دهمين جلد مجموعه فمنیسیم در ترازوی نقد، با عنوان «مطالعات زنان» از سوی دفتر نشر معارف قم منتشر شد. این کتاب ميكوشد رشته مطالعات زنان را از نگاه محققان داخلی و خارجی بررسی و نقد كند.
عمر رشته مطالعات زنان در ایران کوتاه است و به اواخر دهه 1370 شمسی میرسد، از اين رو نیازمند ارزیابی و نظارت جدی است تا از سویی گرفتار ایدههای فمنیستی رایج دنیای مطالعات زنان نشود و از سویی دیگر، به سطحیاندیشی و ضعف محتوایی آلوده نشود. این کتاب ميكوشد رشته مطالعات زنان را نگاه محققان داخلی و خارجی بررسی و نقد كند.
بخش نخست کتاب به بررسی مختصر وضعیت این رشته در ایران میپردازد. بخش بعدي که تلخیص و ترجمه کتاب «آشنایی با دنیای مطالعات زنان» است، تدریس رشته مطالعات زنان در دانشگاههای آمریکا را ارزيابي ميكند تا از کجروی در تدریس این رشته در ایران پرهیز شود.
بخش سوم نیز به خلاصهاي از کتاب «فمنیسیم زیر آتش» اثر آلن آرکلاتن اختصاص دارد که به نقد برخی مباحث رایج در درس مطالعات زنان توجه دارد. بخش چهارم تلخيصي از کتاب «تائو و اسلام» به شمار ميآيد و نمونهای از تحقیق «ساشیکو موراتا» براي ارايه مشترک برخی نگرشهای مذهبی نسبت به مسائل زنان است و دیدگاهی که با نگرشهای رایج در غرب تفاوت جدی و چشمگیری دارد را بیان ميكند.
بخش پایانی نيز ترجمه کتاب «ازدواج؛ رویایی که تن به خاموشی نمیدهد» از الیزابت فاکس جنووزه است.
هر کدام از بخشهای این کتاب از فصلهای مختلف تشکیل شدهاند. نقد و بررسی رشته مطالعات زنان در ایران، آشنایی با دنیای مطالعات زنان، خودآزمونی فمنیست، دیدگاهها و نقدهای فمینستی بر علم و معرفتشناسی، نسبیانگاری فمنیسم، نظرات اسلام و تائو درباره زن و اهمیت ازدواج و خانواده، از جمله مباحث مهم این کتاب محسوب ميشوند.
چاپ نخست کتاب «مطالعات زنان» در شمارگان 1000 نسخه، 352 صفحه وزیری و بهاي 46000 ريال از سوی دفتر نشر معارف قم منتشر شده است.
نظر شما