دوشنبه ۳ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۳
جایزه «روایت» تنها به مجموعه داستان کوتاه می‌پردازد

هادی تقی‌زاده گفت: فراخوان نخستین دوره جایزه کتاب روایت منتشر شده است؛ جایزه‌ای که به شکل تخصصی به مجموعه داستان‌های کوتاه منتشر شده می‌پردازد.

هادی تقی‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در توضیح جشنواره داستانی روایت اظهار کرد: این جشنواره توسط انجمن ادبیات داستانی روایت برگزار می‌شود که یک انجمن خصوصی است و به هیچ جایی وابسته نیست و صرفا هزینه‌های این جایزه از سوی بعضی از اعضای انجمن و یک سری خیرین و ادب‌دوستان تامین می‌شود.

وی ادامه داد: در توضیح بیشتر شرایط برگزاری جشنواره باید بگویم که این انجمن از سوی حسین عباس‌زاده در مشهد ثبت شده است؛ بنابراین دبیرخانه این جایزه نیز در مشهد فعالیت می‌کند و مراسم‌ نیز در مشهد برگزار خواهد شد.
 
این داستان‌نویس مشهدی با اشاره به دلایل پرداختن به مجموعه داستان‌های کوتاه گفت: شرایط در جامعه ما به شکلی است که به مجموعه داستان کوتاه نسبت به رمان کمتر توجه و پرداخته می‌شود؛ از این رو با دوستان انجمن تصمیم گرفتیم تا شیوه برگزاری جایزه‌ روایت به شکلی باشد که تنها به مجموعه داستان‌های کوتاه بپردازد. در همین راستا قرار شد که این جایزه هر دو سال یک بار با بررسی مجموعه داستان‌های کوتاه برگزار شود.

وی افزود: هدف ما این است که جایزه روایت به شکل محدود و تخصصی در حوزه مجموعه داستان‌های کوتاه فعالیت کند و به همین دلیل هیچ برنامه‌ای هم برای گسترش آن در قالب‌های رمان، مجموعه شعر، تک شعر یا تک داستان نداریم. از طرفی انجمن دیگری نیز به نام «دریچه» در مشهد وجود دارد که جایزه اختصاصی تک داستان کوتاه را برگزار می‌کند. بنابراین فکر نمی‌کنیم که در آینده هم بخواهیم به این حوزه بپردازیم.

تقی‌زاده در تشریح شیوه اجرای ارسال کتاب به جشنواره گفت: در فراخوان منتشر شده یک صندوق پستی اعلام شده است تا ناشران و نویسندگان حداکثر سه جلد و حداقل یک جلد از اثر را تا پایان تیرماه امسال ارسال کنند.
 
وی ادامه داد: شرایط خاص و ویژه ای برای ارسال اثر وجود ندارد و فقط نویسندگان عزیز باید دقت کنند که کتاب‌ها در سال 96 و 97 منتشر شده باشد. تا به امروز 115 عنوان کتاب برای ما ارسال شده است و امیدواریم که تا پایان تیرماه تعداد این کتاب‌ها بیشتر و بیشتر شود.
 
این نویسنده با اشاره به داوری نخستین دوره این جشنواره گفت: در داوری‌ها سعی کردیم تا یک سری پارامترهایی را برای داوران مشخص کنیم تا بر اساس یک اصول مشخص درباره آثار نظر دهند. البته بخشی را نیز برای سلیقه داوران در نظر گرفته‌ایم. از این رو پیش از اینکه نتایج نهایی مشخص شود در فضایی کاملا شفاف آرای داوران را اعلام خواهیم کرد و همچنین در گزارش هیات داوران که در روز اختتامیه خوانده خواهد شد دیدگاه‌ها به شکل مشخصی بیان می‌شود.
 

وی در پایان اظهار کرد: هیات داوران این جایزه متشکل از نوید حمزوی، ندا کاوسی‌فر، حمید بابایی،‌ حسین عباس‌زاده و بنده است. در ترکیب داوران سعی کردیم از افرادی استفاده کنیم که در جشنواره‌های مختلف زیاد حضور نداشتند؛ چراکه متاسفانه جشنواره‌های ادبی ما به شکلی است که تنها یک سری اسم در آنها می‌چرخد و نگاه و سلیقه یکی است. یعنی جشنواره‌ها یک سری داور مشخص دارند که تغییر نمی‌کند. ما در این جایزه از آن اسامی چشم‌پوشی کردیم تا فضا را بشکنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها