جمعه ۷ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۶
انجمن نويسندگان كودك و نوجوان 14 سالگی خود را جشن گرفت

جشن 14 سالگي انجمن نويسندگان كودك و نوجوان با حضور جمعي از اعضاي اين انجمن عصر روز پنجشنبه(6 بهمن‌ماه) برگزار و طي آن نكوداشتي براي محمدرضا يوسفي نويسنده پيشكسوت اين حوزه برپا شد. همچنين برگزيدگان نشست‌هاي داستان‌خواني انجمن نيز معرفي شدند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در اين مراسم كه به مناسبت سالروز چهارده سالگي انجمن نويسندگان كودك و نوجوان برگزار شد، جمع كثيري از اعضاي اين انجمن حضور داشتند.

محسن هجري، نويسنده حوزه كودك و نوجوان كه اجراي اين مراسم را بر عهده داشت در ابتدا با يادي از برخي از اعضاي اين انجمن كه اكنون در قيد حيات نيستند، اظهار كرد: انجمن نويسندگان كودك و نوجوان 26 آذرماه سال 1377 آغاز به فعاليت كرد و از آن زمان تا كنون به فعاليت‌هاي مدني خود ادامه داده است. هر سال نيز سالروز انجمن را در همان زمان جشن مي گيريم اما امسال به دليل متقارن شدن آن با ماه محرم و صفر قدري با تاخير اين مراسم را برپا كرديم.

وي با اشاره به اين‌كه در كنار اين برنامه، مراسم نكوداشتي نيز براي محمدرضا يوسفي به عنوان يكي از پيشكسوتان ادبيات كودك و نوجوان برپا مي‌شود، عنوان كرد: ويژه‌نامه‌اي درباره محمدرضا يوسفي منتشر شده است كه در آن نويسندگان عضو انجمن يادداشت‌هاي خود درباره او، نقد كتاب‌هاي وي و كتاب‌شناسي اين نويسنده را در آن گرد آورده‌اند كه اين ويژه‌نامه توسط معصومه انصاريان گردآوري شده است.

اين نويسنده حوزه كودك و نوجوان وبگاه اين انجمن به نشاني nevisak.ir را به نويسندگان حاضر معرفي كرد. اين سايت توسط فرهاد حسن‌زاده و شيوا حريري دو تن از اعضاي اين انجمن اداره مي‌شود و اخبار و اطلاعات فعاليت‌هاي انجمن و فعاليت‌هاي اعضاي آن را منعكس مي‌كند.

سپس فريدون عموزاده خليلي به عنوان رييس هيات‌مديره انجمن با بيان اين‌كه انجمن نويسندگان كودك و نوجوان اكنون در سن چهارده‌سالگي و در دوره نوجواني است اظهار كرد: ميان نوجواني اين انجمن و جامعه مخاطب آن كه نوجوان هستند رابطه‌اي ايجاد شده است و اكنون نيز انجمن بحران‌هاي دوره نوجواني را مي‌گذراند.

وي با اشاره به اين‌كه از مهم‌ترين وظايف انجمن، صيانت از حقوق نويسندگان است به همكاري و مشاركت اعضا در برنامه‌ها و نشست‌هاي انجمن تاكيد كرد و گفت: انجمن به پشتوانه اعضايي كه دارد تا كنون پابرجا مانده و فعاليت مي‌كند و نيازمند مشاركت بيشتر اعضاست.

سپس حديث لزرغلامي دو شعر از اشعار خود را تقديم حاضران در نشست كرد و يكي از آن‌ها را به روح ناصر خوشبخت، عضو تازه درگذشته انجمن هديه كرد.

در ادامه اين مراسم براي نكوداشت محمدرضا يوسفي، اسفنديار رشيدي، شاعر، عباس جهانگيريان، نويسنده و مترجم و محمدرضا شمس نويسنده حوزه كودك و نوجوان به سخنراني پرداختند. 

                                    رشيدي ـ شمس و جهانگيريان

عباس جهانگيريان با خواندن يك يادداشت از خاطرات خوابگاه دانشجويي و شيوه آشنايي خود با محمدرضا يوسفي گفت و محمدرضا شمس نيز با اشاره به اين‌كه يوسفي يك از باحسن‌ترين نويسندگان در حوزه كودك و نوجوان است، اظهار كرد: هر گاه از چهار راهي مي‌گذرم و كودكان كار را مي‌بينم به ياد يوسفي مي‌افتم زيرا وي تا كنون بسيار در اين زمينه فعاليت كرده است و درباره كودكان كار، كودكان روستايي و فقر داستان‌هاي بسياري دارد.

وي افزود: ادبيات كودك و نوجوان را بدون يوسفي نمي‌توانم تصور كنم زيرا هر يك از ما از زاويه نگاه خود به ادبيات كودك و نوجوان مي‌نگريم و هر يك جايگاه خود را داريم بنابراين فكر مي‌كنم نبود هر يك از نويسندگان كودك و نوجوان خلائي را در اين حوزه ايجاد مي‌كند.

اسفنديار رشيدي نيز از نخستين روزهاي آمدنش بهتهران و آشنايي با محمدررضا يوسفي در كتاب‌فروشي انتشارات شباهنگ گفت و اظهار كرد: 33 سال است كه با يوسفي دوست هستم و براي ورودم به دانشكده هنرهاي دراماتيك نقش موثري داشت و در طول اين سال‌ها شاهد زحمات وي براي رشد ادبيات كودك و نوجوان بودم حتي اين‌كه شغل و درآمد خود را كنار گذاشت و با گذراندن روزگاري سخت تمام وقت خود را صرف ادبيات كودك و نوجوان كرد.

اين شاعر گفت: يوسفي را با بزرگان ادبيات كلاسيك كشورمان مقايسه مي‌كنم همان‌گونه كه ولانا در مثنوي 26 هزار بيت شعر دارد يا حافظ كه به گفته بهاءالذين خرمشاهي تنها 200 شعر بسيار خوب دارد، يوسفي نيز در حوزه ادبيات كودك و نوجوان بسيار پر كار است و با وجود اين‌كه نقدهايي به برخي از آثار او وارد است اما برخي از آثار او نيز به واقع نقش به سزايي در اغناي ادبيات كودك و نوجوان كشورمان دارد.

وي افزود: يوسفي نويسنده اي ملي است و نمي‌توان او را به متعلق به منطقه‌اي خاص دانست زيرا او به هر كجاي كشور كه سفر كرده است درباره كودكان و مردم آن بخش از كشورمان كتابي نوشته كه از سوي آن‌ها با استقبال خوبي مواجه شده است، همچنين مخاطب وي لايه‌هاي مختلف جامعه‌اند و براي گروهي خاص نمي‌نويسد. اميدوارم همچنان در اين عرصه فعاليت كند و روزي فرا رسد كه در عرصه جهاني از او تقدير شود. 

                                         محمدرضا يوسفي

در پايان اين بخش از مراسم يوسفي نيز با خواندن يادداشتي از نويسندگان و اعضاي انجمن تشكر كرد و رييس هيات‌مديره انجمن با تقديم لوح تقدير از وي قدرداني كرد. محمد نژد، از اعضاي انجمن و مدير انتشارات رامين نيز با ارايه مجموعه رباعيات خيام به يوسفي از وي تشكر كرد.

در انتهاي اين مراسم نيز برگزيدگان نشست‌هاي داستان‌خواني انجمن معرفي و از آن‌ها تقدير شد. يگانه مرادي با داستان «رشته به رشته»، فرهاد حسن‌زاده با داستان «بچه گورخري كه بلد نبود بگويد مامان» و شهربانو بهجت برگزيدگان اين نشست‌ها بودند. 

انجمن نويسندگان كودك و نوجوان حدود 400 عضو نويسنده، شاعر و پژوهشگر دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها