جمعه ۹ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۸:۲۸
نخستین مجسمه ایرانی به خانه‌موزه تولستوی اهدا شد

نخستین اثر هنری ایرانی به خانه‌موزه لئو تولستوی، نویسنده روس، اهدا شد؛ اقدامی که رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه آن را نمادی از احترام متقابل و گسترش دوستی فرهنگی میان دو ملت ایران و روسیه توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عبدالرضا راشد، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، با حضور در کاخ‌موزه یاسنایا پالیانا، سردیس لئو تولستوی را به یکاترینا تولستوی، رئیس این مجموعه فرهنگی، اهدا کرد. این سردیس به دست علی قصردشتی، مجسمه‌ساز ایرانی، ساخته شده و روند خلق آن در جریان هفته فرهنگی ایران در مسکو در تیرماه ۱۴۰۲ آغاز شده بود؛ رویدادی که با حضور وزیران فرهنگ دو کشور افتتاح شد.

براساس گزارش رایزنی فرهنگی ایران در مسکو، راشد در این دیدار با اشاره به پیشینه دیرینه فرهنگ و ادبیات ایران، از حضور خود به عنوان نماینده کشوری با سابقه‌ای طولانی در پرورش شاعران و ادیبان بزرگی همچون فردوسی، سعدی و حافظ یاد کرد. وی همچنین با اشاره به جایگاه تولستوی در ادبیات جهان، به آشنایی رهبر شهید انقلاب اسلامی با آثار نویسندگان بزرگ جهان ازجمله تولستوی پرداخت و رمان «جنگ و صلح» را از منظر مقاومت، اثری برجسته دانست.

رایزن فرهنگی ایران، همچنین از تلاش مسئولان این موزه در حفظ و نگهداری میراث این نویسنده بزرگ روس قدردانی کرد و خانه‌موزه تولستوی را متعلق به حافظه فرهنگی همه ملت‌ها دانست؛ مکانی که دوستداران این نویسنده برای دیدار از آن اشتیاق فراوان دارند.

در مقابل، رئیس کاخ‌موزه یاسنایا پالیانا با استقبال از این هدیه، افزوده شدن سردیس تولستوی به مجموعه موزه را رویدادی ماندگار توصیف کرد و اعلام داشت که این اثر، نخستین اثر ایرانی راه‌یافته به این موزه است و برای آن جایگاهی ویژه در نظر گرفته خواهد شد. وی همچنین روابط صمیمانه تهران و مسکو را ارزشمند خواند و همدردی خود را با دولت و ملت ایران به مناسبت شهادت جمعی از شخصیت‌ها و قربانیان جنگ رمضان ابراز کرد. او با اشاره به تجربه‌های مشترک دو ملت از جنگ و رنج انسانی، بر درک متقابل میان مردم ایران و روسیه تأکید کرد.

خانه‌موزه یاسنایا پالیانا در استان تولا و در حدود ۱۶۰ کیلومتری جنوب مسکو واقع شده است؛ مکانی که تولستوی در آن متولد شد، آثار بزرگی چون «جنگ و صلح» و «آنا کارنینا» را نوشت و در همان‌جا نیز به خاک سپرده شد. بیش از ۵۰ هزار شیء و سند مربوط به این نویسنده و خانواده‌اش در این مجموعه نگهداری می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها