یکشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۳
پیوندی بین اشعار عاشورایی و مهدوی ایجاد شده است

عاطفه جوشقانیان، از شاعران آیینی گفت: بعد از انقلاب بحث انتقام‌خواهی و ظهور مطرح و شعر مهدوی تقویت شد و بین شعر عاشورایی و مهدوی پیوند ایجاد شد.

عاطفه جوشقانیان در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره جایگاه فعلی شعر عاشورایی در ادبیات فارسی عنوان کرد: در شعر آیینی بخش‌های مختلف از جمله علوی، عاشورایی، فاطمی و مهدوی داریم و شعر عاشورایی از مهم‌ترین و گسترده‌ترین انواع شعر آیینی محسوب می‌شود.
 
این شاعر با بیان اینکه ادبیات عاشورایی بعد از انقلاب اسلامی با ورود شعر دفاع مقدس و شعر انقلاب به جریان شعر آیینی تقویت شد، افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پیوندی بین شعر دفاع مقدس و ادبیات عاشورایی اتفاق افتاد؛ در حقیقت بعد از انقلاب بحث انتقام‌خواهی و ظهور مطرح و شعر مهدوی تقویت شد و بین شعر عاشورایی و مهدوی پیوند ایجاد شد.
 
وی با اشاره به اینکه پیوند بين شعر رضوی و شعر عاشورایی را در سال‌های اخیر شاهد هستیم، بیان کرد: امام رضا به ابن شبیب فرمودند «اگر می‌خواهی بر چیزی گریه کنی بر اباعبدالله الحسین گریه کن» و ما اینها را در سال‌های اخیر در اشعار عاشورایی می بینیم که نشان می‌دهد ادبیات عاشورایی در حال یافتن پیوندهای خود است. ادبیات عاشورایی مانند کهکشانی است که در سال‌های اخیر در حال پیدا کردن منظومه‌های خود است.
 
دبیر کنگره ملی شعر خانواده و سبک زندگی عنوان کرد: گسترده شدن ادبیات عاشورایی موجب بالارفتن کمیت و حتی کیفیت آثار شده است که این مسئله به ماندگاری فرهنگ عاشورا کمک می‌کند. البته مانند هر حوزه‌ای در این حوزه هم ضعف‌ها و آسیب‌هایی وجود دارد.
 
وی ادامه داد: متأسفانه در بسیاری از اشعار عاشورایی اندیشه نمی‌بینیم و یا شاعر موضعی ندارد و یا شعر فقط گزارش صرف است و تحليلی از جریان عاشورا ندارد.
 
جوشقانیان به آسیب دیگری که ادبیات عاشورایی را تهدید می‌کند اشاره کرد و گفت: متأسفانه بعضی زبان حال‌هایی که بین ائمه معصومین(ع) در ادبیات عاشورایی آورده می‌شود بسیار سخیف است. اگر امام حسین(ع) را در موقعیتی ترسیم می‌کنیم زبان حال‌هایی که می‌آوریم باید به گونه‌ای باشد که آن سخن از امام بعید نباشد. متأسفانه برخی زبان محاوره‌ها این گونه نیست و با شأن حضرات معصومین(ع) تناسب ندارد. شاعران و نويسندگانی که درباره عاشورا قلم می‌زنند باید مطالعه و آگاهی خود را بیشتر کنند و اندیشه بیشتری در آثار خود به کار ببرند.
 
دبیر محفل شعر بین‌المللی جمعیت فرزند صالح که به تازگی کتاب «صبح تازه‌دم» از وی روانه بازار کتاب شده است، درباره چشم‌انداز شعر عاشورایی عنوان کرد: ادبیات عاشورایی رو به گسترش است و با پیوندی که بین اشعار عاشورایی و اشعار مهدوی ایجاد شده ادبیات عاشورایی پیشرفت کرده است. شاهد پیوند شعر عاشورایی با مباحثی مثل یاری مظلوم در جریان قدس و یمن هستیم و همان گونه که شعر عاشورایی تاکنون جایگاه مهمی داشته از این به بعد هم ارزشمند خواهد بود.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها