چهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۹
جوادیان‌زاده: یک برند جشنواره شعر هم در یزد نداریم

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در هم‌اندیشی دبیران انجمن های ادبی این استان گفت: ما یک برند جشنواره شعر در یزد نداریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، نشست هم‌اندیشی دبیران انجمن‌های ادبی استان یزد با حضور مجید جوادیان‌زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان برگزار شد.

جوادیان‌زاده در این نشست گفت: انجمن‌های ادبی از گذشته‌های دور توسط انسان‌هایی عاشق اداره می‌شده که تاثیرات فرهنگی آن را به طور ملموس و عینی نمی‌توان مشاهده کرد اما امروزه بسیاری از جریان‌های فرهنگی و هنری به واسطه آنها و ریشه در این فعالیت‌ها دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با اشاره به شناسنامه‌دار کردن انجمن‌های ادبی در سطح کشور یادآور شد: با توجه به شرایط اجتماعی، فرهنگی و توسعه یافتگی شهرها، این انجمن‌ها شناسنامه‌دار می‌شوند تا افراد علاقمند بتوانند با آنها آشنا شده و جذب شوند.

وی ادامه داد: هدف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ساماندهی انجمن‌ها شامل حمایت و پیشتیبانی، ایجاد تسهیل فرایند فعالیت‌ها، زمینه سازی برای ساختارمندی آنها و افزایش جذب سرمایه‌های مادی فرهنگی برای حمایت از آنهاست.

جوادیان زاده با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره‌های شعر بیان کرد: ما یک برند جشنواره شعر در یزد نداریم که این باید با صورت استانی و کشوری برگزار شود. ما از چاپ آثار شاعران حمایت می‌کنیم و می‌توانیم با ارائه نظرات کارشناسی از اساتید این بخش، حمایت‌های لازم را داشته باشیم.

وی گفت: الان 32 انجمن در استان ثبت شده که می‌توانیم با ایجاد زنجیره‌ای از انجمن‌ها به گونه‌ای کیفیت را تقویت کرده و صدای پررنگ‌تری در این بخش داشته باشیم.

ثبت 32 انجمن ادبی یزد در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد
سیدخلف حوتی‌نژاد در این نشست گفت: یکی از نقدهای وارده بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عدم ساماندهی حوزه ادبیات بود به نحوی که ساختار و سازوکاری مبنی بر تولی‌گیری ادبیات نداشت اما با برنامه‌ریزی‌ها، ساختاری پیشنهادی برای آن ارائه شد که نمونه آن نشست‌های دبیران انجمن ادبی استان بوده است.

معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: حوزه ادبیات حوزه مهمی است که بایستی توسط تشکل‌ها و انجمن‌های مردمی و تخصصی ساماندهی شود. ما در سامانه انجمن‌ها تاکنون 32 انجمن را به ثبت رسانده‌ایم و سعی داریم تمامی انجمن‌ها را ثبت کرده و ساماندهی در این زمینه داشته باشیم.

علی دهستانی، دبیر انجمن‌های ادبی استان یزد در این مراسم گفت: متاسفانه برخی از انجمن‌ها ثبت نشده‌اند که به منظور همکاری باید این اقدام را انجام دهند و در این صورت می‌توانیم در استان خانه ادبیات تشکیل دهیم. ما در استان شاهد سابقه بسیار مناسبی در زمینه ادبیات هستیم اما متاسفانه ساماندهی در این زمینه نداریم و همین باعث گمنامی انجمن‌ها است.

نبود چارت سازمانی مهمترین مشکل انجمن‌های ادبی است
سید شهاب الدین هدایتی، انجمن ادبی سفیران صلح ابرکوه نیز در ادامه این نشست گفت: چالش اساسی ما به دلیل دور بودن از مسافت مرکز استان است که خدمات کمتر به ما ارائه می‌شود. نبود فضای فیزیکی کافی در شهرستان‌ها از دیگر مشکلات ما است زیرا شهرستان ابرکوه در بین سه استان فارس، اصفهان و یزد است که فضای فرهنگی این سه استان را در بر گرفته اما متاسفانه به دلیل نبود فضای مناسب شاهد تمرکز در برنامه‌ها نیستیم.

انجمن ادبی سفیران صلح ابرکوه یادآور شد: نبود چارت سازمانی در انجمن‌های ادبی از جمله تاکیدات دیگر ما است که می‌توانیم با ساماندهی فعالیت‌های خود را در قالب مناسب بهره وری دهیم. برای بالا بردن برآیندهای کاری می‌توانیم با برگزاری نشست‌های ماهانه و یا دو ماه یکدیگر به نوعی تجربه‌ها را در اختیار انجمن‌های دیگر قرار دهیم.
 

غلامرضا محمدی شاعر متخلص به کویر نیز در ادامه این مراسم گفت: ادب فارسی و شعر، شاخص لطف و ذوق و هنر ما در جهان است و ایرانی‌ها استعداد زیادی دارند که نمونه آن انجمن‌ها در این کویر هستند.

وی افزود: زبان فارسی، زبان دوم جهان اسلام است که در کنار آموزش‌ها اگر بتوانیم عربی را یاد بگیریم به شعر ما نیز کمک می‌کند. شناخت میراث کهن فارسی نیز به خوبی می‌تواند ما را در این راه کمک کند که با آموزش می‌توانیم در این زمینه حرکت‌ها مناسبی را داشته باشیم.

وی گفت: شعر انقلاب اسلامی در برخی از جاها مظلوم واقع شده است که باید افراد مختلف را در این راه هدایت کرد و با افرادی که با قصد و غرض به دنبال حذف آن هستند برخورد کرد. شعر باید زبان درد و رنج مردم باشد و مشکلات مردم را بیان کند.

این فعال فرهنگی استان یزد بیان کرد: اینکه مقام معظم رهبری با این همه تراکم‌های کاری، شبی در رمضان را به شعر اختصاص می‌دهند نشان از اهمیت شعر به عنوان ابزاری برای ابلاغ است.

محمدی بیان کرد: در عرصه ادب، مضمون مهم است اما چگونگی ارائه آن مهمتر است و اینجا کار شاعر را مهمتر کرده که باید در این زمینه نیزتوجه لازم را داشته باشیم.

وی افزود: همه بیان می‌کنیم که خاک پای شهیدان هستیم و معتقدم که باید امید دهیم و در این زمینه فعالیت کنیم. حافظ با وجود مشکلات متعدد باز هم امیدواری را مطرح می‌کند که این وظیفه انجمن‌های ادبی است تا آموزش داده و امید را در اشعار مطرح کنند.

این شاعر گفت: غنای اندیشه، مقداری در اشعار کمرنگ شده و شاعران به تصویر سازی می‌پردازند که باید با پرداختن به قران و نهج البلاغه در این زمینه حرکت و پیشرفت داشته باشیم. الان برخی از ترانه‌ها واقعا شعرهای نامناسب دارند که باید روی آن کار شود.

وی گفت: نوحه سرایی همراه با اشعار و مضامین مناسب از دیگر نکات مورد تاکید است که باید انجمن‌ها در این زمینه مورد توجه قرار دهند.

محمود الهام بخش، عضو هیات علمی دانشگاه یزد گفت: این که شعر می‌تواند در کشور ما جای مانور داشته باشد، تردیدی نیست و در این که ما در حوزه قدرشناسی در شعر خوب عمل نکرده ایم نیز امر مهمی است. ما باید در حوزه شعر و ادب و اشاعه زبان کار کنیم.

این شاعر یزدی بیان کرد: ما سلاحی در دست داشتیم که با دو جمله می‌توانیم موج سیاسی ایجاد کنیم اما به خوبی از آن استفاده نکرده ایم. متاسفانه ما این را قدر نمی‌دانیم و شعرا نیز شعر را به جامعه ارائه نمی‌دهند.

وی گفت: انجمن‌ها باید امکاناتی داشته باشند تا استعدادها را کشف کند و در آن نیز کارگاهی برای پرورش استعداد داشته باشد. حوزه‌های زیادی از شعر است که تقریبا برای اکثریت شعرا ناشناخته است که انجمن‌ها می‌توانند با کار گروهی در این زمینه خوب عمل کنند.

الهام‌ بخش گفت: متاسفانه تعریفی از شاعر در جامعه نداریم که به خصوص رادیو و تلویزیون در تمامی سطوح، هرچیزی که با لحن ارائه می‌توان به عنوان شعر پذیرش دارد که این مشکلاتی را برای شعر ایجاد کرده است. اگر ما تعریف از شاعر نداشته باشیم واقعا گرفتار می‌شویم.
 

وی گفت: در استان یزد که حسینیه ایران است تصور ما این است که شعر آیینی را باید در مجالس ببریم و بین منابر شاعر شعر خود را بخواند.

علی صادقی دبیر انجمن ادبی یادداشت نو نیز در این نشست گفت: ما اگر بخواهیم همیشه منتظر حمایت باشیم راه به جایی نخواهیم برد بلکه باید با سازوکار درست ادبیات را دنبال کنیم.

وی افزود: بزرگترین ضربه به ادبیات رایگان بودن این جلسات است که همین باعث شده هیچ نگاه حرفه ای به آن وارد شود و در صورت دریافت هزینه می‌توانیم بسیاری از اقدامات مناسب را داشته باشیم.

وی افزود: یادداشت نو از سال 83 شروع به کار کرده و 40 کتاب به صورت تخصصی منتشر کرده و دو نشریه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط