دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵ - ۱۳:۵۷
نمایشگاه کتاب ارومیه به تقویت امید و سرمایه اجتماعی کمک می‌کند

آذربایجان‌غربی -مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان‌غربی با اشاره به برگزاری هجدهمین نمایشگاه کتاب این استان در فاصله هفت ماه از دوره پیشین، گفت: برگزاری این رویداد فرهنگی در شرایط پس از جنگ، ضمن تداوم جریان فرهنگی استان، می‌تواند در تقویت امید، آرامش و سرمایه اجتماعی مردم آذربایجان‌غربی نقش‌آفرین باشد.

مرتضی فرحبخش در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ارومیه گفت: هجدهمین نمایشگاه کتاب آذربایجان‌غربی، در فاصله هفت ماه از نمایشگاه کتاب هفدهم، پس از جنگ تحمیلی رمضان برپا شده است. برگزاری این رویداد فرهنگی قطعاً در آرامش، امید و همبستگی اجتماعی مردم آذربایجان‌غربی اثرگذار بوده است؛ زیرا یکی از رسالت‌های مهم ما در دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، تقویت سرمایه اجتماعی و امیدآفرینی میان مردم این استان است.

وی افزود: در این شرایط حساس، باید به مردم آذربایجان‌غربی نشان دهیم که جریان امور جاری است و همه چیز در زمان و جای خودش انجام می‌شود و در شرایط ناپایدار جنگ، برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی استان، از جمله برگزاری نمایشگاه کتاب، تحت‌الشعاع این شرایط قرار نگرفته است.

فرحبخش بیان کرد: در هجدهمین نمایشگاه کتاب آذربایجان‌غربی، موضوعات متنوع و ارزشمندی در معرض دید مردم این استان قرار گرفته است؛ از کتاب‌های علمی و دانشگاهی گرفته تا آثار ادبی، دینی، کودک و نوجوان و کتاب‌های مرتبط با تاریخ و فرهنگ بومی آذربایجان‌غربی. این تنوع موضوعی به مردم استان، به‌ویژه نسل جوان، امکان می‌دهد در یک فضای متمرکز با طیف گسترده‌ای از آثار روبه‌رو شوند و کتاب مورد نیاز خود را بیابند.

وی افزود: همچنین تخفیف‌های در نظر گرفته‌شده در این دوره از نمایشگاه کتاب آذربایجان غربی، به‌ویژه تخفیف‌های ۷۰ تا ۸۰ درصدی در برخی موضوعات آموزشی و کنکوری، دسترسی مردم آذربایجان غربی به کتاب را آسان‌تر کرده و انگیزه خرید و مطالعه را در میان آنان افزایش داده است.

فرح‌بخش درباره استقبال مردم آذربایجان غربی از هجدهمین نمایشگاه کتاب این استان گفت: استقبال خوبی از نمایشگاه صورت گرفته و تعداد کتاب‌هایی که تا به این ساعت به فروش رسیده، چشمگیر بوده است. فروش این تعداد کتاب در شرایطی که جامعه با فشارهای اقتصادی و دغدغه‌های پس از جنگ روبه‌رو است، نشان می‌دهد که مردم استان آذربایجان غربی همچنان به کتاب و مطالعه اهمیت می‌دهند و فرهنگ کتاب‌خوانی در میان آنان زنده است.

وی درباره ظرفیت هجدهمین نمایشگاه کتاب آذربایجان، غربی برای گفت‌وگو و هم‌زیستی اقوام و مذاهب این استان اشاره کرد: آذربایجان‌غربی استانی با اقوام و مذاهب متفاوت است و در این نمایشگاه کتاب، نشست‌های علمی و فرهنگی با حضور پژوهشگران، نویسندگان و فعالان حوزه کتاب برگزار شد و گفت‌وگوی خوبی میان اقشار مختلف جامعه استان آذربایجان غربی، از جمله جامعه علمی و جامعه فرهنگی این استان شکل گرفت.

وی گفت: هجدهمین نمایشگاه کتاب آذربایجان غربی می‌تواند فرصت مناسبی برای گفت‌وگو و هم‌زیستی اقشار مختلف استان باشد؛ اما هرچقدر بتوانیم مردم را نسبت به اهمیت کتاب و مطالعه آگاه‌تر کنیم و اطلاعات بیشتری درباره برنامه‌ها و ظرفیت‌های نمایشگاه کتاب در اختیار آنان قرار دهیم، می‌توانیم در آینده شاهد شکل‌گیری مؤثرتر فضای گفت‌وگو میان اقشار مختلف استان آذربایجان غربی در این محافل فرهنگی باشیم.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی در بخش دیگری از سخنان خود درباره برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته برای تداوم جریان فرهنگی نمایشگاه کتاب برای این استان در طول سال گفت: در استان آذربایجان غربی، یک تیم فرهنگی هماهنگ و اثرگذار متشکل از دستگاه‌های مختلف فرهنگی فعالیت می‌کند که در ذیل معاونت سیاسی، اجتماعی استانداری آذربایجان غربی و دفتر امور اجتماعی و فرهنگی این استانداری راهبری می‌شود.

وی افزود: برای تداوم و استمرار این نوع رویدادهای فرهنگی، به‌ویژه نمایشگاه کتاب، در کارگروه‌های فرهنگی استان آذربایجان‌غربی و شوراهای فرهنگی عمومی، برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده و این رویدادها مورد حمایت تمام دستگاه‌های فرهنگی استان آذربایجان غربی قرار دارد.

فرحبخش ادامه داد: برای ما مهم این است که رویدادهای فرهنگی، اهداف اجتماعی و تقویت سرمایه اجتماعی را نیز محقق کنند؛ زیرا اهداف فرهنگی و اجتماعی با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند. متولیان امور فرهنگی استان آذربایجان غربی نیز برای تحقق این اهداف، برنامه‌های لازم را مورد توجه قرار خواهند داد.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که متولیان امور فرهنگی استان باید به آن توجه ویژه داشته باشند، حمایت از نویسندگان بومی و فعالان فرهنگی این استان است. از طریق این حمایت، می‌توانیم اثرگذاری نمایشگاه کتاب آذربایجان‌غربی را هم به لحاظ میزان بازدید و استقبال مردم استان از نمایشگاه کتاب و هم به لحاظ کیفیت و تنوع موضوعی آثار عرضه‌شده در دوره‌های آینده ارتقا ببخشیم.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان‌غربی بیان کرد: حمایت از مؤلفان و نویسندگان بومی که آثارشان به تاریخ، فرهنگ و هویت آذربایجان غربی می‌پردازد، می‌تواند به اثرگذاری بیشتر رویدادهایی مانند نمایشگاه کتاب در این استان کمک کند.

وی افزود: استان معمولاً رویدادهای فرهنگی را خوب برگزار می‌کنیم، اما اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم استان آذربایجان‌غربی ممکن است آن‌گونه که انتظار داریم محقق نشود. تأکید من این است که در کنار برگزاری نمایشگاه‌های کتاب و سایر رویدادهای فرهنگی، دستگاه‌های متولی و رسانه‌های استان آذربایجان غربی پیوست اطلاع‌رسانی را نیز مورد اهتمام قرار دهند تا مردم بیشتری از فرصت‌هایی مانند خرید کتاب با تخفیف، آشنایی با تازه‌های نشر و شرکت در نشست‌های تخصصی نمایشگاه مطلع شوند.

فرح‌بخش بیان کرد: تنوع کتاب‌ها، تعداد عناوین عرضه‌شده و تخفیف‌های در نظر گرفته‌شده، همگی از نقاط قوت حمایت متولیان این دوره از نمایشگاه کتاب آذربایجان‌غربی بوده است.

هجدهمین نمایشگاه کتاب آذربایجان غربی به همت خانه کتاب و ادبیات ایران، با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی و حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از ۳۰ شهریور تا هفتم مهر ۱۴۰۵ در تالار وحدت ارومیه برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها