جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۴
یو نسبو ۵ میلیون دلار حق تالیف گرفت/ موفقیت رمان‌های نوآر جنایی

یو نسبو در ۲۰۱۹ از فروش کتاب‌هایش ۵.۱ میلیون دلار حق تالیف گرفت.

به گزاش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مهر به نقل از فوربز نوشت: محبوبیت ژانر نوآر اسکاندیناوی ممکن است بعد از دوران اوج خود در اوایل دهه ۲۰۱۰ کمی رو به افول باشد، اما پرفروش‌ترین نویسنده نروژی نشان از اتفاقی متفاوت دارد. اطلاعات مالیاتی عمومی نشان می‌دهد که دو شرکت یو نسبو در سال ۲۰۱۹ بیش از ۵۸ میلیون کرون نروژ (۶.۵ میلیون دلار) درآمد داشتند که ۴۵.۵ میلیون کرون (۵.۱ میلیون دلار) از آن در قالب حق تالیف یا رویالتی کتاب بود.

نسبو فقط در دو شرکت انتشاراتی خود ۱۹۰ میلیون کرون (۲۱.۵ میلیون دلار) سرمایه دارد و این جدا از سهام و سرمایه‌گذاری‌های دیگرش است. هنوز ارقام نهایی ۲۰۱۹ منتشر نشده اما ثروت نسبو در سال ۲۰۱۸ معادل ۲۷۶ میلیون کرون (۳۱.۱ میلیون دلار) بود. این در حالی است که علاوه بر مالیات بر درآمد، نروژ یک مالیات ثروت سالانه ۰.۸۵ درصدی هم از ثروت شخصی فراتر از ۱.۵ میلیون کرون (۱۶۹ هزار دلار) دریافت می‌کند.

نسبو علاوه بر نواختن موسیقی در یک گروه و نوشتن کتاب‌های کودکان، نویسنده مجموعه‌ای از رمان‌های نوآر جنایی به شدت محبوب است که در نروژ و در سراسر جهان هوادارانی پر و پا قرص پیدا کرده‌اند. هری هوله نام شخصیت اصلی این رمان‌هاست که به بیش از ۵۰ زبان ترجمه شده‌اند.

این مجموعه حالا تبدیل به یک ماشین چاپ پول شده و تضمین شده است که هر رمان جدید وی پرفروش می‌شود. نسبو در ماه ژوئن ۲۰۱۹ دوازدهمین رمان از این مجموعه را با عنوان «چاقو» منتشر کرد که به سرعت در نروژ و بریتانیا به کتاب شماره یک تبدیل شد.

بیشتر منتقدان می‌گویند پیشرفت این ژانر داستانی به خاطر دو نویسنده یعنی ماژ سیووال و پر والو است که در دهه شصت و هفتاد میلادی با هم ۱۰ کتاب نوشتند و در داستان‌های‌شان از نقد اجتماعی هم بهره بردند. نسبو به خاطر گسترش این ژانر با بینش‌های روان‌شناختی و چشم‌اندازی جهانی شناخته می‌شود. با وجود اینکه بعضی منتقدان می‌گویند شخصیت پلیس الکلی و ضدقهرمان او یک الگوی خسته است، اما نسبو که این الگو را خلق کرد، با آن به موفقیت چشمگیری دست یافت.

ظاهراً نسبو با وجود ثروت عظیمش متواضع باقی مانده است. او در مصاحبه‌ای در سال گذشته گفت به این درک رسیده که زندگی کردن آنطور که دوست دارد از همه چیز مهم‌تر است و «پول دیگر آنقدر اهمیتی ندارد».
او معمولاً در هر سال یک تا دو ماه را صرف کوهنوردی در نپال می‌کند و در گروه دی دِره که در سال ۱۹۹۲ تاسیس شده بود گیتار می‌زند و آواز می‌خواند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها