در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی قشم عنوان شد؛
ارتقای شاخصهای کیفی کتاب و کتابخوانی در اولویت باشد
هرمزگان- نخستین نشست انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان قشم در سال جاری با حضور فرهیختگان و اعضای حقیقی و حقوقی انجمن با موضوع ویژه مشارکت در دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی برگزار و بر لزوم ارتقای شاخصهای کیفی کتاب و کتابخوانی تاکید شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان هرمزگان، ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر و تشکر از اعضای انجمن برای حضور در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان با اشاره به این نکته که قشم با دارا بودن ۱۳ کتابخانه، بیشترین کتابخانه عمومی در بین شهرستانهای استان را دارد، بیان کرد: مردمان فرهنگدوست جزیره قشم با همکاری و تلاش خود در مسیر تأسیس کتابخانههای روستایی نشان دادند که این جزیره از ظرفیت بالایی برای ارتقای سطح مطالعه و کتابخوانی برخوردار است.
امینه دریانورد افزود: برای تأسیس کتابخانههای جدید و توسعه کتابخوانی در همه نقاط جزیره، راهاندازی انجمن کتابخانههای عمومی شهرهای فاقد انجمن امری ضروری در مسیر برقراری عدالت اجتماعی و دسترسی به امکانات برای همه اقشار جامعه در اقصی نقاط جزیره قشم است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان هرمزگان راهکارهای جذب علاقهمندان به مطالعه و کتابخوانی را مهیا کردن فضای مناسب، تهیه کتاب مناسب با گروه سنی افراد، معرفی کتاب و فعالیتهای کتابخانهها برای دانشآموزان، همکاری کتابخانههای عمومی در اجرای برنامههای مشترک با آموزشوپرورش، کانون های مساجد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سایر دستگاههای فرهنگی در همه نقاط شهری و روستایی جزیره عنوان کرد.
فرماندار قشم نیز در این جلسه ضمن تقدیر از زحمات امینه دریانورد در زمان ریاست اداره کتابخانههای عمومی شهرستان قشم و پیشرفت چشمگیر در حوزه کتاب و کتابخوانی شهرستان، بیان کرد: در ادامه مسیر توسعه کتابخوانی در جزیره، اعضای انجمن با ارائه راهکارهای علمی و تخصصی در حوزههای فعالیت خود میتوانند نقش مهمی را ایفا کنند.
محمد حسینی همچنین بر لزوم اولویتدهی به شاخصهای کیفی حوزه کتاب و کتابخوانی در این شهرستان تأکید کرد و گفت: ارتقای شاخصهای کیفی کتاب و کتابخوانی از مهمترین مؤلفههای توسعه فرهنگی به شمار میرود.
وی با تأکید بر لزوم تمرکززدایی از شهر قشم، افزود: گستره توجه و خدمات باید تمام شهرستان قشم بهویژه مناطق دوردست را شامل شود.
فرماندار شهرستان قشم تصریح کرد: فراهم آمدن بستر مطالعه در اماکنی که مردم و گردشگران در حالت انتظار قرار میگیرند از ظرفیتهایی است که باید بیشاز پیش مورد توجه باشد.
در ادامه این جلسه مهدی جنگجو کارشناس انجمن های ادارهکل گزارشی از وضعیت آماری کتابخانههای عمومی قشم در ۱۴۰۱ برای اعضای انجمن ارائه دادند، در آمار ارائهشده رشد شاخص ها در تعداد کتابخانههای شهرستان ۸ درصد، تعداد اعضا ۶۱ درصد، امانت کتاب ۱۵۰ درصدف تعداد نسخه کتاب ۱۲ درصد و زیربنای فضای کتابخوانی ۱۴ درصد عنوان شد.
همچنین حبیب بازماندگان رئیس شورای اسلامی شهر قشم در این جلسه گفت: شهرداری و شورای شهر قشم با همه توان خود از برنامههای ویژه کتاب و کتابخوانی حمایت خواهد کرد و در آینده نزدیک ضمن اختصاص یک قطعه زمین مناسب جهت احداث کتابخانه عمومی در شهر قشم، در ساخت کتابخانه با سایر دستگاههای متولی شهرستان همکاری خواهد نمود.
بهرام پوراشرف؛ مدیرعامل مجمع خیرین استان هرمزگان نیز گفت: کتاب میراثی ماندگار و پدیدهای شکوهمند و باارزش و عنصری رشد آفرین در پهنه زندگی بشر است و گسترش فرهنگ و کتاب و کتابخوانی پیشنیاز توسعه کشورها است.
وی افزود: با مطرح شدن اقتصاد و دهکده جهانی و تغییر شاخصهای توسعه ما بهعنوان کشور انقلابی و اسلامی با توجه به توصیه ائمه و بزرگان دین باید نگاه ویژه تری در توسعه همهجانبه کشور داشته باشیم که از مسیر توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی و مطالعه گذر خواهد کرد و میتوان با برنامهریزی به استانداردهای جهانی ایفلا در خصوص سرانه مطالعه و کتاب و کتابخوانی نزدیک شویم.
درپایان حافظ آخش به عنوان سرپرست اداره کتابخانه های عمومی شهرستان قشم معرفی شد و سایر اعضای حقیقی و حقوقی انجمن به بیان پیشنهادات خود در زمینه ارتقای سطح مطالعه جزیره پرداختند.
نظر شما