
نمایشگاهی از شاهنامههای خطی و چاپ سنگی موجود در گنجینه رضوی به مناسبت روز پاسداشت زبان فارسی برگزار میشود.
این نمایشگاه در موزه قرآن آستان قدس رضوی آماده بازدید علاقهمندان خواهد بود.
تفاهمنامه همکاری پویش «نه به تصادف» با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به امضا رسید.
مرکزی– استاندار مرکزی از افتتاح یکی از بزرگترین و مدرنترین کتابخانههای عمومی کشور در نیمه سال آینده در اراک خبر داد.
خراسانرضوی- رمان «نخجیر» داستانِ یکی از تیزپروازان آسمان ایران منتشر شد.
انجمن علمی پژوهش هنر دانشگاه هنر ایران، نخستین شماره گاهنامه مطالعات عالی پژوهش هنر «بُندهِش» را منتشر میکند.
رئیس مرکز میراث ناملموس در نامهای به رئیس مؤسسه اکو معرفی نظامی به عنوان شاعر آذربایجانی و مولانا به عنوان شاعر ترک را خطای نابخشودنی دانست و خواستار تصحیح هر چه سریعتر تقویم این موسسه شد.
کتاب «ژاکتی برای ایلیا» نوشته جمالالدین اکرمی با ترجمه سهیلا آخوندی از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به زبان انگلیسی منتشر شد.
کتابخانه ملی اعلام کرد به منظور بازسازی، بهسازی و بازطراحی کتابخانه عمومی برای یکهفته تعطیل میشود.
کتاب «پلیمرهای هوشمند» از سوی انجمن علوم و مهندسی پلیمر ایران منتشر شد.
کتاب «نظریهپردازی در علوم اجتماعی؛ شیوههای نظریهپردازی خلاقانه» نوشته ریچارد سوئدبرگ دومین اثر از مجموعه آثار این متفکر حوزه جامعهشناسی، اقتصاد و سیاست که با نظر وی به فارسی ترجمه میشود.
در آستانه بیستویکمین سالگرد تأسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ۷۵۹ باب کتابخانه عمومی در طرح «کتابخانهگردی» میزبان مردم و مسئولین است.
نمایشگاه هفتسین قرآنی در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از اول ماه رمضان برپا میشود.
دانشگاه هنر با همکاری موزه آبگینه و سفالینههای ایران نشستی با محوریت بررسی هنر شیشهگری در ایران برگزار میکند.
نمایشنامه «ندیده» نوشته دونالد مارگولیز و ترجمه مهتاب صفدری در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۱۰۸ صفحه به قیمت ۲۰۰ هزار تومان به همت انتشارات افراز منتشر شده است.
چهارمین نشست «آفتاب جهانتاب کتاب» فردا یکشنبه دوازدهم اسفندماه در کتابفروشی امیرکبیر شعبه فخر رازی برپا میشود؛ و به بررسی اندیشهها و آثار نیکوس کازانتزاکیس، بهویژه «سرگشته راه حق» میپردازد.
کتاب «تأملاتی پیرامون دین در حوزه عمومی» نوشته بهروز قمری تبریزی سعی کرده که برداشتی متفاوت و جامعهشناسانه از نقش دین و دینداری در جامعه مدرن ارائه دهد.
کتاب «جنگ الجزایر» (La guerre d’Algérie) اثر گی پرویه منتشر شد.
کتابهای «آمادهسازی هنرپیشه»، «شخصیتسازی» و «نقش آفرینی» در دورۀ ۳ جلدی «مجموعۀ آثار استانیسلاوسکی» تألیف کی. اس. استانیسلاوسکی. ترجمة مهین اسکوئی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
رمان«موجلا» داستان زنی به نام «رنگین» است که نماد زنانی است که از سنتها عبور میکنند و سرنوشت خود را تغییر میدهند.
در دیدار استادان زبان فارسی در دانشگاهها و کالجهای دهلی با غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رئیس بنیاد سعدی از چهار عنوان کتاب رونمایی شد.
شماره نهم فصلنامه «روایت ایرانی»با محوریت ادبیات داستانی کودک و نوجوان منتشر شد.
هرمزگان - به همت انجمن ادبی تاک سبز رودان، شب شعر «ضیافت واژهها» در هرمزگان برگزار شد.
زنجان- به مناسبت ماه مبارک رمضان؛ چهار برنامه کتابخوانی و هنری در استان زنجان اجرا شد.
زنجان- مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان زنجان گفت: همزمان با ماه مبارک رمضان، داستانهای قرآنی در کانون پرورش فکری روایت میشود.
هرمزگان - کارشناس آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان گفت: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۰۰ بسته کتاب برای اعضای مکاتبهای هرمزگان ارسال شد.
هرمزگان - مسئول انجمن ادبی «بهشت جنوب» گفت: «سفره هفت سین» اهالی ادبیات هرمزگان بر مزار محمدعلی بهمنی گسترده شد.
کتاب نامههای منوچهر ستوده به ایرج افشار به کوشش محمدافشین وفایی منتشر شده است. رسول جعفریان درباره بخشی از این کتاب یادداشتی منتشر کرده است.
کتاب «دو خط شاهنامه: از سیمرغ» نوشته حدیث لرزغلامی اثری از انتشارات پرتقال است که توانسته جایگاه پنج ستاره فهرست شورای کتاب کودک برای آثار بخش ادبیات کهن در سال ۱۴۰۲ را کسب کند. در این مطلب به معرفی این کتاب تألیفی پرداختهایم.
شیما حسینی، مترجم کتاب کودک و نوجوان: حالا که به آن روزها فکر میکنم، خاطرههایم را میبینم؛میان کار و کلمهها و داستانهایی که ترجمه کردهام و لذت حضور تمام و کمال در لحظههایی که ایستاده بودم و پرندهها را تماشا میکردم. پرندههایی که برای سهم خودشان از زمین و زندگی، میجنگیدند یا صبورانه صبر میکردند.
ساعتهای پایانی سال را با یاد و نام نویسندگان، مترجمان، شاعران و پژوهشگرانی به پایان میرسانیم که بیمنت از روح و جان شریفشان در مسیر اعتلای شعر، داستان، نقد، تحقیق و پژوهش ادبی هزینه کردهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت فرارسیدن نوروز ۱۴۰۴ و همزمانی آن با شبهای قدر در پیامی، سرافرازی ایران را آسودهبخش زندگی یکایک هموطنانمان دانست.
در عراق، رسم بر این بود که زنان برای تشییع جنازه به قبرستان نمیرفتند. پس از شهادت برادر و فرزندش، ام علاء به خوابی عمیق فرو رفت و مدت زیادی از خواب بیدار نشد. حدس او درباره این خواب این بود که خداوند خواب را بر او مسلط کرده است تا غم از دست دادن فرزند و برادرش را راحتتر تحمل کند.
اسدالله امرایی، از مترجمان کشورمان گفت: از میان نویسندگان خارجی به ژوزه ساراماگو علاقه خاص دارم و خواندن دو اثر جذاب این نویسنده را به نامهای «کوری» و «بینایی» در تعطیلات نوروز پیشنهاد میکنم.
خوانندگان ایرانی در سال 1403 بیش از پیش به دنبال آثاری بودند که نه تنها به آنها در مواجهه با چالشهای زندگی کمک کند، بلکه بینشی نو درباره هستی و جایگاه انسان در جهان ارائه دهد. کتابهایی که در صدر فهرست پرفروشها قرار گرفتند، عمدتاً به موضوعاتی همچون خودشناسی، روابط انسانی، معناجویی و مدیریت اضطراب و استرس در دنیای پرتلاطم امروز پرداختهاند.
خراسانرضوی - اهالی فرهنگ مشهد هفت پیشنهاد نوروزی کتاب برای مطالعه در بهار ۱۴۰۴ دارند.
نشستها و گردهماییهایی با محوریت کتاب در سالی که گذشت برگزار شد، این نشستها اهالی تاریخ و سیاست را گرد هم جمع کرد. در این گزارش مهمترین رویدادهای تاریخ و سیاست در سال ۱۴۰۳ را مرور میکنیم.
کتاب «آقامحمدخان قاجار و تشکیل دولت ملی در ایران» تالیف رضا احمدی بندرعباسی است که از سوی انتشارات امید فردا به بازار کتاب آمد. آقا محمدخان به وحدت و عزت ایران زمین میاندیشید تا کشوری مقتدر و سربلند بنا کند. بدون تردید بازماندن همین بخش از ایران بزرگ، حاصل باورها و کوششهای بیوقفه اوست.
هرمزگان - کتاب کودک «دهکده بیآب» نوشته سارا حاجب زاده نویسنده خردسال هرمزگانی، کودکان را به سرزمین کوتولهها و ماجرای بیآبی در این سرزمین میبرد.
بوشهر- توجه به سنن و آیینهای نوروزی و بازآرایی تفسیر نوروز از میان عناصر پرشمار هویت ایرانی، در افق شعر بوشهر قابل توجه است.
سالی که گذشت، برای جامعه هنری ایران همراه با فقدان چهرههای برجستهای بود که هرکدام با آثار و حضورشان، نقشی در تاریخ هنر این سرزمین داشتند.
آرش تنهایی، نویسنده و فعال فرهنگی درباره مهمترین دگرگونی مثبتی که از نظر او در سال ۱۴۰۴ میتواند در دنیای کتاب کودک و نوجوان رخ دهد، گفت: کاش کتاب از چیزی که فقط میخوانیم به چیزی تبدیل شود که زندگیاش میکنیم؛ یعنی کتابها در قفسهها نمانند، بلکه در گفتوگوها، بازیها، روی دیوارها و حتی در دستان کودکان جاری شوند.
نظر شما