چهارمین اثر فریور خراباتی با عنوان «جفت پا وسط تاریخ» از سوی نشر کراسه راهی بازار کتاب شد.
شاید در نگاه اول برای مخاطب مثلا خواندن تاریخ کشوری مانند قزاقستان، السالوادور یا نیجر جذابیتی نداشته باشد؛ اما نویسنده کتاب تلاش کرده که اتفاقا روایتی جذابتر از تاریخ این کشورها ارائه دهد.
«جفت پا وسط تاریخ» بدون افتادن در دام تکرار و زیادهگویی، داستانها را روایت میکند. سادهنویسی و همهفهمبودن شاید اصلیترین ویژگی این اثر باشد. در واقع خراباتی در این کتاب توانست مخاطب خود را آمادهی پذیرایی از آثار بعدی خود کند. آنطور که پیداست کتاب بعدی این نویسنده با موضوع تاریخ روسیه خواهد بود که تا پایان سال روانه بازار نشر خواهد شد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
«ساکنان منطقه اقیانوسیه پیش از اینکه استرالیا و نیوزلند را کشف کنند، کیریباتی را کشف کردند، دلیل این اکتشاف هنوز مشخص نیست اما این قوم احتمالا شجاعترین و شیردلترین قوم تاریخ بشر(حتی یک بشر!) بوده، هستند و خواهند بود!
مردم این جزیره اوایل زندگی خوبی داشتند، نوع سرگرمیشان البته به ما ربطی ندارد اما زمانی که اولین دریانوردان انگلیسی در قرن هجدهم کیریباتی را کشف کردند، مردم از آنها استقبال کردند و گفتند: «همین که تا فهمیدین قراره کجا بیاین و اومدین، یعنی دمتون خیلی گرمه!» و به گرمی از آنها استقبال کردند. انگلیسیها و (بعدا!) آمریکاییها اساسا برای اینکه شمعدونیها دق نکنند به کشورهای دیگر میروند و حالا این وسط نفت و گاز و چیز به درد بخوری هم آنجا باشد با خودشان میکَنند و میبرند.اما مردم کیریباتی خیالشان راحت بود و فکر میکردند که آنجا چیز خاصی ندارد که کسی بخواهد آن را با خودش به عنوان سوغاتی به کشورش ببرد. در واقع نمیدانستند فسفر چیست و کشورشان بزرگترین معادن فسفر را دارد، فسفرها را که دست انگلیسیها میدیدند، میپرسیدند:《اینا دیگه چین؟!»، انگلیسیها هم میگفتند: «آمپوله! واسه مریض میخوایم!» »
از فریور خراباتی پیشتر کتاب «عجایبالاتفاقات» توسط نشر روزنه منتشر شده که با استقبال خوبی همراه شد.
کتاب «جفتپا وسط تاریخ» در ۲۱۰ صفحه و به بهای ۸۴۰۰۰ تومان از سوی نشر کراسه منتشر شده است.
نظر شما