به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در گیلان، سرپرست آفرینشهای ادبی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور شامگاه چهارشنبه در مراسم افتتاحیه این باشگاه و کار گاه آموزشی ۲ روزه در دهکده ساحلی انزلی گفت: بیش از ۵۰۰ نفر تحت عنوان استعدادهای برتر با ارسال سه اثر توسط هریک از افراد معرفی شدند که با بررسی آثار در نهایت ۶۰ نفر به عنوان استعداد برتر انتخاب شدند و در این باشگاه حضور یافتند.
مجتبی حاذق افزود: البته های این استعدادهای برتر هر ۶ماه و یکسال مورد ارزیابی قرار میگیرد که در صورت عدم کسب نمره قبولی و نداشتن فعالیت، افراد جدید برتر از استانهای دیگر جایگزین آنها میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که قبل از دی ماه بتوانیم، بررسی تمامی آثار ارسال شده را به اتمام برسانیم و انتخاب برترینها در داستان (قاف) هم شکل بگیرد.
وی تصریح کرد: باشگاه رویش استعدادهای برتر ادبی و نوجوان (قاف) زمینه و بستری مناسب را برای شناسایی و پرورش استعدادهای ادبی و ادامه فعالیت آنان در محیطی امن تخصصی و تربیتی فراهم میسازد.
حاذق ادامه داد: این باشگاه با هدف تربیت نسل نو شاعران متعهد در حوزه کودک و نوجوان پس از شناسایی استعدادهای برتر شعر با برنامههای مختلفی در امر هدایت و پرورش آنان رابه مدت ۳ سال بر عهده میگیرد.
وی گفت: تشکیل پرونده ادبی برای اعضا، برگزاری دورههای آموزشی شعر به صورت حضوری و مجازی در طول سال، طراحی سیر مطالعاتی و ارسال کتاب و منابع تخصصی، اختصاص مربیان مطرح شعر برای ارتباط گیری و ارائه راهنماییهای تخصصی مورد نیاز به اعضا را از جمله برنامههای پیشبینی شده برای این باشگاه عنوان کرد.
وی اظهار داشت: ارزیابی پایان دوره سه ساله و معرفی اعضا به جامعه شعری کشور، برگزاری کارگاههای محتوایی و معرفتی برای عمق بخشی به اندیشههای شاعرانه، برگزاری اردوهای چندگانه آموزشی، استفاده از چهرههای شاخص شعر و ادبیات انقلاب به عنوان اساتید از دیگر برنامههای تدارک شده این باشگاه است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استاندار گیلان نیز در این مراسم گفت: هویت تاریخی، دینی و مذهبی گیلان به گونه ای است که وقتی به پیشینه این استان می نگریم مملو از ستارگانی است که در ایران و تاریخ جهان موثر بوده اند.
محمد مهدی نیازمند با یادآوری چهره های ادبی گیلان همچون شیون فومنی و صابر فومنی تصریح کرد: بسیاری از چهرهای ادبی و بزرگان گیلان نقش بسزایی را در حرکت های تاریخی همچون شیخ زاهد گیلانی در حرکت مشروطه داشته اند.
وی شناسایی و استعدادیابی در حوزه های فرهنگی، ادبی و هنری را یکی از رسالت های دولت ها دانست و گفت: باید از همه ظرفیت ها بهره گرفت تا این استعدادها را شناسایی و برای آنها سرمایه گذاری کنیم تا نامورانی در نسل های آینده داشته باشیم.
در این مراسم سعید بیابانکی، مهدی مردانی و خانم اسلامی با بیان خاطرات و قرائت اشعار، گرمی و جلوه خاصی به این محفل دادند.
کارگاه آموزشی باشگاه رویش استعدادهای برتر ادبی نوجوان کشور از امروز اول (آذر) آغاز و تا سوم آذر ماه ادامه دارد.
نظر شما