حجتالاسلام خاموشي در همايش مديران فروشگاههاي موسسه کتابشهر گفت: تنوع محصولات مقبول فرهنگي و جذب مخاطبان از طيفهاي مختلف مهمترين رويکردهاي ماست.بايد به تعبيري پرديس فرهنگي و مجموعهاي شامل تمامي محصولات فرهنگي به ويژه کتاب داشته باشيم./
حجتالاسلام و المسلمين مهدي خاموشي در آيين افتتاحيه همايش مديران فروشگاههاي موسسه کتابشهر ضمن تبريک ميلاد حضرت علي (ع) با قرائت آياتي از کلامالله مجيد در توضيح فضائل امير مومنان، گفت: يکي از سورههاي قرآن «عاديات» است که بر اساس تفاسير شيعه به روز مبارک امام علي (ع) اشاره ميکند. به ويژه در تفسير مرحوم «سيد هاشمي بحراني» روايتهاي بلند و عجيبي درباره کارداني، تدبير و تبحر حضرت در فرماندهي نظامي نقل شده است.
وي افزود: در جنگ احزاب که کفار تصميم به قتل پيامبر گرامي (ص) گرفتند و خبر به مدينه رسيد، حضرت در روز اول و دوم در شور با مردم دو تن را مامور به پرچمداري لشکر اسلام کردند و هر دو بار وعده پيروزي دادند. اما اين ماموران در مواجهه با سيل عظيم لشکر کفار ترسيدند تا آنکه امام علي (ع) پرچمداري نيروهاي اسلام را پذيرفت.
خاموشي در ادامه تصريح کرد: ايشان به لشکر اسلام شبانه دستور حرکت دادند و راه را دو برابر کرده و از پشت جبهه دشمن ظاهر شدند و بر اساس دستور حضرت، مسلمانان بدون آنکه استراحت کنند از غفلت دشمن استفاده کرده و آنها را شکست دادند که مضمون سوره «عاديات» دقيقاً به همين تاکتيک جنگي امام در جنگ احزاب اشاره دارد.
وي در بخش ديگري از سخنانش ضمن مقايسه تلفات انساني روسيه در دو جنگ جهاني اول و دوم با تعداد شهداي انقلاب بعد از انقلاب اسلامي گفت: اين مقايسه نشان ميدهد که چه اندازه شهداي انقلاب کمتر از تلفات روسيه در دو جنگ بود و اگر ما تلفات کمتري در 30 سال انقلاب اسلامي داشتيم، به دليل همين الگوبرداري از تاکتيکهاي نظامي پيامبر و امام علي (ع) بوده است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه با بيان اينکه تاکتيک امام خميني (ره) هم در 8 سال جنگ تحميلي در مقايسه با ساير رهبران جهان مثال زدني است، تاکيد کرد: آنها که تاريخ انقلاب اسلامي را ورق ميزنند، پي ميبرند که تا چه اندازه جان سربازان ميهن اسلامي براي امام (ره) و فرماندهان نظامي ايران اهميت داشت. امروز نتيجه حضور آمريکا در عراق يک ميليون کشته داشته است که اگر اين آمارها را با آمار شهداي انقلاب مقايسه کنيم، به تاکتيکهاي امام (ره) احسنت خواهيم گفت.
خاموشي در ادامه با اشاره به اسناد معتبر تاريخي درباره مولود کعبه بودن حضرت علي (ع) يادآور شد: برادران اهل سنت همواره خواستهاند بگويند که در کعبه افراد زيادي متولد شدهاند اما منظور ما شيعيان اين است که زمان تولد امام علي (ع) ديوار کعبه شکافت و مادر حضرت به داخل کعبه قدم گذاشتند. برخي خواستند در سند اين واقعه تاريخي شک و ترديد ايجاد کنند ولي اين واقعه آنقدر روايت شده که امکان انکار ندارد.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي در بخش ديگري از سخنانش با تاکيد بر رونق اقتصاد نشر در موسسه «کتابشهر» گفت: طبق گزارشات رونق خوبي در اقتصاد نشر اين موسسه ديده ميشود اما مطالبه مقام معظم رهبري از حوزه نشر بيش از اينهاست و ايشان تاکيد ميفرمايند «بايد به شمارگان ميليوني در حوزه کتاب برسيم».
وي در ادامه کمبود ويترين کتاب و نبود شوق اجتماعي به خريد محصولات فرهنگي از جمله کتاب را از عوامل اساسي پايين بودن آمار کتابخواني در کشور برشمرد و عنوان کرد: خوشبختانه در سالهاي اخير تمرينهاي زيادي براي افزايش شمارگان کتاب داشتيم و رسيدن شمارگان کتاب «دا» به بيش از 540 هزار نسخه نتيجه اين رويکرد است اما اين اتفاق به مرور زمان صورت گرفته است و بايد با به کارگيري تکنيکهاي روزآمد، اين زمان را کوتاهتر کنيم.
خاموشي زير ساختهاي حال حاضر حوزه نشر کشور را توانمند خواند و گفت: در گذشته حوزه چاپ و نشر ضعفهاي اساسي داشت اما امروز ايران اسلامي ظرفيتهاي خوبي در اين حوزه دارد که بايد از اين ظرفيتها استفاده بهينه کرد.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي در ادامه با تاکيد بر اينکه بايد در حوزه نشر، کتاب را به عنوان کالاي فرهنگي در نظر بگيريم گفت: بدون اين ديد قادر به استفاده از ظرفيتها در شبکه توزيع کتاب نخواهيم بود.
وي در ادامه نسبت کالاي فرهنگي را با تبليغ و ترويج بسيار مهم و حياتي توصيف کرد و متذکر شد: اگر برنامهريزيها و عملکرد ما به گونهاي باشد که عموم مردم بيشتر به سمت کتاب بيايند، آن زمان ميتوانيم بگوييم که کار ارزندهاي کردهايم.
خاموشي با بيان اينکه «شيوههاي عرضه مناسب کتاب يکي ديگر از نقاط اساسي در اين حوزه است» گفت: تنوع در محصولات مقبول فرهنگي و جذب مخاطبان از طيفهاي مختلف بايد از جمله مهمترين رويکردهاي ما باشد و ما بايد به تعبيري پرديس فرهنگي و مجموعهاي شامل کليه محصولات فرهنگي به ويژه کتاب داشته باشيم.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي با تاکيد بر اينکه حوزه نشر ديني در اين سازمان بايد رونق زيادي داشته باشد، افزود: ما بايد خطوط قرمز انقلاب اسلامي را در شبکه توزيع کتاب کاملاً رعايت کنيم و عرضه رمانهاي کوچه بازاري و برخي رمانهاي عشقي را حتي اگر سودآوري داشته باشد، کمتر کنيم.
وي اضافه کرد: وظيفهمندي موسسه کتابشهر سود اعضاي اين موسسه را بيشتر خواهد کرد چرا که مخاطبان انقلاب اسلامي پي ميبرند که اين موسسه پرچمدار عرضه کتابهاي انقلاب اسلامي است که پرديس فرهنگي مناسب با اهداف و آرمانهاي انقلاب اسلامي را ايجاد کرده است به همين دليل ما بايد مميزي را پررنگ تر کنيم.
خاموشي در ادامه به طرحهاي جديد عرضه کتاب در موسسه «کتابشهر» اشاره کرد و گفت: ما به دنبال افزايش تعداد فروشگاههاي کتابشهر در سراسر کشوريم اما بايد پيش از راهاندازي اين فروشگاهها مطالعه دقيقي درباره مکانيابي و تناسب آن با موقعيت جغرافيايي داشته باشيم.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي همچنين طرح «بساط کتاب» را از جمله ايدههاي پيشنهادي براي شبکه توزيع کتاب خواند و گفت: اگر مطالعه دقيقي بر روي اين طرح صورت گيرد، در کارآمدي شبکه توزيع و تزريق و ترويج کتاب شيوه بسيار مناسبي خواهد بود.
نظر شما