ویراست دوم «دموکراسی و جامعه مدنی در خاورمیانه» آماده چاپ شد. این کتاب پیش از تحولات اخیر خاورمیانه نوشته شده است اما مباحث نظری آن میتوانند به درک وضعیت حاضر این منطقه کمک کنند.-
وی افزود: 10 مقاله این کتاب، رابطه میان جامعه مدنی اسلام و دموکراسی را در خاورمیانه میسنجند. مقالات اين كتاب توسط نوشته مختلف نوشته شده است. جان واتربوری، جان اسپوزیتو و مهران کامروا، از جمله نویسندگان این مقالاتند.
به گفته دلفروز، از جمله مواردی که در خاورمیانه جلبنظر میکند، نظامهای حاکم بر این منطقه و تفاوتها و مختصات ویژه آنهاست. نویسندگان مقالات کتاب به این موضوع نیز توجه داشتهاند و آنها را در مباحثی مانند نظام پادشاهی و دولت رانتی بررسی کردهاند. بنیادگرایی اسلامی و ارتباط آن با دموکراسی و همچنين نقش زنان در فرآیند دموکراتیک شدن دولتها، از دیگر موضوعاتی مورد بررسي نويسندگان اين كتابند.
وی به اتفاقات اخیر خاورمیانه اشاره کرد و گفت: این کتاب مدتها پیش نوشته شده است و از تحلیل و بررسی اتفاقات اخیر خاورمیانه در آن خبری نیست. با وجود این، خواندن آن به درک مسایل اخیر خاورمیانه کمک میکند، زیرا بیشتر گفتارهای آن جنبه نظری دارند.
دلفروز ادامه داد: این اثر در زمان حکومت دیکتاتورهایی مانند مبارک و قذافی نوشته شد و نویسندگان در تحلیلهایشان گاهی به آنها اشاره کردهاند. به همین دلیل، در پاورقی توضیحات لازم قید شده است.
نظر شما