چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۹
کاغذ باید در ردیف کالای اساسی تعریف شود/«فرهنگ» مهمان ناخوانده دستگاه‌ها است

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در آیین افتتاح ششمین نمایشگاه کتاب دین، کاغذ را به منزله کالاهای اساسی دانست و گفت: سوگمندانه عرض می‌کنم فرهنگ مهمان ناخوانده دستگاه‌ها است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در قم، ششمین نمایشگاه «کتاب دین» با حضور آیت‌الله حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، سید‌محمدتقی شاهچراغی، استاندار قم، امیرعلی عموزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، ابوالقاسم مقیمی، معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم، حسین صفری، معاون اقتصاد و فرهنگ مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، حمید خرمی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان استان قم و جمعی از فعالان حوزه نشر و اهالی قلم برگزار شد.
 
آیت‌الله حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین با اشاره به اهداف برگزاری نمایشگاه کتاب دین، گفت: برپایی چنین نمایشگاه‌هایی موجب رونق تألیف، تصنیف و فعال کردن چاپخانه‌ها و در یک کلام رونق فرهنگی و ترویج فرهنگی دینی می‌شود؛ بنابراین تقویت بنیه فرهنگی جامعه یکی از اصلی‌ترین اهداف این نمایشگاه است، چراکه انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی بود و در انقلاب اسلامی باید سیاست، اشتغال و اقتصاد با رویکرد فرهنگی دنبال ‎شود.
 
کاغذ باید به منزله کالاهای اساسی باشد
وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه کاغذ در دستور دولت قرار بگیرد، بیان کرد: کاغذ باید به منزله کالاهای اساسی باشد، چطور مسئولان درباره تأمین معیشت و اقتصاد مردم دغدغه دارند، همان‌گونه باید به فکر تأمین کاغذ ارزان برای ناشران باشند. کاغذ باید ارزان به دست ناشر برسد و این موضوع یک اصل اساسی است.
 
امام‌جمعه افزود: اگر جامعه ازنظر اقتصادی در حالت بی‌نیازی باشد؛ از بُعد فرهنگی دچار مشکل باشد، دشمن ضربه سنگینی به آرمان‌های انقلاب خواهد زد. آنچنان کار نشر و کتابخوانی باید گسترش پیدا کند تا در هواپیماها، فرودگاه‌ها و پایانه‌های مسافربری و مطب پزشکان کتاب به صورت امانت در اختیار مسافران قرار گیرد تا سرانه مطالعه افزایش یابد.
 


رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه کتاب‌ها از نمایشگاه کتاب باید به خانه‌ها رفته تا خانه‌ها رونق پیدا کنند، یادآور شد: تقویت روحیه و نشاط در میان نویسندگان نیز از دیگر اهداف این نمایشگاه است. امروز نویسندگانی هستند که چند جلد کتاب نگارش کرده‌اند؛ اما به دلیل گرانی کاغذ نمی‌توانند آن‌ها را به چاپ برسانند و درنتیجه بی‌انگیزه می‌شوند و نویسنده بی‌انگیزه نیز نمی‌تواند کتاب فاخر نگارش کند. امروز نویسندگان و ناشران رزمندگان جبهه فرهنگ کشور هستند و سنگر پاسداری از ارزش‌ها، رفع نیازهای فکری جامعه، رد شبهات و القائات بیگانگان بر عهده این افراد است.
 
حسینی بوشهری با تأکید بر اینکه نباید ناشران و نویسندگان مشکل داشته باشند، بیان کرد: همان‌گونه که وزارتخانه‌های اقتصادی درگیر زندگی معیشت مردم هستند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز باید دغدغه رفع مشکلات فرهنگی و حوزه کتاب و کتابخوانی را داشته باشد.
 
وی بر لزوم ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه به ناشران و چاپخانه‌داران تاکید کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودجه‌ای برای وام دادن به مؤلفان و ناشران با سود کم در نظر بگیرد تا جامعه رونق پیدا کند، نه با سودهای 18 درصد که تا عمر دارند قسط بدهند.
 
این استاد برجسته حوزه علمیه اضافه کرد: اگر در نویسندگان و ناشران توانمندی لازم را ایجاد کنیم و وزارت ارشاد از این افراد حمایت داشته باشند، می‌توانیم در مقابل دشمن ایستادگی کنیم.

وی با بیان اینکه باید در حکومت اسلامی ده‌ها، صدها و هزاران چاپخانه تأسیس کنیم، مطرح کرد: زمانی که ناپلئون به‌عنوان استعمارگر و یک سردار جنگی وارد مصر شد، چاپخانه تأسیس کرد تا فکر و اندیشه نسل عرب را استحاله کند و از همان زمان روشنفکری عربی شکل گرفت و همچنان ادامه دارد و امروز محصول این تفکر را می‌بینیم.
 
فرهنگ مهمان ناخوانده دستگاه‌ها است
دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با ابراز تأسف از اینکه در امور فرهنگی کم سرمایه‌گذاری می‌کنیم، گفت: سوگمندانه عرض می‌کنم فرهنگ مهمان ناخوانده دستگاه‌ها است، یعنی اگر بودجه‌ دستگاه‌های دولتی همه بخش‌ها را پوشش داد و خیال‌شان راحت شد می‌گویند حالا سراغ فرهنگ برویم تا این چند درصد اختصاص یافته به فرهنگ را محقق کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها