دوشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۸
جريان اقتباس ادبي در سينماي ايران بررسي شد

كتاب «واژه در قاب» با زير عنوان ساختارشناسي جريان اقتباس ادبي در سينماي ايران نوشته مزدا مرادعباسي از سوي انتشارات سوره مهر منتشر شد.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، مرادعباسي درباره كتاب توضيح داد: اقتباس ادبي از اركان مهم سينماي كشور صاحب سبك به شمار مي‌رود و مي‌توان گفت، 98درصد فيلم‌هايي كه در جشنواره‌هاي مهم جهان موفق به كسب جايزه شدند آثاري برگرفته از ادبيات مكتوب‌اند.

وي با بررسي مسئله اقتباس در سينماي ايران گفت: اگر اين مسئله را در سينماي ايران بررسي كنيم، چشم‌انداز چندان اميدواركننده‌اي ندارد و رابطه مستمري بين بدنه ادبيات داستاني و سينماي ايراني به وجود نمي‌آيد.

مرادعباسي افزود: جالب است كه بهترين آثار فيلمسازان شاخصي چون داريوش مهرجويي، ناصر تقوايي، بهمن‌فرمان‌آرا و مسعود كيميايي ريشه در ادبيات داستاني دارد و برگرفته از آثار نويسندگان ايراني و خارجي است؛ ولي در نسل جديد سينماگران متاسفانه يك چنين رويكردي نسبت به ادبيات بسيار كمرنگ است.

وي تصريح كرد: با توجه به اينكه در سينماي بعد از انقلاب ادبيات كودك و نوجوان بيشتر مدنظر فيلمسازان بوده است، ديگر گونه‌هاي ادبي مانند ادبيات بومي و شهري مورد غفلت قرار گرفتند.

به اعتقاد مرادعباسي، با توجه به اين مسايل و ضعف شديد فيلمنامه‌نويسي در سينماي ايران توجه به ادبيات داستاني كه عناصر اصلي يك داستان را از قبيل بحران، نقطه عطف و قهرمان در خود دارد، مي‌تواند ماده خام مناسبي در اختيار سينماگران بگذارد.

وي بيان داشت: كتاب «واژه در قاب» با توجه به همين نياز نوشته شده تا تصوير به نسبت كاملي از ارتباط سينماي ايران با گونه‌هاي مختلف ادبي در طول عمر اين سينما باشد.

مرادعباسي براي تدوين و مكتوب شدن كتاب يك‌سال وقت صرف كرده و با تحقيق كتابخانه‌اي، ديدن فيلم‌هاي اقتباسي و مطالعه كتاب‌هايي كه مورد اقتباس قرار گرفتند، به نتايج مورد نظر رسيده است. اين كتاب بخشي از پايان‌نامه كارشناسي ارشد او در رشته ادبيات نمايشي است.

وي ابراز اميدواري كرد، سينماي ايران بيشتر به سمت ادبيات گرايش پيدا كند و فيلمسازان وقت بيشتري براي مطالعه صرف كنند و دانشجويان رشته سينما و رشته‌هاي مرتبط حتي در فيلم‌هاي كوتاهي كه مي‌سازند سعي كنند عناصر اصلي داستان را رعايت كنند.
كتاب «واژه در قاب» شامل بخش‌هاي «طلوع سينماي اقتباسي(اقتباس از ادبيات كهن ايران)»، «اقتباس از ادبيات داستاني معاصر ايران»، ‌«اقتباس از نمايشنامه (ايراني و خارجي)، «اقتباس از ادبيات خارجي»،‌ «بررسي ويژه (روند اقتباس در دو فيلم دايره مينا و چكمه)»،‌ «بررسي فيلم دايره مينا»، «بررسي فيلم چكمه» و «گفت‌وگو با محمدعلي طالبي» است.

كتاب «واژه در قاب» با زير عنوان ساختارشناسي جريان اقتباس ادبي در سينماي ايران در شمارگان 2500 نسخه و با قيمت 3900 تومان از سوي انتشارات سوره مهر به فروش مي‌رسد.






نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها