بهمناسبت هفته کتاب
پویش «کتاب در حرکت» با پیام «بخوان و به دیگری بسپار» از کتابخانه ملی ایران آغاز شد
معاون اداره کل فراهمآوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از آغاز پویش «کتاب در حرکت» با پیام «بخوان و به دیگری بسپار» توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خبر داد و گفت: هدف از اجرایی کردن این طرح پاسخ به یکی از رسالتهای ذاتی این سازمان در جهت ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.
معاون اداره کل فراهمآوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عنوان کرد: در همین راستا کتابخانه ملی به عنوان آغازگر این پویش با همکاری شهرداری مناطق 13 و 7 تهران تعداد 5000 نسخه کتاب را در ایستگاههای مترو، اتوبوس و تاکسی و سراهای محله به شهروندان اهدا خواهد کرد تا پس از مطالعه آن را به هموطن دیگری برای خواندن بسپارند .
وی ادامه داد: گروه مبادله و اهدای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مسئولیت ساماندهی این پویش را به عهده دارد و در کنار تکمیل منابع سازمان و نگهداری این کتابها برای همیشه برای بهرهمندی اصحاب علم و دانش، منابع مازاد را در اختیار سایر کتابخانههای سراسر کشور قرار میدهد تا این منابع مجدد در چرخه اطلاعرسانی قرار گیرند.
محمدی در ادامه با اشاره به راهاندازی بانک کتابشناختی منابع مورد نیاز سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: ایجاد و راهاندازی این بانک در راستای تامین کسری منابعی سازمان راهاندازی شد و در هفته کتاب از همه شهروندان دعوت میشود تا با ورود به آدرس www.ehda.nlai.ir و با شناسایی کتابهای مورد نظر این سازمان، در ازای اهدای یک جلد کتاب مورد نیاز سازمان، 10 جلد کتاب را از مخزن مبادلاتی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دریافت کنند.
وی خاطرنشان کرد: اهدای این نسخ در کنار تکمیل مجموعه کتابخانه ملی به دسترسی جامعه علمی وکتابدوست در داخل و خارج از کشور به آنچه توسط نویسندگان ایرانی خلق شده کمک میکند.
معاون اداره کل فراهمآوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه گفت: به منظور ثبت آثار اعضای هیات علمی دانشگاهها در بانک کتابشناسی ملی، فراخوان دریافت آثار از فرهیختگان منتشر شد.
وی افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با گردآوری و نگهداری آثار تولید شده توسط ایرانیان در داخل و خارج از کشور و ثبت اطلاعات این منابع در کتابشناسی ملی) OPAC.NLAI.IR) امکان رؤیتپذیری و رصد کارنامه علمی و فرهنگی پدیدآوران ایرانی را برای اهالی علم و پژوهش فراهم میکند.
وی ادامه داد: بر همین اساس از همه فرهیختگان دعوت میشود چنانچه آثاری از فعالیتهای علمی از جمله کتاب، پایاننامه (الکترونیکی یا چاپی)، طرح تحقیقاتی و یا منابع غیر کتابی دارند و در کتابشناسی ملی ثبت نشده؛ با ارسال یک نسخه از آن به کتابخانه ملی؛ امکان حفظ و نگهداری دائم آن را برای نسلهای آینده کشور فراهم کنند.
نظر شما