به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، علی سلطانی دبیر اجرایی سوگواره سلسله طلایی ضمن خیرمقدم به مهمانان حاضر، بیان کرد: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، مؤسسه «بهفام» و انتشارات «اعلایی» دارای یک هدف و دغدغه مشترک برای تولید آثار فاخر هنری برای کودکان بودند و محصول این همکاری، شکلگیری دبیرخانه سوگواره سلسله طلایی بود.
وی به ایده شکلگیری این رویداد هنری اشاره کرد و گفت: نگاه ما بر این بود که برای رویدادهای مذهبی تولید محتوای فاخر داشته باشیم و خوراک فرهنگی با موضوع امام حسین (ع) آماده کرده و در قالب کتاب داستان به کودکان هدیه کنیم.
دبیر اجرایی سوگواره سلسله طلایی با بیان اینکه این سوگواره در حالی آغاز به کار کرد که بسیاری از هنرمندان رویدادهای هنری را تحریم کرده بودند و این رویداد نیز از این مسائل حاشیهای بینصیب نماند، گفت: حمایت مدیران ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، توان و تلاش عوامل اجرایی و از همه مهمتر، عنایت و نگاه صاحب اصلی این رویداد هنری یعنی حضرت سیدالشهدا (ع) به ما قوت قلب میداد که این سوگواره به بهترین شکل برگزار خواهد شد.
سلطانی اضافه کرد: شاید بسیاری از مسئولان و هنرمندان تصور نمیکردند این سوگواره با این کیفیت و استقبال برگزار شود اما خوشبختانه شرایط به گونه دیگری رقم خورد و استان قم تلاش کرد میزبان شایستهای برای این رویداد هنری باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ضعف انتشار کتب فاخر مذهبی برای کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: امروز میتوانیم ادعا کنیم ۲۷ کتاب داستان باکیفیت با موضوع امام حسین (ع) از دل محصولات این سوگواره آماده چاپ است.
دبیر اجرایی سوگواره سلسله طلایی، هدف اصلی برگزاری این رویداد هنری را تدوین و انتشار کتاب کودک با موضوع ائمه اطهار (ع) عنوان کرد و گفت: این سوگواره در دورههای بعدی به محوریت دیگر ائمه معصومین (ع) برگزار خواهد شد.
سوگواره در مسیر درستی قرار گرفت و به یک رویداد فاخر تبدیل شد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در بخش دیگری از سخنان خود، قیام امام حسین (ع) را نهضتی ماندگار دانست و گفت: امروز بعد از گذشت ۱۴۰۰ سال ما شاهد خلق آثار هنری فاخر و ارزشمند با موضوع حضرت سیدالشهدا (ع) هستیم و این روایت نبی مکرم اسلام که فرمودند علمای امت من در همه رشتهها بر پیامبران بنیاسرائیل افضل هستند، در این رویداد هنری هم نمود دارد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان قم افزود: تصویرگران، داستاننویسان و طراحانی که در این رویداد هنری شرکت کردند، در مسیر امام حسین (ع) گام نهادند.
عموزاده افزود: در ابتدا تصور نمیکردم که این سوگواره با این کیفیت برگزار شود و آثار فاخری از سراسر کشور به این رویداد هنری فاخری ارسال شود اما خوشبختانه این سوگواره در مسیر درستی قرار گرفت و به یک رویداد فاخر تبدیل شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم ادامه داد: حقیقتاً از برگزاری جشنوارهها خاطره خوشی ندارم، معمولاً عدهای تکنیکها را میدانند و اثر ارسال میکنند و با مراسم اختتامیه، همه چیز به پایان میرسد اما صادقانه باید عرض کنم زمانی که در دو گالری «سرو» و «بهفام» آثار را مشاهده کردم، واقعاً به خودم بالیدم که نوکری هنرمندان امام حسینی (ع) را میکنم.
عموزاده، برگزاری سوگواره سلسله طلایی را ادامهدار دانست و گفت: این مراسم در واقع آیین اختتامیه نیست و طلیعهای برای برگزاری این رویداد هنری با محوریت دیگر ائمه اطهار (ع) است و سوگواره «سلسله طلایی» با عنایات حضرات معصومین (ع) ادامه خواهد داشت.
ضرورت انتشار آثار فاخر مذهبی برای کودکان
سید ابراهیم اعلایی مدیر انتشارات «اعلایی» نیز در سخنانی با بیان اینکه شاید زیباترین نامی که خداوند در عالم وجود خلق کرده است «حسین» باشد، گفت: بعید میدانم از این زیباتر، کلامی وجود داشته باشد، چراکه تمام قرآن و روایات و شهادت در وجود مبارک امام حسین (ع) تجلی دارد.
وی قدم برداشتن در مسیر امام حسین (ع) را معامله با خدا دانست و گفت: هنرمندان با هنر و تفکر و عشق خود به حضرت سیدالشهدا (ع) این آثار هنری را خلق کردند و قطعاً جوایز این رویداد هنری، ذرهای از محبت هنرمندان به امام حسین (ع) را جبران نخواهد کرد.
مدیر انتشارات اعلایی با اشاره به حضور در نمایشگاههای کتاب خارج از کشور، گفت: در کشورهای دیگر به تولید محتوا برای گروه سنی کودکان اهمیت ویژهای میدهند، مثلاً شرکت «والت دیزنی» برای اعتقادات کودکان ۵۰ سال بعد هم فکر میکند یا دیگر بنگاههایی که حامی مالی آنها، اسرائیل است.
اعلایی افزود: متأسفانه کتاب شاخص و جذاب مذهبی در حوزه کودک و نوجوان، خیلی کم داریم و بیش از گذشته باید در این حوزه کار کنیم.
وی با بیان اینکه طبق فرمایش نبی مکرم اسلام همه ما نسبت به ترویج واقعه غدیر مسئولیت و رسالت داریم، گفت: این سوگواره در گام بعدی با موضوع غدیر یا مهدویت دنبال خواهد شد.
نظر شما