در این نشست امیرسرتیپ محمدرضا فولادی، سردار گلعلی بابایی، محمد مهدی مفتح و لیلا گودرزیان، نویسنده کتاب، همسر شهید حضور داشتند.
امیرسرتیپ محمدرضا فولادی ، رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران با ذکر اینکه در دوران سالگرد عملیات بیتالمقدس و فتحالمبین هستیم عنوان کرد: یاد میکنیم از همه شهدای گرانقدری که در این عملیات، افتخار بزرگی آفریدند و خرمشهر قهرمان را از یک نقطهای در جنوب غربیترین موقعیت نقشه ایران تبدیل به الگوی وحدت ملی برای کشور ما کردند. خرمشهر در دوران دفاع مقدس دو نقش بازی کرد یک نقش مقاومت بود؛ مقاومت ۳۴ روزهای که واقعا درسها و عبرتهای فراوانی داشت. یکی هم نقش پیروزی بود که با پیروزی خرمشهر حقیقتاً اتفاق بسیار عظیمی رقم خورد که میتواند برای صدها سال آینده برای ایرانیان افتخار و برای همه مردم منطقه و مسلمانان منطقه الگو باشد.
وی افزود: ما در عملیات بزرگ بیتالمقدس با غافلگیری تمام در یک منطقه بسیار وسیع عملیاتهای مداوم و پی در پی بلافاصله بعد از عملیات غرورآفرین فتح المبین توانستیم با عبور از رودخانه، کار بسیار عظیمی را انجام بدهیم و تلفات و خسارات بسیار وسیعی را به دشمن وارد کنیم و با نوزدههزار اسیر کار عظیمی را در کارنامه نیروهای مسلح در دوران دفاع مقدس رقم بزنیم. این عملیاتها انقدر بر دشمن سنگین آمد در نوشتههای یکی از سران ارتش بعث عراق خواندیم که: «من سه بار شاهد گریه صدام بودم یک بار بعد از آزادی خرمشهر در سوم خرداد ۶۱، یک بار بعد از تصرف فاو در بهمن ماه سال ۶۴، یک بار هم در آخرین نامهای که خطاب به رییسجمهور وقت ایران نوشت. این عملیاتها توانست چنین عزت عظمت و سربلندی را برای ما به ارمغان بیاورد و ملت ما به بزرگترین شادی و احساس غرور ملی رسید. امیدوارم بتوانیم با همان همدلی با همان همراهی این پیروزیهای پیدرپی را رقم بزنیم و شاهد تحقق یافتن اهداف عالی انقلاب اسلامی باشیم.
امیرسرتیپ محمدرضا فولادی تصریح کرد: واقعاً جای بسی افتخار و سربلندی و تشکر است از دو بانوی محترم؛ خانم معصومه خدابخشی همسر گرانقدری که مسئولیت روایت دوران شیرین خاطرات زندگی این شهید را برعهده داشتند و لیلا گودرزیان که با قلم روان و شیوای خودش به رشته تحریر در آوردند. بسیار ممنونیم از مدیریت نشر آثار و مشارکت زنان دفاع مقدس که مسئولیت نشر این کتاب ارزشمند را برعهده داشتند تشکر میکنیم.
فولادی در رابطه با کتاب زمانی برای عاشقی گفت: این کتاب در حقیقت به عاشقانههای یک فرمانده در دوران دفاع مقدس پرداخته است. شهید محسن عینعلی مجموعهای از معارف دینی ملی انسانی و اخلاقی را ملاحظه را داراست. واقعا همه این موارد در وجود همه شهدای ما کاملاً جاری است.
امیر فولادی در انتها از دو شهید گرانقدر دیگر همدان نام بردند و به مسئولین حاضر و نویسنده پیشنهاد دادند که به زندگینامه آنان هم بپردازند. خانواده شهید حق گویان که پدر و سه پسر خانواده به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. شهید صادق حق گویان، شهید محمدحسین، محمدرضا و احمد حقگویان. مورد دوم شهید عابس عابدیتهرانی که هم خودشان هم پسرشان شهید شدهاند. امیدوارم سبک زندگی این شهیدان و خانوادههای آنها الگوی جوانان ما شود.
محمدمهدی مفتح نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: از همسر این شهید بزرگوار و نویسنده تشکر میکنم که جهاد این جهادگر را با نوشتن خاطراتش تکمیل کردند. من سالهایی که در تویسرکان توفیق خدمت داشتم مسئولین زیادی را میشناسم که در زمان جنگ سربازان شهید عینعلی بودند. در حقیقت تکمیل جهاد آن شهید عزیز بعد از شهادت در مرحله پیامرسانی و تکمیل رسالت ایشان بود که همسر ایشان به خوبی این مسئولیت را انجام دادند.
وی افزود: قطعا دفاع مقدس در تاریخ ما درس بزرگی است چه برای خودمان و چه برای دیگر کشورها. امیدوارم بتوانیم اینها را ثبت و ضبط کنیم و این فداکاری ها استمرار داشته باشد.
وی افزود: کتاب نثر روانی دارد و خاطرات آن صمیمی است و به دل مینشیند. فضای ترسیم شده از روستا بسیار ملموس بوده و مخاطب با آن ارتباط میگیرد. یک دختر شانزده ساله که همراه همسرش به سرپلذهاب میرود و با او زندگی میکند. قبل و بعد از شهادت این شهید در کنار زندگی عاشقانهای که کنار او داشته، سختیهای زیادی را تحمل میکند و به خاطر عشق به همسر صبور میکند. این امنیتی که امروز در جامعه داریم مدیون این شهدا و این خانوادهها هستیم.
بابایی در ادامه گفت: در این کتاب خاطراهای میخوانیم که شهید پس از شهادت به نوعی به همسر خود کمک کرده و این جمله که: «شهیدان زندهاند» را تداعی میکند. من در خاطرات همسر شهید همت هم این را دیدهام. این شهدا بعد از شهادت هم هوای خانوادههایشان را دارند.
همسر شهید عینعلی بیان کرد: بسیار خوشحالم که این مسئولیت را به همراه نویسنده کتاب به سرانجام رساندم. مسئولیت بسیار بزرگی بود که بتوانم رسالت شهید را که با جنگ و حماسه انجام داد، کامل کنم. زندگی عاشقانه من با شهید در طول چهار سال زندگی مشترک شاید به چهار ماه هم نکشید اما زندگی با این شهید بسیار لذتبخش بود و هنوز هم هست.
لیلا گودرزیانفر نویسنده زمانی برای عاشقی، با بیان اینکه روایت زندگی این شهید بسیار من را تحتتاثیر قرار داد، گفت: برایم شنیدن بعضی از این خاطرات لذتبخش بود و روایت اینها بسیار سخت بود. اما از خود شهید مدد گرفتم و در بسیاری از لحظاتی که این خاطرات را ثبت میکردم، قلمم میلرزید. شهید عینعلی عاشقانه همسر و فرزندش را دوست داشت اما باید میرفت چراکه غیرت او اجازه ماندن نمیداد.
وی در ادامه گفت: سختترین لحظهای که روایت کردند، لحظه شهادت شهید بود که همزمان پسرشان هم در بیمارستان بستری بودند و این اوج استیصال برای یک زن است. اما همسر شهید صبوری و مقاومت کردند.
در پایان از کتاب زمانی برای عاشقی رونمایی شد و دو لوح تقدیر از سازمان تاریخ و ادبیات دفاع مقدس و نشر آثار و مشارکت زنان دفاع مقدس به همسر شهید و نویسنده اهدا شد.
نظر شما