شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۲
ویژه برنامه‌های فرهنگی خانه کتاب و ادبیات ایران در سوگ سالار شهیدان

خانه کتاب و ادبیات ایران در ماه‌ محرم و به‌مناسبت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان(ع) برنامه‌های ویژه‌ای از نشست نقد و بررسی کتاب تا آیین شعرخوانی و روایت‌نویسی را برای علاقه‌مندان برگزار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، همزمان با فرا رسیدن ایام سوگواری اباعبدالله ‌الحسین(ع)، خانه کتاب و ادبیات ایران، ویژه‌برنامه‌های فرهنگی مختلفی را در ماه‌ محرم برگزار خواهد کرد.
 
عرضه همراه با تخفیف کتاب‌های مرتبط با محرم در «سامانه خرید از کتابفروشی»
عرضه کتاب‌های مرتبط با ماه محرم همراه با تخفیف در «سامانه خرید از کتابفروشی» و تولید و انتشار محتوای موضوعی با محوریت کتاب‌شناسی مرتبط با ایام سوگواری اباعبدالله الحسین‌(ع) از فعالیت‌های این موسسه در این ایام است.
 
تلویزیون اینترنتی کتاب و سوگ سالار شهیدان(ع)
تلویزیون اینترنتی کتاب نیز که زیر نظر خانه کتاب و ادبیات ایران فعالیت می‌کند، برنامه‌های مختلفی را همزمان با ایام محرم به نمایش می‌گذارد. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به خوانش مردمی کتاب «فتح خون» اثر شهید مرتضی آوینی، خوانش مردمی کتاب «کتاب آه» اثر یاسین حجازی، خوانش کتاب «داستان بریده بریده» اثر علیرضا نظری‌خرم و خوانش کتاب «سفر شهادت» اثر امام‌موسی صدر اشاره کرد. همچنین شعرخوانی و برپایی نشست‌هایی با محوریت کتاب‌های عاشورایی نیز از دیگر برنامه‌های این شبکه است.
 
گفتنی است برنامه «رحیل» که پژوهش و شعرخوانی با محوریت چهار بانوی عاشورایی را در برمی‌گیرد و برنامه «نو نوا» که مسابقه مداحی و مرثیه‌سرایی نوجوانان است نیز برنامه‌هایی است که همزمان با محرم روی آنتن نخستین تلویزیون اینترنتی کتاب می‌رود.
 
 «خودمونی» که برای اولین‌بار به اجرا درمی‌آید نیز از برنامه‌هایی است که از سوی این تلویزیون پخش خواهد شد و در آن شاعران و نویسندگان از عزاداری‌ خود در دوران کودکی خاطراتی را روایت می‌کنند.
 
از شعرخوانی تا روایت‌نویسی در محرم
 برنامه‌هایی چون به آیین آسمان، کارگاه شعر عاشورایی، دیدار با شاعران آیینی پیشکسوت و کارگاه تصویرگری عاشورایی هم در ایام سوگواری سالار شهیدان برای علاقه‌مندان برگزار می‌شود.
 
در «روایت ظهر عاشورا» نیز بناست تا برخی از نویسندگان آیینی در شهرهای مختلف کشور که عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) را به‌گونه‌ای خاص برپا می‌کنند، حضور داشته و به روایت‌نویسی از ظهر عاشورا بپردازند. از آیین‌های دیگری که با حضور نویسندگان در این ایام برگزار می‌شود، می‌توان «روایت آزادگی» را نام برد؛ در دهه اول محرم نویسندگان و شاعران روایت‌های مختلفی را با موضوع عزاداری در این برنامه می‌خوانند.
 
 نشست تخصصی تصویرگری دینی و عاشورایی، نشست نقد و معرفی در حوزه کتاب‌های کودک و نوجوان، نشست‌هایی با حضور کودکان و نوجوانان در تهران و استان‌ها و همچنین نشست‌هایی در حوزه ادبیات دینی کودکان و نوجوانان نیز همزمان با ایام سوگواری سید و سالار شهیدان(ع) برگزار خواهد شد.
 
 از رونمایی کتاب تا دیدار با اهالی قلم آیینی‌نویس در تکیه کتاب
خانه کتاب و ادبیات ایران در بخش دیگری از برنامه‌های ویژه خود در ماه‌ محرم (از روز ۴ تا ۸) سلسله نشست‌های فرهنگی با عنوان «تکیه کتاب» را برگزار می‌کند.
 
 از جمله این برنامه‌ها می‌توان به بررسی و معرفی کتاب «داستان بریده بریده»، رونمایی از کتاب «پیاده تا قبله اول»، بررسی و معرفی کتاب «پرچم در اهتزاز»، بررسی و معرفی کتاب «تاریخ سیدالشهدا (ع)» و بررسی و معرفی کتاب «حسین مظهر عقل و عشق» اشاره کرد که از ۳۱ تیر تا چهارم مرداد ۱۴۰۲ (۴ تا ۸ محرم) برپا می‌شود.
 
 محرم در ایبنا
خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نیز همزمان با ماه‌ محرم در بخش‌های مختلف خود به ارائه محتواهای تولیدی گوناگون می‌پردازد. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به گفت‌وگو  با ناشران آثار مرتبط با واقعه عاشورا، معرفی روزانه کتاب برای مطالعه در ماه محرم، پیشنهاد مطالعه برای ایام محرم در گفت‌وگو با عاشوراپژوهان، روایت اهالی قلم از ادبیات عاشورایی در قالب گفت‌وگو، پرداختن به مسئله نوشتن داستان دینی کودک و نوجوان، کتابشناسی از تازه‌های آثار مرتبط با تاریخ عاشورایی، گفت‌وگو با پژوهشگران تاریخ اسلام درباره پژوهش‌های عاشورایی و گزارش از واقعه کربلا از دریچه متون کهن اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها