ويراستار «فرهنگنامه كودكان» با اعلام خبر پايان يافتن تأليف اين فرهنگنامه گفت: انتشارات طلايي كار تصويرگري و صفحهآرايي آن را به تازگي آغاز كرده است.-
«بهروز رضاييكهريز » درباره عكسها و تصاوير مورد استفاده در اين كتاب گفت: سعي بر اين بوده كه در توليد اين كتاب از عكسها و تصاوير اصلي استفاده شود. در بسياري از موارد تهيه عكسهاي مورد نياز براي مداخل كتاب را به عكاسان سفارش دادهايم و در مواردي نيز از آرشيو عكاسان مختلف استفاده كردهايم. عكاسي آتليهاي نيز روش ديگري است كه براي تهيه عكسهايمان در پيش گرفتهايم. به عنوان مثال در مدخل بازي «الك دولك»، اين بازي را در آتليه شبيهسازي و عكاسي كردهايم. در مواردي هم كه عكس مورد نظرمان را پيدا نكردهايم از هنر تصويرسازي بهره گرفتهايم.
اين ويراستار و نويسنده يكي از ويژگيهاي «فرهنگنامه كودكان» را استفاده از عكس و تصوير عنوان كرد و در اينباره اظهار كرد: اين فرهنگنامه براي كودكان گروه سني 6 تا 9 سال تدوين ميشود و نكتهاي كه در كار با مخاطبان اين گروه سني بايد مورد توجه قرار بگيرد اين است كه آنان با تصوير راحتتر ارتباط برقرار ميكنند. به همين خاطر از ابتداي كار بر روي اين فرهنگنامه قرار بر اين بود كه بخش عمدهاي از بار محتوايي كار را عكسها و تصاوير بر دوش داشته باشند.
وي افزود: در شيوهنامه اجرايي فرهنگنامه بر اين تاكيد شده است كه بايد براي هر يك از بندهاي مداخل مختلف فرهنگنامه دست كم يك تصوير درنظر گرفته شود. به اين صورت نسبت متن به تصوير يك به يك خواهد بود.
رضايي درباره اختصاصات زباني و شكلي اين فرهنگنامه توضيح داد: در ابتداي كار از نويسندگان هر بخش كه غالباً از دانشگاهيان بودند خواستيم تا متنهاي مورد نظر را با زبان و شكلي ساده بنويسند. مداخل يك صفحهاي شامل 4 قطعه است و قطعه ورودي در تمام مداخل وجود دارد. هر قطعه نيز شامل 25 تا 35 كلمه است كه در قالب 8-7 جمله نظم مييابند. جملاتي كه به اختصار و سادگي مفهوم مورد نظر را منتقل كنند.
وي ادامه داد: خوانندگان اين گروه سني حوصله خواندن نوشتههاي بلند را ندارند. به همين خاطر سعي شده از جملات كوتاهي در اثر استفاده شود كه وقت خواننده را نگيرد، مفهوم را برساند و باعث شود او از خواندن متن لذت ببرد.
ويراستار فرهنگنامه كودكان اضافه كرد: البته در ويرايش محتوايي و ادبي اثر نيز سادگي متن توجه ميشود و واژههايي كه در دايره لغات كودكان وجود ندارد از آن حذف خواهد شد.
«فرهنگنامه كودكان»كه انتشارات طلايي تأليف و انتشار آن را آغاز كرده، نخستين كتاب مرجعي است كه كودكان مقطع ابتدايي را مخاطب خود قرار داده است. اين كتاب تمام مدخلهاي موردنياز گروههاي سني «الف» و «ب» مانند جانوران، علوم، بدن انسان، دين، بازيها، جغرافي، ايرانشناسي و اطلاعاتي درباره كشورهاي مختلف جهان را در خود دارد. در ساير كشورها چنين فرهنگنامهاي با نام «نخستين فرهنگنامه من» مشهور است.
نظر شما