به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ارتش در اصطلاح لغوی به مجموع سپاهیان یک کشور اطلاق میشود و مجموعه فرماندهی، ستاد مشترک، نیروهای تابعه (زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی) و سازمان های وابسته به آن را شامل میشود. ارتش در کشور متضمن امنیت ملی و منافع ملی بوده و بدون او این دو مهم هرگز محقق نمیشود.
دفاع مقدس، یکی از بزرگترین حوادث تاریخ معاصر ایران اسلامی است که ابعاد آن قابلبررسی گسترده در حوزههای مختلف سیاسی، نظامی، اقتصادی، فرهنگی، هنری، روانشناختی، مدیریتی و … است که گام نهادن در این وادی، توجهی دقیق، علمی و بیطرفانه را میطلبد. اگرچه از همان آغاز جنگ تحمیلی، گروهی درصدد ثبت و ضبط حوادث و رویدادهای آن برآمدند، اما همزمان، امکان تألیف و تدوین دائرهالمعارف دفاع مقدس وجود نداشت زیرا در کوران جنگ، مجال گردآوری گسترده منابع، تکمیل و مستندسازی وقایع، ثبت و ضبط تاریخ شفاهی و تقریری مسئولان، فرماندهان و رزمندگان با هدف و شاخصهای دائرهالمعارفی فراهم نبود. تدوین دائرهالمعارف دفاع مقدس آجا گامی در جهت تثبیت و ماندگار شدن حقایق جنگ تحمیلی و مقدمهای برای انجام پژوهشی گستردهتر آینده است.
جنگ هشتساله عراق علیه جمهوری اسلامی ایران که یکی از طولانیترین جنگهای تاریخ معاصر است حاوی مطالب و نکات بسیار ارزندهای برای نسلهای حاضر و آینده و همینطور برای تمامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است، جمعآوری، تبیین و ثبت حوادث، تجربیات و دستاوردهای ارزشمند قریب به سه میلیون ایثارگر سازمان پرافتخار ارتش جهوری اسلامی ایران در ده سال جنگ (از ۲۲ بهمن ۵۷ تا ۳۱ شهریور ۵۹ و دوران هشت سال دفاع مقدس)، آثاری ماندگار و با ارزش از شجاعت، دلاوری، از خودگذشتگی و وفاداری ارتشیان غیور بههمراه ایثار و فداکاریهای همه جانبه ملت بزرگوار ایران و سایر نیروهای مسلح، بجا میگذارد و این امر رسالت سنگینی را جهت حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس و معرفی نقش بیبدیل رزمندگان دلیر و از جانگذشته ارتش جمهوری اسلامی ایران و فداکاریها و ایثار کمنظیر آنان، بر دوش ما میگذارد.
پیشینه و زمینه شکلگیری مجموعه دائرهالمعارف دفاع مقدس آجا، به مهرماه سال ۱۳۹۹ بازمیگردد که هیئت رئیسه ارتش دستور تهیه و تدوین دایره المعارف دفاع مقدس بهمنظور آشنایی نسل جوان با رشادتها، ازخودگذشتگیها و ایثارگریهای سربازان، درجهداران و فرماندهان را صادر کردند. از آغاز تلاش برای تدوین دائرهالمعارف دفاع مقدس تا به امروز، قریب ۵ سال میگذرد و سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران، اسناد و اطلاعات این حوزه را ساماندهی، سپس با تمام توان و امکان کوشید تا دستمان از دامان بسیاری از نیروهای باتجربه که در تنور جنگ گداخته و پختهشده بودند، کوتاه نشده، به جمعآوری و مستندسازی اطلاعات همت گمارد و از ظرفیتهای موجود علمی، تجارب مراکز دائرهالمعارفی و صاحبنظران اندیشمند بهره جسته و این مجموعه را تدوین کرده است.
اکنون پس از ۵ سال تلاش جهادی با حمایت هیئت رئیسه آجا، پشتیبانی مسئولین و فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران و تلاش بیوفقه نویسندگان، تدوینگران، کارشناسان، ارزیابها و سایر اعضای مجموعه بزرگ تدوین «دائرهالمعارف دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران» در ۸ جلد در سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران آماده انتشار شده است.
نظر شما