نشست «بررسی ویژگیهای مکتب داستان جنوب» پنجشنبه، 30 شهریور ساعت 17 در کتابخانه پارک شهر واقع در خیابان بهشت تهران برگزار میشود.
نشست «بررسی ویژگیهای مکتب داستان جنوب» پنجشنبه، 30 شهریور ساعت 17 در کتابخانه پارک شهر واقع در خیابان بهشت تهران برگزار میشود.
برگزیده
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی در روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی:
شاهنامه کاخ بلند فرهنگ ایرانی است
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
-
گفتوگو با مهدی خسروانی، مترجم «شناسایی پروپاگاندای رسانهای»؛
رسانه و حقیقت
رسانه حتی اگر عزم بیطرفی داشته باشد «نمیتواند» بیطرف باشد، هم به دلیل محدودیتهای نگرش خودش، هم به دلیل جبر مخاطب که مجال بیطرفی را از رسانهها سلب میکند.
-
نامهایی که زندهاند؛
آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
چرا دیگر نامی مثل «اِما بوواری» یا «آنا کارنینا» در ذهنها نمیماند؟ در دورانی که نامها بیشتر در شبکههای اجتماعی و سیاست شنیده میشوند تا در رمانها، جای شخصیتهای ماندگار ادبی کجاست؟ نگاهی دوباره به سخنان اینگبورگ باخمن ما را به این پرسش مهم میرساند: آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
-
به مناسبت گرامیداشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی؛
کتاب، موزههای تاریخی و میراث مستند ایران
مراجعه به کتاب راهنمایی که برپایهی اطلاعات دست اول و نقشههای بهکارآمدنی نوشته شده باشد نه تنها برای گردشگران و بازدیدکنندگان میراث تاریخی و فرهنگی ضرورت دارد، بلکه برای متخصصان و کارشناسان نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
-
گفتوگوی ربکا سولنیت با ایندیپندنت؛
راههایی که مستقیم نیستند/ در ستایش ناداستان بهمثابه ادبیات مقاومت
ربکا سولنیت نویسنده، مورخ و فعال اجتماعی آمریکایی است که به دلیل آثارش در زمینههای فمینیسم، محیطزیست، تاریخ فرهنگی و عدالت اجتماعی در کتاب جدیدش مثل سایر کتابهایش اعتقاد دارد که داستان قله ادبیات نیست بلکه مستندنویسی هم راهی تدریجی به سوی موفقیت محسوب میشود.
-
پرفروشهای جامی در سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران ؛
استقبال کتابخوانهای ایرانی از نیچه و یونگ
نشر جامی در آخرین روز از برگزاری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، فهرست پرفروشترین آثار خود را اعلام کرد؛ فهرستی که در آن نام فیلسوفان و متفکرانی همچون فردریش نیچه و کارل گوستاو یونگ بیش از دیگران به چشم میخورد.
-
گفتوگو با هایده مشایخ در نمایشگاه کتاب؛
جشنها به جای جنگها
هایده مشایخ: در کتابهای تاریخی بین ایران و روم رسم است که تاریخ جنگها بیشتر دیده میشود اما این کتاب به مناسبات خارج از دوره جنگها میپردازد و با جشنهای همدیگر آشنا میشدند
-
رونمایی کتاب در دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور دکتر محسن جوادی؛
«صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی»
از کتاب «صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی» نوشته رضا الهیمنش جمعه ۲۶ اردیبهشتماه با حضور دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب رونمایی شد
-
عباس عراقچی در بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب:
«قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است
وزیر امور خارجه: کتاب «قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است و هدف از نگارش آن، انتقال این تجربهها به نسل جوان و دانشجویان روابط بینالملل بوده است.
-
پیشنهاد کتابهای روزبه زرینکوب در نمایشگاه سی و ششم؛
از «فیسبیلالله» تا «موسی و گرشاسب، اردشیر و هرود»
روزبه زرینکوب، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران به چند کتاب تاریخی اشاره کرد که در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مورد پسندش واقع شده بود.
-
قاجارها در نمایشگاه کتاب سی و ششم؛
«حظ کردیم و افسوس خوردیم»
در گشتوگذاری که میان غرفههای سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشتیم، از موسسات نشر در رابطه با آثار پرفروش با موضوع تاریخ قاجار پرسوجو کردیم.
-
موسسه فرهنگی اکو در نمایشگاه کتاب رونمایی کرد؛
نامههای شخصی علامه اقبال به همکلاسیاش
این اثر دفتر خاطراتی از علامه اقبال است و نویسنده آن خاطرات، نخستین دختر مسلمان از شبه قاره هند است که جهت تحصیل در مقطع دکتری به اروپا رفته بود و آن دختر خانم عطیهبیگمفیضی دوست و همکلاسی اقبال بود.
-
سید حسن امین در نمایشگاه کتاب؛
شاهنامه را انتخاب کنیم
سید حسن امین: بررسی ویژگیهای نظیرهگویی در شاهنامه امین براساس شاهنامه فردوسی است. زیرا این نظیره علاوه بر مشابهتهایی که با شاهنامه فردوسی دارد، مطالبی را در تکمیل بخشهای تاریخی شاهنامه فردوسی آوردهام.
-
حسین ابوالحسن تنهایی با گفتوگو با ایبنا در نمایشگاه کتاب؛
خوانش مکتب شیکاگو دچار کجفهمی شده
متأسفانه کمشدن فرصتهای زندگی که نتیجه خرابی دستگاههای اقتصادی مملکت است، انگیزههای هزینه کردن در کار کتاب را هم برای ناشران از بین برده و هم برای خوانندگان.
-
انتشارات هیرُمبا در نمایشگاه کتاب منتشر کرد؛
شاهنامه شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان
شاهنامه برجستهترین و شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان به شمار میرود و نمیتواند تنها برآمده از پندار فردوسی و سرودگویی باشد.
-
گفتگوی اختصاصی ایبنا با مصطفی ملکیان
نباید کتاب را مانند روزنامه خواند
ملکیان: باید هنگام مطالعه، نکات مهم را علامتگذاری کرد یا در دفتر جداگانه نوشت. یک کتابخوان خوب کسی است که وقتی کتابش را باز میکنید، بتوانید بفهمید تا کجا مطالعه کرده و چه نکاتی برایش مهم بوده است.
-
پیشنهاد کتاب وزیر علوم در گفتوگو با ایبنا در حاشیه نمایشگاه؛
«انسان و ایمان»، «دیروز دانش» و «روانشناسی باور»
سیمایی صراف: افزایش قیمتها باعث شده که خانوادهها، در تنظیم سبد هزینههای خود، اگر مجبور به حذف کالایی شوند، متأسفانه کتاب را کنار میگذارند، و این مسأله بسیار تأسفبرانگیز است.
-
چیستی ایرانشناسی؛ ایرانشناسی دیروز و امروز؛
مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی»
عسکر بهرامی به نقش کلیدی «زبان ایرانی» به عنوان یکی از بهترین مؤلفهها در تعریف مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی» که در طول هزاران سال و در گستره جغرافیایی وسیعی از چین تا سوریه استمرار داشته، اشاره کرد.
-
بنیاد ملی پاکستان ««عمر خیام؛ حیات، فلسفه، و شعر» منتشر کرد؛
از هواشناسی و نجوم تا جبر و تعیین چگالی
خیام با فهم ویژگیهای انسان، رسالت جهانی خود را به زبانی که همه انسانها در گذشته، حال و فردا میشناسند، به بیان آورد. از کودکی، محصلی کوشا بود و حافظهای فوقالعاده داشت
-
بنیاد ملی پاکستان «معنویت اسلامی و صوفیسم» منتشر کرد؛
اسرار معنوی و مکاشفه دریا
«معنویت اسلامی و صوفیسم» به قلم محمد طاهر نویسنده پاکستانی و دانشآموخته ادبیات انگلیسی از دانشگاه پنجاب است که به همت بنیاد ملی پاکستان منتشر شده است.
تازهها
-
جان دوباره کتابفروشیها با طرح پیوست نمایشگاه کتاب/ فروش ۱۲۵ میلیارد ریالی تا ظهر پنجمین روز
طرح پیوست سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا ظهر روز پنجم خود، فروش بیش از ۱۲۵ میلیارد ریال را به ثبت رساند.
-
تاریخ عرضه سریال «سووشون» مشخص شد
سریال «سووشون» اولین اقتباس تصویری از رمان سیمین دانشور از نهم خردادماه ۱۴۰۴ از طریق پلتفرم نماوا در شبکه خانگی عرضه خواهد شد.
-
در نشست نقد کتاب «مجیدو بارسا و تیم ملی دارآباد» مطرح شد؛
نویسندگی با دغدغههای هستیشناسانه گره خورده است/ رمانی با نمادها و زبان بومی
کرمان- نویسنده کتاب «مجیدوبارسا و تیم ملی دارآباد» گفت: نوشتن، بهویژه در صورت جدی گرفته شدن کار نویسندگی، نمیتواند از جهانبینی و هستیشناسی انسان جدا باشد.
-
نویسنده کتاب «داستان خلاقیت»:
پشتکار، نویسنده را به هدف میرساند
قم – نویسنده کتاب «داستان خلاقیت» با بیان اینکه استعداد میتواند یکی از عوامل موفقیت برای نویسنده باشد، تاکید کرد: استعداد در این حوزه مهم است اما آنچه نویسنده را به سرمنزل مقصود میرساند، پشتکار است.
-
در آیین بزرگداشت فیلمبردار سینما مطرح شد؛
کتابی جامع پیرامون محمود کلاری تهیه شود/ کلاری شاعر سینمای ایران است
فارس- سیف الله صمدیان، دبیر جشن تصویر سال در آیین بزرگداشت محمود کلاری خواستار انتشار کتابی جامع پیرامون این فیلمبردار و فیلمساز ایران توسط شیرازیها شد.
-
«چراغ دل» برنده جایزه بینالمللی بوکر ۲۰۲۵
بانو مشتاق، نویسنده هندی، با مجموعهداستانی «چراغ دل» موفق شد جایزه معتبر بوکر بینالمللی را از آن خود کند؛ اثری که نخستین کتاب به زبان کنادا و همچنین اولین مجموعهداستانی است که تاکنون این جایزه را کسب کرده است.
-
در گفتوگو با ایبنا عنوان شد؛
بهرهگیری از مضامینی مانند طبیعت دوستی و اخلاق در کتاب «شکارچی گرگ»
گلستان- نویسنده گلستانی کتاب «شکارچی گرگ» گفت: در این کتاب با بهرهگیری از مضامینی چون طبیعت دوستی، اخلاق و قصههای کهن، سعی کردهام محتوای مورد نیاز جامعه را خلق کنم.
-
به همت انتشارات «دده»؛
کتاب «زندگی به شرط عشق» منتشر شد
مرکزی – کتاب «زندگی به شرط عشق» به قلم فاطمه زینلی نویسنده و شاعر جوان اراکی منتشر و رهسپار بازار کتاب شد.
-
کتاب «آرزوی زیبای امیرحسین» منتشر شد
همدان - کتاب «آرزوی زیبای امیرحسین» داستان نامه پسربچه هشت ساله به رئیس جمهور منتشر شد.
-
«مبارزه با فساد در حکمرانی منابع طبیعی» منتشر شد
اصفهان- کتاب «مبارزه با فساد در حکمرانی منابع طبیعی» نوشته دانیل کافمن با ترجمه مهدی مقدری منتشر شد.
-
«از دریاکنار تا اروندرود» و «آخرین روز تابستان»؛ خاطرات ۲ رزمنده گیلانی
گیلان - کتابهای «از دریاکنار تا اروندرود» و «آخرین روز تابستان» در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
-
اخبار کتاب شهرستانهای خراسان رضوی - ۶۳
برگزاری مسابقه ادبی «چله چارانه» در نیشابور/ رونمایی از کتاب «برکههای مهتابی» در فریمان
خراسانرضوی - این هفته همزمان با سالروز خیام نیشابوری، شهرستانهای خراسان رضوی برای گرامیداشت این شاعر بزرگ رویدادهای فرهنگی مختلفی برگزار کردند.
-
در جلسه هفتگی کانون کتاب خراسان جنوبی مطرح شد؛
جهانبینی خیام باید در زندگی روزمره جاری شود
خراسان جنوبی_ استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند گفت: جهانبینی و اندیشههای خیام باید در زندگی روزمره به کار گرفته شود.
-
مدیر انتشارات «مونته آویلا» در گفتوگو با ایبنا؛
کتاب کودک و نوجوان ایرانی را دوست دارم
ناشر ونزوئلایی، میگوید: مولفههای فرهنگی و تاریخی کتاب کودک و نوجوان ایرانی را دوست دارم؛ کتابهایی که قابلیت بازنشر آن در ونزوئلا نیز وجود دارد.
-
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان خبر داد؛
ارسال بیش از ۱۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره داستانهای کوتاه روستایی جنوب کرمان
کرمان- مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان گفت: ۱۲۴ اثر به دبیرخانه اولین جشنواره داستان های کوتاه روستایی آیینهای بومی و محلی جنوب کرمان (جیرفت و روستای دوبنه) ارسال شده است.
-
به قلم یک شاعر مشهدی؛
مجموعه رباعی «جلوههای نور» رهسپار بازار کتاب شد
خراسان رضوی - مجموعه رباعی «جلوههای نور» به قلم پرویز روحبخش،گوینده پیشکسوت صدا و سیمای خراسان، شاعر و روزنامهنگار رهسپار بازار کتاب شد.
-
مروری بر کتاب «دهانهای گشاد» نوشته محمد زفزاف؛
وقتی اتوبوس دیر میکند
«دهانهای گشاد» داستان زندگی مردمی است که از دل اجتماع بیرون میآیند و جایی میان فرهنگ و آداب و رسوم قدیمیای که با آن بار آمدهاند و فقر و عشق و تنهایی دست و پا میزنند، بیآنکه بدانند دیر یا زود اتوبوسی که آنها را به این جهان آورده، باز به جهان دیگر برخواهد گرداند.
-
در دانشکده فنی دانشگاه تهران؛
رونمایی از کتاب «دینامیک بهروز» با حضور رئیسجمهور
نشست تخصصی «خلاقیت و نوآوری در مهندسی دفاع مقدس» همراه با آیین رونمایی از کتاب «دینامیک بهروز» با حضور رئیسجمهور در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار میشود.
-
نودونهمین سخنرانی ماهانه فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛
بررسی حضور ایران در ادبیات جدید و معاصر ارمنی
نودونهمین سخنرانی ماهانه فرهنگستان زبان و ادب فارسی به سخنرانی درباره حضور ایران در ادبیات ارمنی اختصاص خواهد داشت.
-
ادبیات اقلیمها- ۱۷
تاریخ کرمانشاه در آثار ادبی آن بازتاب نیافته است/ شاهنامه کردی؛ نقطه ممتاز ادبیات بومی استان
کرمانشاه- ادبیات کرمانشاه با پشتوانهای از تنوع قومی، تاریخی و زبانی، یکی از بکرترین ظرفیتهای ادبی ایران به شمار میرود؛ ظرفیتی که اگرچه در تولید آثار ادبی هنوز زنده و فعال است، اما کمتر مجال بروز و معرفی شدن یافته و در عین حال تاریخ این منطقه نیز در آثار ادبی آن بازتاب نیافته است.
نظر شما