یکشنبه ۵ مهر ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۷
۱۲ برگزیده جشنواره ملی داستان رضوی معرفی شدند

لرستان - شانزدهمین جشنواره ملی داستان‌نویسی رضوی به ایستگاه آخر رسید و ۱۲ برگزیده این رویداد در خرم‌آباد معرفی و تجلیل شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرم‌آباد، آیین اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره ملی داستان‌نویسی رضوی از سری برنامه‌های بیست‌و دومین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) روز یک‌شنبه با حضور رئیس بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) و جمعی از مسئولان استانی و اصحاب فرهنگ و رسانه در خرم‌آباد برگزار شد.

دبیر اجرایی جشنواره گفت: ۷۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که پس از داوری آثار توسط سه داور ملی، ۱۲ اثر در بخش‌های داستان کوتاه و داستان بلند به‌عنوان آثار برتر و شایسته تقدیر انتخاب شدند.

بر اساس اعلام هیئت داوران متشکل از حسین فتاحی، محمدرضا بایرامی و ابراهیم زاهدی مطلق نفرات برگزیده به شرح زیر اعلام شدند؛

داستان‌ بلند:

نفر اول: سیده طیبه سیدی، از مشهد، با داستان شفاخانه

نفر دوم: عابدین زارع، با داستان بازمانده

نفر سوم: میکاییل بهروز، با داستان کتف‌های لرزان

شایسته تقدیر داستان بلند:

لیلا غلامی، از خرم‌آباد، با داستان پیرمرد

محمدتقی عزیزیان، از خرم‌آباد با داستان قرمز آجری

معصومه عسکری‌نیا، از مشهد با داستان شعله آبی

داستان کوتاه:

نفر اول: علی سارانی از استان گلستان، با داستان دخیل پنهان

نفر دوم: پگاه دالوند، از استان لرستان با داستان آغوش هشتمین خورشید

نفر سوم: هدی اسکندری، از تهران، با داستان عطر حریر سبز

شایسته تقدیر داستان کوتاه:

مهدی افخمی، از تهران، با داستان نقال پرده ضامن آهو

فاطمه املایی، از استان اصفهان، با داستان زنگ کرامت

زهراالسادات طباطبایی، از تهران، با داستان پرواز دسته‌جمعی

در این مراسم همچنین از خانواده‌های شهیدان «علی بازگیر»، «علی‌عباس حسین‌پور» و «علیرضا سبزی‌پور» خادمان چایخانه رضوی و نیز، مسعود سپه‌وندی دبیر علمی جشنواره، عبدالرضا شهبازی مسئول موسسه مجری جشنواره، سهیمه اسدزاده رابط خبری جشنواره، سیدمهدی موسوی، مسئول انجمن داستان‌نویسی لرستان از سوی بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان تقدیر به عمل آمد.

۱۲ برگزیده جشنواره ملی داستان رضوی معرفی شدند

فرهنگ رضوی ظرفیت جهانی شدن و روایت‌سازی برای نسل جوان را دارد

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) گفت: فرهنگ رضوی با برخورداری از ظرفیت‌های عمیق معنوی و تمدنی می‌تواند زمینه‌ساز تولید روایت‌های نوین و اثرگذار برای نسل جوان و معرفی پیام معنویت و معرفت رضوی در سطح جهان باشد.

فرشید فلاح لاله‌زاری در این آیین اظهار کرد: رویدادهای رضوی که با همت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و حمایت بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) برگزار می‌شوند، دریچه‌ای برای خدمت به اندیشه‌های ناب رضوی گشوده‌اند.

وی افزود: سالانه بیش از ۵۰ رویداد فرهنگی و هنری رضوی در رشته‌های مختلف برگزار می‌شود و همه دست‌اندرکاران، سیاست‌گذاران، داوران و شرکت‌کنندگان در این مسیر، پیش از هر چیز رضایت حضرت رضا(ع) را مطالبه می‌کنند.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) ادامه داد: در شانزدهمین جشنواره داستان رضوی لرستان، خالقان ۷۰۰ اثر رسیده به جشنواره و حتی کسانی که با نیت خدمت به فرهنگ رضوی قلم برداشته‌اند، در این مسیر سهیم و بهره‌مند از فیض این حرکت فرهنگی هستند.

فلاح لاله‌زاری با اشاره به جایگاه داستان در میان هنرها گفت: تمامی ابعاد هنر با داستان آغاز می‌شوند و حتی عکس، فیلم، تئاتر، نقاشی، نگارگری و هنرهای مبتنی بر رسانه‌های نوین، درونمایه‌ای روایی و حکایتی دارند.

وی داستان را شالوده زندگی و هنر دانست و بیان کرد: داستان از هیچ مقطع تاریخی و برش جغرافیایی حیات انسانی جدایی‌پذیر نیست و می‌تواند در مسیر کمال، ذهن انسان را پرورش دهد، به آن عمق ببخشد، باور و اعتقاد ایجاد کند و ایمان را استوار سازد.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) گفت: داستان باید زیستن متعالی و ناب را بیاموزد و برای تحقق چنین هدفی، فرهنگ رضوی و اثر تعالی‌بخش آن در جغرافیای ایران تمدنی، ظرفیت بسیار ارزشمندی دارد.

فلاح لاله‌زاری با اشاره به تغییر فضای تبلیغات و افزایش اهمیت محتوا در جهان امروز افزود: فرهنگ رضوی با تکیه بر ظرفیت‌های تاریخی و تمدنی خود می‌تواند روایت‌های نوین خلق کند و برای انسان سردرگم امروز، به‌ویژه نسل جوان، مسیر آشنایی با معنویت و تعالی را ترسیم کند.

وی گفت: این داستان است که روایت‌های ماندگار تاریخ را خواهد ساخت و شرح حال ملت‌ها، مقاومت‌ها و جانفشانی‌ها را در حافظه تاریخی ثبت خواهد کرد.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) هدف از برگزاری جشنواره داستان رضوی را ورود به قلمرو روایت مقدس عنوان کرد و گفت: تلاش ما این است که با بهره‌گیری از ظرفیت قلم و ابزارهای مدرن ادبی، سیره و کرامت حضرت رضا(ع) را از قالب روایت‌ها و حکایت‌های تاریخی و شفاهی به قلمرو داستان‌های مفهومی و نمادین منتقل کنیم.

فلاح لاله‌زاری افزود: هدف این رویداد فراتر از یک رقابت ادبی است و پیوند میان متن و معنا، کشف استعدادهای جوان و خلاق و تولید آثاری را دنبال می‌کند که بتوانند با عبور از مرزهای جغرافیایی، پیام معنویت و معرفت رضوی را در سطح جهان معرفی کنند.

وی همچنین از حمایت بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) از آثار دارای قابلیت جذب مخاطب خبر داد و گفت: بنیاد از این آثار برای چاپ حمایت ویژه خواهد کرد.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی لرستان اظهار کرد: این استان با ریشه‌های عمیق فرهنگی و افسانه‌های کهن، همواره کانون پیوند و تقابل اسطوره و واقعیت بوده است و میزبانی جشنواره فرصتی برای بهره‌گیری از توان روایی فرهنگ بومی در مسیر درک مفاهیم متعالی رضوی فراهم کرده است.

فلاح لاله‌زاری در پایان ابراز امیدواری کرد: شعله خلاقیت در دل اهالی قلم روشن بماند و هنر آنان به پلی برای عبور از دنیای مادی به سوی جهان معنویت و حقیقت تبدیل شود.

۱۲ برگزیده جشنواره ملی داستان رضوی معرفی شدند

داستان‌نویسی رضوی می‌تواند سبک زندگی اسلامی و ایرانی را به نسل جوان منتقل کند

نماینده ولی فقیه در لرستان نیز در این مراسم بر مردمی شدن جشنواره‌های فرهنگی و ادبی تاکید کرد و گفت: برای اثرگذاری بیشتر باید این جشنواره‌ها به میان نسل نوجوان و جوان برده شوند و ظرفیت بسیج دانش‌آموزی، بسیج دانشجویی، تشکل‌های اسلامی و نهادهای فرهنگی فعال در میان جوانان مورد استفاده قرار گیرد

حجت‌الاسلام سیداحمدرضا شاهرخی نیز در این جلسه گفت: زندگی حضرت امام رضا (ع) سرشار از حوادث، رویدادها و نکات آموزنده‌ای است که می‌تواند برای اهل قلم، فرهیختگان و علاقه‌مندان به ادبیات و فرهنگ دینی، منبعی ارزشمند برای خلق آثار فاخر باشد.

وی افزود: حضرت امام رضا ع ۵۵ سال عمر شریف داشتند و ۲۰ سال دوران امامت ایشان بود و زندگی آن حضرت چه پیش از هجرت و چه پس از آن، سرشار از درس‌ها و نکات ارزشمند برای سبک زندگی است.

نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به آثار هجرت امام رضا (ع) به ایران بیان کرد: با این هجرت، شیعیانی که در مناطق مختلف پراکنده بودند، در یک جغرافیا و کانون مهم متمرکز شدند و ایران به یکی از مراکز مهم تشیع تبدیل شد.

شاهرخی ادامه داد: این موقعیت در قرن‌های بعد زمینه‌ساز شکل‌گیری تحولات مهمی شد و حکومت صفوی با شعار و تلاش برای ایجاد حکومتی بر پایه تشیع شکل گرفت و در ادامه نیز در پیرامون مضجع شریف امام رضا (ع) در مشهد مقدس و پس از هجرت حضرت فاطمه معصومه س به قم، دو مرکز مهم علمی و دینی شکل گرفت.

وی گفت: حوزه‌های علمیه در مشهد و قم و سپس در دیگر مناطق کشور گسترش یافتند و از دل این حوزه‌ها، عالمان، فقها، سخنوران، نویسندگان، دانشمندان، مجاهدان و رزمندگان تربیت شدند که یکی از نتایج این جریان علمی و فرهنگی، پیروزی انقلاب اسلامی بود.

امام جمعه خرم‌آباد با تاکید بر اینکه هجرت امام رضا (ع) هجرتی آگاهانه و مبتنی بر بصیرت بود، افزود: در داستان حقیقی زندگی آن حضرت نکات ارزشمند فراوانی وجود دارد که اهل قلم می‌توانند آنها را استخراج کرده و در قالب آثار ادبی و هنری به جامعه عرضه کنند.

شاهرخی جشنواره‌های ادبی را در ارتقای کمی و کیفی آثار موثر دانست و اظهار کرد: برگزاری این جشنواره‌ها فرصت مناسبی برای شناسایی و معرفی استعدادهای ادبی است؛ استعدادهایی که ممکن است به دلیل فراهم نبودن بستر مناسب، فرصت ظهور و شناخته شدن پیدا نکرده باشند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی و ادبی لرستان گفت: در این استان استعدادهای ادبی فراوانی وجود دارد و اگر این استعدادها از دوره نوجوانی و جوانی شناسایی شوند و در کنار آن، دانش و آموزش لازم نیز قرار گیرد، می‌توان انتظار داشت آثار فاخر ادبی و هنری ارزشمندی به جامعه ارائه شود.

نماینده ولی فقیه در لرستان تاکید کرد: جشنواره‌های رضوی نباید صرفا به برگزاری یک برنامه محدود شوند، بلکه لازم است آثار تولیدشده در این جشنواره‌ها به گونه‌ای عرضه شوند که در میان نسل جوان، دانش‌آموزان و دانشجویان مورد استفاده قرار گیرند.

شاهرخی افزود: این آثار می‌توانند زمینه آشنایی عمیق‌تر نسل جوان با زندگی امامان معصوم ع و به ویژه حضرت امام رضا (ع) را فراهم کنند و به صورت طبیعی در ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی در جامعه موثر باشند.

وی با بیان اینکه خلق آثار ادبی فاخر کاری پررنج و طاقت‌فرساست، اظهار کرد: تولید آثار ارزشمند ادبی علاوه بر اجر معنوی، نیازمند حمایت‌های مادی است و باید حمایت از نویسندگان و اهل قلم نیز در کنار برگزاری جشنواره‌ها مورد توجه قرار گیرد.

امام جمعه خرم‌آباد بر مردمی شدن جشنواره‌های فرهنگی و ادبی تاکید کرد و گفت: برای اثرگذاری بیشتر باید این جشنواره‌ها به میان نسل نوجوان و جوان برده شوند و ظرفیت بسیج دانش‌آموزی، بسیج دانشجویی، تشکل‌های اسلامی و نهادهای فرهنگی فعال در میان جوانان مورد استفاده قرار گیرد.

شاهرخی ادامه داد: اگر برنامه‌ریزی جشنواره‌ها تنها به یک جمع محدود شود، پس از پایان مراسم، فعالیت نیز پایان می‌یابد؛ بنابراین باید با طراحی و برنامه‌ریزی مناسب، جشنواره‌ها را در میان نوجوانان و جوانان توسعه داد.

وی با اشاره به ظرفیت داستانی زندگی امام رضا ع افزود: در مناظرات آن حضرت داستان‌های شیرین و آموزنده فراوانی وجود دارد و در مسیر هجرت ایشان از مدینه به مرو نیز رویدادهای تلخ و شیرینی وجود دارد که می‌توان آنها را استخراج و در قالب آثار جذاب به نسل جوان ارائه کرد.

نماینده ولی فقیه در لرستان همچنین بر ضرورت ترجمه آثار رضوی به زبان‌های مختلف تاکید کرد و گفت: این آثار باید به زبان‌های گوناگون ترجمه و در دسترس نسل تشنه معارف ناب اسلامی در داخل و خارج از کشور قرار گیرد.

۱۲ برگزیده جشنواره ملی داستان رضوی معرفی شدند

جشنواره رضوی میعادگاه جان‌های مشتاق است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان نیز در این مراسم بر اهمیت نقش داستان به عنوان آینه‌ای برای بازتاب سیره و حقیقت رضوی در جامعه معاصر تأکید کرد و گفت: جشنواره رضوی میعادگاه جان‌های مشتاق است.

میثم محتشم‌آرا در این مراسم جشنواره داستان‌نویسی را فراتر از یک رویداد تقویمی، «میعادگاه جان‌های مشتاق» توصیف کرد.

وی اظهار کرد: در عصری که هیاهوی مادیات جان انسان را به تنگ آورده است، داستان آیینی همچون چشمه‌ای زلال، عطش حقیقت‌جویی نسل امروز را سیراب می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به جایگاه استان در میزبانی این رویداد، افزود: در این جشنواره، نویسندگان با بهره‌گیری از کیمیاگری کلمات، تلاش کردند تا از دل واژگان، اکسیر محبت رضوی را استخراج کنند و قلم خود را به زیور یاد حضرت علی بن موسی الرضا (ع) آراستند.

وی همچنین تأکید کرد: این جشنواره گامی در راستای شناخت عمیق‌تر امام مهربانی‌ها و تبدیل داستان به رسانه‌ای برای مفاهیم ملکوتی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها