است.

طباطبايي درباره ويژگي کتاب «حرکت‌شناسي» بيان کرد: اين کتاب ترم گذشته تحصيلي در محيط دانشگاهي تدريس و با استقبال خوب دانشجويان رشته تربيت بدني روبه‌رو شد. از جمله دلايل جذابيت و استقبال از اين اثر در ميان دانشجويان تربيت بدني و علوم ورزشي، علاوه بر وجود تصاوير رنگي، مي‌توان به مطالب کاربردي و به‌روز کتاب اشاره کرد. من کوشيده‌ام کتاب ترجمه شده را با تصاوير و در قطع نسخه اصلي منتشر کنم.

به گفته وي، کتاب «حرکت‌شناسي» در سيزده فصل با موضوعات «مباني حرکت‌شناسي ساختاري»، «مباني عصبي‌ ـ عضلاني»، «مفاهيم و عناصر پايه بيومکانيکي»، «کمربند شانه‌اي»، «مفصل شانه»، «مفاصل آرنج زند زبرين ـ زند زيرين»، «مفاصل مچ دست و دست»، «تجزيه و تحليل عضلاني تمرينات اندام»، «مفصل ران و کمربند لگني»، «مفصل زانو»، «مفصل مچ و کف‌پا»، «تنه و ستون مهره‌ها» و «تجزيه و تحليل عضلاني تمرينات تنه» مي‌پردازد. چاپ دوم کتاب «حرکت‌شناسي» با شمارگان 1000 نسخه، 408 صفحه در قطع رحلي و به بهاي 150000 ريال از سوي نشر ورزش روانه بازار کتاب شده است.

طباطبايي همچنين از تاليف کتاب ديگري با عنوان «تمرین با کش برای تناسب اندام» خبر داد و درباره هدف از تاليف اين کتاب گفت: امروزه تمرين با کش ميان ورزشکاران حرفه‌اي و آماتور رشته‌هاي ورزشي گوناگون بسيار رواج يافته است. در اين اثر کوشيده‌ام آموزش الگوهاي استفاده از حرکت‌ها مختلف با کش را ارايه مي‌دهم. 

وي افزود: حمل و نقل آسان، وزن سبک کش نسبت به دمبل و وزنه و طراحي تمرينات راحت، از دلايل متداول شدن اين تمرينات ميان ورزشکاران و به‌ويژه باشگاه‌هاي ايروبيک، پيلاتس و بدنسازي بانوان محسوب مي‌شود. حتي در اجراي برخي تمرينات با کش لازم نيست که حتما در باشگاه‌هاي ورزشي حضور يافت.

وي ادامه داد: در اين نوشتار به تشريح گفته شده است که تمرين با کش ميزان کمي قدرت عضلاني را بالا مي‌برد اما انعطاف‌پذيري و سرعت‌ عمل را تا حد زيادي افزايش مي‌دهد. معمولا کشتي‌گيران براي افزايش سرعت و چابکي از اين تمرينات استفاده مي‌کنند.

مولف کتاب « تمرین با کش برای تناسب اندام» بيان کرد: اين کتاب به مخاطبان خود بالغ بر 30 حرکت را به عنوان الگو، نوع و شکل اجرا ارايه مي‌دهد. از حرکات طراحي شده در اين كتاب مي‌توان به عنوان يک ايده استفاده کرد و ورزشكاران متناسب با نيازهايشان تغييراتي را در آن‌ها اعمال کنند.

وي گفت: اين نوشتار در برگيرنده تمرينات اندام‌هاي دست، پا، شکم و سر است و نشان مي‌دهد که كدام حرکت، چه عضله‌اي را درگير مي‌كند. 

وي ادامه داد: زبان کتاب ساده و روان است و مخاطبان کتاب «تمرین با کش برای تناسب اندام» عموم مردم و ورزشکارانند. پيش‌بيني مي‌شود اين نوشتار با همت نشر ورزش براي ارايه در بيست‌ و پنجمين نمايشگاه بين‌المللي کتاب در تهران منتشر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط