دیانا دختر کوچک روزهداری است که این کتاب را از کتابخانه عمومی اراک گرفته و میگوید: این کتاب، داستان روزه کله گنجشکی است که دوستانم آن را خواندهاند و من هم دوست دارم آن را بخوانم.
این داستان علاوه بر روایت کودک از زندگی کودکانه، کنجکاویها و سلوک معنویش، نوعی جامعه شناسی و روان شناسی ساده از یک جامعه کاملا سنتی را با همه ویژگیهای خاص خودش، افراد، مکانها، مشاغل و نحوه زندگی در یک روستای فاقد هرگونه امکانات امروزی روایت میکند.
داستان روایتی از دهه پنجاه زندگی نویسنده کتاب از یک ماه روزهداری در ماه رمضان است و نوع نگارش متن کتاب نیز ترکیبی از خاطره و داستان است.
این کتاب روایت کودک کنجکاوی است که درماه رمضان روزه کله گنجشکی میگیرد و مسائل و اتفاقات روزمرهاش را با نگرش خود تحلیل و همه اتفاقات را به سادگی و صداقت برای خواننده بیان میکند.
این کتاب در سال ۱۳۹۷ در هشتاد صفحه منتشر و با استقبال مخاطبین در سال ۱۳۹۸ تجدید چاپ شده و فایل صوتی کتاب نیز ضمیمه آن شده است.
ایرج احمدی هزاوه در خصوص کتابش گفت: «انگیزه من از نوشتن این کتاب بیان تفاوت نگاه کودکان آن روزگار با این زمان درباره ماه رمضان بود و دغدغهای که بزرگترها برای آشنا کردن و آموزشهای دینی و روزه گرفتن برای بچهها داشتند.»
وی افزود: «روزه کله گنجشکی از سحر تا اذان ظهر بود و سپس تا اذان مغرب و زمان افطار ادامه داشت و کفاش محل دو قسمت روزه کله گنجشکی را به هم میدوخت.»
نویسنده در بخشی از کتاب آورده است: «خیلی دلم می خواست وقت دوختن روزه های کله گنجشکی حاضر باشم ولی مادربزرگ، من را سر میدواند و میگفت اگه خودت هم آنجا باشی ریا میشه و از ثواب روزههات کم میشه!».
ایرج احمدی هزاوه نویسنده بومی استان مرکزی است. از این نویسنده کتابهای اتوبوس هزاوه، حمام خزینهای، آن زمستان سرد و هزاوه خاستگاه امیران نیز چاپ و منتشر شده است.
نظر شما