مدرس درس «جامعهشناسي فرهنگي ايران» به دليل كمبود منبع مناسب دانشجويان در اين باره، كتابي را با همين عنوان نوشت. وي در اين اثر، موضوعاتي نظير تفاوت نسلها و تضادهاي عقيدتي آنان و همچنين مصرفگرايي و قانونگريزي در ايران را بررسي كرده است.-
نويسنده كتاب «اطلاعرساني و تبليغات فرهنگي» يادآور شد: تنها يك كتاب قابل توجه درباره اين موضوع در بازار نشر وجود دارد كه بيشتر از منظر تئوريك به آن پرداخته است.
جهانبخش ادامه داد: از دو سال پيش به فكر نگارش و گردآوري كتابي درباره جامعهشناسي فرهنگي براي استفاده دانشجويان افتادم. البته اين اثر، مخاطب عام را نيز مد نظر داشته و تنها دانشجويان را مخاطب خود قرار نداده است.
وي فصلهاي نخست كتابش را گزارشي از مباحث نظري جامعهشناسي فرهنگي ايران دانست و گفت: فصلهاي بعدي، بخشي از مسايل فرهنگي ايران را شرح ميدهند.
جهانبخش با اشاره به گستردگي دامنه جامعهشناسي فرهنگي گفت: تمام مسايل مهم فرهنگي ايران را نميتوان در دويست يا سيصد صفحه شرح داد و اين كتاب، تلاشي براي معرفي اجمالي اين موضوع در حد دو واحد درسي به دانشجويان است.
وي يادآور شد: مطالعه اين كتاب، فشردگي و اجمالي بودن مطالب آن را نشان ميدهد و من به ناچار مباحث را در حجمي اندك شرح دادم تا از اين طريق، تنها زمينه آشنايي دانشجويان با مباحث و تحقيقات بعدي آنها را فراهم كرده باشم. با توجه به وجود نداشتن تعداد كافي كتاب درباره جامعهشناسي فرهنگي ايران، گمان ميكنم انتشار همين كتاب نيز براي علاقهمندان غنيمت باشد.
مدرس درس «جامعهشناسي فرهنگي ايران» روشنفكري، تفاوت نسلها، نگرشهاي ديني، ناهمگراييهايي فرهنگي، تضادهاي عقيدتي ميان جنسها و نسلها، مدگرايي، مصرفگرايي و قانونگريزي در ايران را از جمله مباحث بررسي شده در اين كتاب دانست و گفت: تمامي اين مباحث، زمينه فرهنگي دارند.
كتاب «جامعهشناسي فرهنگي ايران» به تازگي از سوي انتشارات مبناي خرد منتشر شده است.
نظر شما