یکشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۸
دومین جلسه شورای سیاست‌گذاری جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در اصفهان برگزار شد

روز دوشنبه دهم تیرماه دومین جلسه شورای سیاست‌گذاری سی‌و‌پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با حضور اعضای شورای سیاست‌گذاری در اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) سی‌و‌پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان به دبیری سیدمهدی جوادی ۱۰ تا ۱۶ مهرماه در اصفهان برگزار می‌شود. در همین راستا روز دوشنبه دهم تیرماه دومین جلسه شورای سیاست‌گذاری سی‌و‌پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با حضور اعضای شورای سیاست‌گذاری در اصفهان برگزار شد.

اعضای شورای سیاست‌گذاری سی‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان را پوران درخشنده، فرزانه کلاهدوزان، سیدمهدی جوادی، علی قاسم‌زاده، وحید ملتجی، بیژن نوباوه، کمال حیدری و اصغر فارسی تشکیل می‌دهند.

در این جلسه سیدمهدی جوادی دبیر جشنواره با ارائه گزارشی از روند اجرایی جشنواره، «صندوق پروانه» را اقدامی اساسی و ماندگار در جشنواره سی‌وپنجم دانست و گفت: مؤثرترین و متفاوت‌ترین اقدام جشنواره راه‌اندازی صندوق توسعه فیلم‌های کودکان و نوجوانان تحت عنوان «پروانه» است که با حمایت شهردار اصفهان پایه‌گذاری شد که شخصیت فرهنگی شهردار اصفهان در تحقق این امر بسیار مثمر ثمر بوده است.

دبیر سی‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان تصریح کرد: امسال برای «صندوق پروانه» بیش از ۳۰۰ اثر، طرح و فیلم‌نامه ارسال شده، قطعاً همه آثار از درجه کیفی بالایی برخوردار نبوده، اما به منظور باز شدن راهی برای معرفی دغدغه‌مندان فیلم کودک و نوجوان، اتفاق مبارکی است.

وی با اشاره به مزیت راه اندازی «صندوق پروانه» خاطرنشان کرد: درصدد دریافت مشارکت سایر نهادها در «صندوق پروانه» هستیم که این موضوع با استقبال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مواجه شده است و احتمالاً ضلع دیگر این صندوق کانون خواهد بود. همچنین با صداوسیما نیز گفت‌وگوهایی در حال انجام است.

سیدمهدی جوادی تأکید کرد: «صندوق پروانه» موجب خواهد شد تا بودجه تولید در حوزه کودک و نوجوان ۳۰۰درصد افزایش یابد. گرچه این عدد در واقعیت باز هم عدد ناچیزی برای سرمایه‌گذاری روی آثار سینمایی درخور است.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به تفاوت جشنواره امسال با دوره‌های گذشته گفت: جایزه‌ها در جشنواره‌های گذشته با تأکید بر مزیت‌های تکنیکی بوده ‌است؛ اما امسال اضافه شدن جایزه «تعلیم و تربیت» و «بازارپردازی» وجهه متفاوتی به محتوا و مضمون در آثار کودک و نوجوان می‌بخشد و همان‌گونه که در این جلسه پیشنهاد شد جایزه تعلیم و تربیت فارابی را با مشارکت حداکثری اهالی فرهنگ و تعلیم و تربیت اهدا خواهیم کرد.

جوادی با ابراز دغدغه نسبت به محتوایی که قرار است سبد مصرف فرهنگی کودکان را پر کند، گفت: جشنواره می‌تواند به تولید این محتوا جهت دهد، ما جشنواره سکولار و حتی خنثی برگزار نخواهیم کرد و تمام اعضا و اجزای جشنواره باید سمت‌وسویی انقلابی و تعلیم و تربیتی داشته باشد.

وی در ادامه عنوان کرد: ایجاد یک زنجیره ارزش‌گذاری و اکوسیستم درست کودک با محوریت فیلم‌های کودک و نوجوان از دیگر اهداف پیش رو است. در این مسیر در نظر داریم به بهانه جشنواره فیلم کودک و نوجوان امسال یک گفت‌وگوی ملی درباره زیست‌بوم فکری‌فرهنگی کودک و نوجوان ایجاد کنیم.

جوادی خاطرنشان کرد: هدف ما برگزاری جشنواره‌های صرفاً فنی نیست؛ بلکه محتوای جشنواره فیلم کودک و نوجوان با سمت‌وسوی تربیت یک کودک ایرانی‌اسلامی برای ما حائز اهمیت است.

در ادامه این جلسه علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان و عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره کودک گفت: با تحولی که در نسل امروز شاهد هستیم، اگر از زبان هنر برای برقراری ارتباط غفلت کنیم، دچار خسران خواهیم شد. لذا هر دو حوزه تعلیم و تربیت و عرصه تفریح و سرگرمی کودک و نوجوان، ایجاب می‌کند به هنر بهای بیشتری بدهیم.

وی درباره برگزاری این قبیل جشنواره‌ها اظهار کرد: برگزاری امثال این رویدادها که از سابقه خوبی برخوردار است و به لحاظ سنی به بلوغ کاملی هم رسیده است، در حکم ظرفیتی است که می‌تواند به ما کمک کند تولیدات و محصولات بیشتری برای غنی‌سازی این دو حوزه یاد شده برای کودکان و نوجوانان داشته‌ باشیم.

علی قاسم‌زاده افزود: در سی‌وپنجمین دوره جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان باید کار ویژه‌ای صورت گیرد که در این راستا اختصاص جایزه تعلیم و تربیت متناظر با محتوای فیلم‌ها، پیشنهاد بسیار خوب ازسوی بنیاد سینمایی فارابی بود که در لوای این اقدام یک ارزش‌گذاری صورت می‌گیرد.

وی اظهار کرد: از دیگر پیشنهادات برای جشنواره امسال فیلم کودک و نوجوان این است که امکان حضور نوجوانان و کودکانی را از سراسر ایران‌زمین با نگاه تنوع اقوامی در سی‌وپنجمین جشنواره فراهم کنیم و در صورت امکان، حتی شاهد حضور نوجوانانی از کشورهای خواهرخوانده شهر اصفهان یا دارای اثر در جشنواره باشیم.

شهردار اصفهان تأکید کرد: معتقدم باید بتوانیم زمینه حضور جمع گسترده‌ای از کودکان ایران‌زمین را از طریق میزبانی ساده و مهربانانه فراهم کنیم و یک فضای کودکانه را در کشور رقم بزنیم.‌

وی افزود: لازم است در این دوره از جشنواره، مسئولان اجرایی برای فراهم‌سازی زمینه حضور علاقه‌مندان به فیلم‌های کودک و نوجوان از سراسر کشور تدبیر کنند و با راه‌اندازی سامانه‌ای به ثبت‌نام و ثبت تقاضای افراد دغدغه‌مند مانند فیلم‌سازان کودک اهتمام ورزند.

قاسم‌زاده در پایان خاطرنشان کرد: ستون فقرات جشنواره‌ها تولید فیلم است؛ در این راستا باید اقداماتی در راستای شتاب‌بخشی در این زمینه برای جشنواره امسال انجام دهیم و تعداد فیلم‌های امسال را به حد قابل قبولی برسانیم.

در روند برگزاری این جلسه اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره با بیان نکات خود به بررسی و اظهارنظر درباره دستور جلسه پرداختند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها