دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۰
اساطير ايراني؛ منبعي براي روايت‌هاي فانتزي

آرمان آرين، نويسنده كتاب‌هاي اساطيري گفت: براي نگارش كتاب‌هايم بيشتر از شخصيت‌هاي اسطوره‌اي بهره گرفته‌ و آنها را در قالب‌هاي فانتزي به تصوير كشيده‌ام. «بندهشن»، «دينكرت»،بخش‌هاي كهن اوستا مانند «يشت‌ها» و داستان‌هاي شاهنامه فردوسي منابعي است كه از آنها الهام گرفته‌ام.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، آرمان آرين، نويسنده كتاب‌هاي نوجوانان عصر يك‌شنبه (18 ارديبهشت) در نشست‌هاي بنياد فردوسي گفت: به تازگي دو كتاب «سپيتمان» و «روياي باغ سپيد» را منتشر كرده‌ام. در كتاب «سپيتمان» (داستان زندگي اشو زرتشت) را براي خواننده تصوير كرده‌ام. اين كتاب مخاطب را به روزگاراني مي‌برد كه زرتشت مي‌بالد، در برابر تباهي‌ها مي‌ايستد، پيام‌آور خداي يگانه مي‌شود و دين جاودانه خود را مي‌گسترد. سفري كه با دشواري و سختي‌ها آغاز مي‌شود و با روشنايي و اميد به روزهاي نيك، به پايان مي‌رسد.

وي افزود: بخشي از كتاب به «در جست‌وجوي زرتشت» اختصاص دارد، اين بخش نيز ما را به روزهايي مي‌برد كه سپيتمان، بر كناره رودخانه دائيتي، برآمدن و فرو رفتن خورشيد را مي‌بيند و درخشش ماه را در شبانگاهان مي‌نگرد. او در انديشه فرو مي‌رود و با خود مي‌انديشد كه در آن سوي دنياي تاريك و آلوده نيرويي برتر وجود دارد كه جهان را به سوي نيكي و سازندگي به پيش مي‌برد.

وي به كتاب ديگرش نيز اشاره كرد و گفت: داستان بلند «روياي باغ سپيد» نيز با رويداد شگفت‌آوري آغاز مي‌شود. در اين كتاب راوي از دو مرد به نام‌هاي «بهمن» و «اشا» مي‌خواهد كه نگرنده آييني باشد كه او و همراهانش به آنها خواهد پيوست. راوي كه در ابتدا بسيار هراسان شده، ناگزير درخواست آنها را مي‌پذيرد و سپس رويدادهايي را مي‌بيند كه براي او تازگي هراس‌آوري دارند اما اندك اندك روشنايي باغ سپيد، ترس را از او دور مي‌كند و آرمشي دلخواه، جاي آن را مي گيرد.

آرين به كتاب «اشوزدنگهه، اسطوره هم اكنون» نيز اشاره كرد و گفت: «اشوزدنگهه» شخصيتي اسطوره‌اي است كه در دوره‌هاي تاريخي ايران همچون سيلك كهن(6 هزار سال پيش)، هخامنشيان(2500 تا 2300 سال پيش)، ساسانيان(1800 تا 1400 سال پيش)، عباسيان(1300 تا 700 سال پيش)، ايلخاني مغول(700 سال پيش) و معاصر به تصوير كشيده شده است.

وي به واژه اشودزنگهه پرداخت و گفت: اشوزدنگهه در لغت به معناي اشه پايدار يا همان درستكار و حق‌جوي امروزي است. اين واژه نامي بازمانده از مردي پارسا در تاريخ ايران باستان و يشت‌هاي اوستا (فروردين يشت، بندهاي 112 و 113) است.

آرين خاطرنشان كرد: اشودزنگهه در كتاب نهم، دينكرت يكي از جاودانان به حساب آمده و در كتاب «دادستان ديني» نيز هفت فرد جاودانه فرمانروا خوانده شده است. در كتاب بندهشن نيز نام او در شمار جاوداناني است كه در پايان جهان برخواهند خاست و سوشيانت را ياري مي‌رسانند.

وي افزود: رمان اسطوره‌اي اشودزنگهه در بخش‌‌هاي اسطوره‌اي، باستاني و معاصر تنظيم شده و 30 داستان را در دوره‌هاي مختلف تاريخي به تصوير مي‌كشد. در دخمه‌هاي سيلك، چيس وهوش، آرامش پيش از توفان، آتش در تخت‌جمشيد، راهي به سوي شگفتي، ژرف‌ترين شگفتي زمين، با وزير و ارداويراف، در انجمن امشاسپندان، شاماش شوموكين از جمله بخش‌هاي مختلف اين رمان اسطوره‌اي به‌شمار مي‌آيد.

وي در پاسخ به اين پرسش خبرنگار «ايبنا» كه شما در كتاب‌هايتان از واژه‌هاي اسطوره‌اي بسياري بهره گرفته‌ايد و اين واژه‌ها براي خواننده‌اي كه با اين كلمات آشنا نيست، سخت‌خوان است، گفت: در پايان هر كتاب توضيحات و معناي برخي واژه‌هاي دشوار آمده است تا خواننده بتواند با واژه‌ها آشنا شود و هم به دانستني‌هاي اساطيري و تاريخي خود بيفزايد.

وي در پايان سخنانش به سه گانه «پارسيان و من» نيز اشاره كرد و گفت: پارسيان و من رمان سه جلدي است كه در هر مجلد داستاني از اساطير ايراني را بيان مي‌كند. جلد نخست اين کتاب با نام «پارسيان و من: کاخ اژدها» بيان‌کننده‌ داستان ضحاک ماردوش (آژي‌دهاک) است كه از مغز جوانان ايراني تغذيه مي‌شود. جلد دوم با نام «پارسيان و من: راز کوه پرنده» بيان‌کننده‌ پهلواني‌هاي رستم و شرح هفت خان اوست كه رستم از اين آزمون‌ها سربلند خارج مي‌شود. کتاب سوم هم با نام «پارسيان و من: رستاخيز فرا مي‌رسد» بيان‌کننده‌ داستان کوروش بزرگ و فرمانروايي او در صلح و آرامش است. 

بنياد فردوسي با همراهي فدراسيون ورزش‌هاي پهلواني و زورخانه‌اي در بازار جهاني کتاب و بخش جنبي نمايشگاه كتاب هر روز با برگزاري نشست «عصري با نويسندگان» ميزبان شاهنامه‌پژوهان کشور است كه آرين نيز در قالب اين نشست‌ها از كتاب‌هايش سخن گفت.

نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران 14 ارديبهشت در مصلاي امام خميني(ره) آغاز به كار كرد و تا بيست و چهارم اين ماه برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها