از طرف نهاد کتابخانههای عمومی کشور انجام میشود؛
مذاکره با ناشران برای تامین نیاز ناشنوایان به کتاب
مدیرکل امور کتابخانههای نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت؛ نهاد برای انتشار کتابهای سادهسازیشده و مناسب برای ناشنوایان با ناشران وارد مذاکره شده است تا کتابهای مناسب در بخش ناشنوایان کتابخانههای سراسر کشور، بهکار گرفته شوند.
وی توضیح داد: مهمترین چالش و مشکل برای تهیه منابع کتابی برای ناشنوایان این است که باید این منابع برای ناشنوایان مناسبسازی شوند. در حال حاضر نهاد کتابخانههای عمومی کشور مشغول تهیه منابع سادهسازی شده برای بخش ناشنوایان کتابخانههای عمومی کشور است.
مدیر کل امور کتابخانههای نهاد کتابخانههای عمومی کشور درباره خدمات رسانی به طیف مخاطبان خاص، عنوان کرد: چند سالی است که نهاد کتابخانههای عمومی کشور در حوزه خدمترسانی به گروههای خاص از جمله ناشنوایان فعالیتهای خود را آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه کارگروه ویژه نابینایان در بخش کتابخانههای عمومی نیز تشکیل شده است، گفت: هر دو ماه یکبار جلسه کارگروه ویژه نابینایان تشکیل میشود و منابع و تجهیزاتشان را بهروز میکنیم. اکنون 60 کتابخانه در کل کشور وجود دارند که به نابینایان خدمات میدهند.
مدیر کل امور کتابخانههای نهاد کتابخانههای عمومی کشور، درباره تشکیل بخش ناشنوایان نهاد، عنوان کرد: نهاد کتابخانههای عمومی کشور یکسال است تاسیس بخش ناشنوایان در کتابخانههای عمومی کشور را در دستور کار قرار داده است.
گودرزی با بیاناین که ناشنوایان نسبت به نابینایان مظلومترند، گفت: تهیه کتاب و منابع برای ناشنوایان بسیار سخت است. البته نابینایان مطالبهگر هستند و با مطالبههای خود تقریبا توانستهاند خدمات بیشتری را دریافت کنند اما در زمینه ارائه خدمات به ناشنوایان تقریبا همه مراکز در کشور ضعف دارند.
گودرزی اظهار کرد: بر اساس چشمانداز نهاد کتابخانههای عمومی کشور، تلاش کردیم در هر استان، حداقل یک کتابخانه برای خدمترسانی به ناشنوایان وجود داشته باشد. درحال حاضر در هر استان دو نفر و در مجموع 60 نفر از همکاران نهاد کتابخانههای عمومی برای خدمترسانی به ناشنوایان فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه از مجموع 31 استان کشور 29 استان هر کدام یک کتابخانه برای خدمت رسانی به ناشنوایان دارند، گفت: دو استان قم و گیلان به مرکزیت شهرستان رشت هنوز بخش ناشنوایان ندارند که با افتتاح کتابخانه مرکزی رشت و قم این دواستان هم در این شهرستانها، صاحب بخش ناشنوایان میشوند.
گودرزی با بیان اینکه هنوز با توجه تازهبودن بخش ناشنوایان آمار دقیقی از تعداد اعضای ناشنوای کشور وجود ندارد، گفت: اکنون در استانهای فارس، خراسان رضوی، یزد و چند استان دیگر فعالیتهای خوبی در حوزه ناشنوایان انجام میشود.
گودرزی افزود: این استانها توانستهاند با انجمن ناشنوایان و مراکز مرتبط با این گروهها، ارتباطهای خوبی را برقرار کنند و فعالیتهای خوبی را در این بخش انجام دهند.
نظر شما