مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین از انتشار فراخوانی برای بازگرداندن کتابهای محبوس در منزل و ادارات این استان به کتابخانهها خبر داد.
وی افزود: این کتابها دارائیهای فرهنگی ما هستند و حبس شدن آنها در کتابخانههای شخصی منازل و ادارات به معنای نادیده گرفتن این کالاهای فرهنگی ارزشمند است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین تصریح کرد: استاندار قزوین هم با اجرای این طرح موافقت کرد و تاکید داشت که نباید اجازه دهیم کتابها به ویترین تبدیل شوند. با توجه به آمار قابل توجه این کتابها، انتظار میرود با مشارکت حداکثری عموم شهروندان و ادارات و سازمانها بتوانیم از این حجم قابل توجه کتابها جهت استفاده در مراکز فرهنگی ، زندانها و ... استفاده بهینه کنیم.
وی همچنین به استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در ترویج و اشاعه فرهنگ کتابخوانی اشاره کرد و گفت: با توجه به نقش تاثیرگذار سازمانهای مردم نهاد در فرهنگ سازی از طرحهایی که منجر به ارتقا میزان نرخ مطالعه شود، حمایت میکنیم. چرا که ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه منجر به کاهش آسیبهای اجتماعی میشود.
بیدخام گفت: برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و رفع چالشهای آن میتوان راهکارهای مختلفی ارائه کرد که جشنوارههای کتابخوانی از همین راههاست و امروز جشنواره کتابخوانی رضوی فرصت مغتنمی برای ترویج فرهنگ مطالعه است.
وی افزود: هر مقدار توجه افکار عمومی به اصل موضوع مطالعه کتاب معطوف شود، جامعه بیشتر از گذشته در مسیر تعالی فرهنگی قرار میگیرد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی از طرحها و برنامههایی است که با استفاده از این راهکار توانسته بسیاری از مردم را از اقشار مختلف به ویژه به صورت خانوادگی به کتابخانههای سراسر کشور دعوت کند.
بیدخام تصریح کرد: هدف از برگزاری این جشنواره اشاعه و ترویج فرهنگ غنی رضوی، گسترش کتابخوانی و مطالعه کتب مناسب از طریق مطالعه کتب مرتبط با سیرة پاک ائمه معصومین (ع) بهویژه حضرت امام رضا (ع) است که به خوبی نیز محقق شده است.
وی افزود: اقدامات نهاد کتابخانهای عمومی برای ایجاد امکان مشارکت خانوادگی، استفاده صحیح از فضای مجازی و تنوع در نحوه شرکت مردم از اقشار و سنین مختلف در این جشنواره قابل تقدیر و تحسین است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین تاکید کرد: موضوع کتابخوانی به عنوان مهمترین راه دستیابی به توسعه اجتماعی، همواره مورد توجه دولتها و حکومتها بوده و در ایران نیز به دلیل ویژگیهای فرهنگی انقلاب اسلامی مورد تأکید بزرگان ما بوده است.
بیدخام اذعان داشت: این غایت خواسته یک جامعه سالم است که افراد آن جامعه به مطالعه و بهخصوص مطالعه هدفمندی که بر اساس مضامین اعتقادی و اخلاقی باشد، توجه ویژه داشته باشند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در حال حاضر این جشنواره با آمار روبه رشدی به لحاظ استقبال عمومی مواجه شده که باید سعی کنیم به آن شاخ و برگ دهیم.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین تصریح داشت: برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی به صورت گسترده، حرکت بسیار خوبی است که نهاد کتابخانههای عمومی کشور به آن پرداخته، و امیدوارم در سالهای آینده نیز با مشارکت سایر دستگاهها و با توجه به تحولات روز، تغییرات تکنولوژی و همچنین تغییرات ذائقهای، روند رو به رشد جذب مردم به کتابخوانی و معارف دینی را ادامه دهد.
بیدخام در پایان سخنان خود عنوان کرد: در این جشنواره ظرفیت برای شرکت تمامی اعضای خانواده وجود دارد من هم به سهم خودم ضمن دعوت از عموم شهروندان جهت شرکت در این مسابقه انتظار میرود که خانوادها حضوری گسترده برای شرکت در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی داشته باشند.
نظر شما