یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۱
برگزیدگان شانزدهمین دوره همایش حامیان نسخ خطی معرفی شدند

برگزیدگان بخش‌های اصلی و فرعی شانزدهمین دوره همایش حامیان نسخ خطی (جایزه سید عبدالله انوار) معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، شانزدهمین دوره همایش حامیان نسخ خطی (جایزه سید عبدالله انوار) شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ با حضور منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و همچنین پیشکسوتان عرصه نسخه‌شناسی، در مرکز همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
 
همچنین در این آیین یاد سیدمحمد مشکوه، پیشکسوت عرصه نسخه‌شناسی گرامی داشته شد.

برگزیدگان بخش‌های اصلی و فرعی جایزه عبدالله انوار معرفی شدند. برندگان این جایزه به شرح زیر هستند:

• بخش فهرست‌نگاری نسخ خطی و اسناد
 
در این بخش، از میان 40 اثر ارسال شده به دبیرخانه، یک اثر از سوی گروه داوری به مرحله دوم راه یافت که فهرست نسخه‌های خطی فارسی پاکستان، تألیف عارف نوشاهی به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد.
 
• بخش علوم دینی
 
با نظر گروه داوری، از میان 14 اثر ارسال‌شده در بخش علوم دینی به دبیرخانه، یک اثر به مرحله دوم راه یافت. اما در نهایت این بخش اثر برگزیده نداشت و لطایف التفسیر» با تصحیح و تحقیق عبدالله رادمرد و عبدالله غفرانی به عنوان اثر شایسته تقدیر انتخاب شد.
 
• بخش عرفان نظری
 
در بخش عرفان نظری، از میان 7 اثر ارسال شده به دبیرخانه، پنج اثر از سوی گروه داوری به مرحله دوم راه یافتند و در نهایت کتاب «خلاصة المقامات» حسن نصیری جامی به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد.
 
• بخش علوم عقلی
 
در بخش علوم عقلی، از میان 39 اثر ارسال شده به دبیرخانه، چهار اثر به مرحله دوم راه یافت و در نهایت کتاب «منطق در ایران سده ششم»، تصحیح غلامرضا دادخواه و اسدالله فلاحی به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد.
 
• بخش ادبیات
 
در بخش ادبیات، از میان 75 اثر ارسال شده به دبیرخانه، دو اثر از سوی گروه داوری به مرحله دوم راه یافت و «اشعار فارسی پراکنده در متون» با تصحیح علی صفری و «تذکره نفایس المآثر» با تصحیح سعید شفیعیون به صورت مشترک برگزیده شدند.

• بخش تاریخ و جغرافیا
 
از میان ۸۰ اثر ارسال شده به دبیرخانه، کتاب «دستور الکاتب» تصحیح علی‌اکبر احمدی دارانی به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد.
 
• بخش علوم و فنون
 
دراین بخش از میان ۵۳ اثر ارسال شده به دبیرخانه، کتاب «خواص الحیوان» تصحیح فاطمه مهری به عنوان اثر برگزیده انتخاب و معرفی شد.
 
• چاپ عکسی
 
در بخش چاپ عکسی نیز از میان ۱۴۵ اثر ارسال شده، یک اثر از سوی گروه داوری به مرحله دوم راه یافت و کتاب «المشیخة» (کنزالسالکین) تصحیح سیدمحمد طباطبایی بهبهانی به عنوان اثر برگزیده معرفی شد.
 
• بخش جنبی
 
در بخش جنبی نیز براساس کارنامه‌ها و پیشینه‌های علمی و عملی ارسال شده از سوی شخصیت‌های حقیقی و حقوقی به دبیرخانه، هیئت علمی به بررسی و ارزیابی آن‌ها پرداخته و سرانجام نفرات برتر را در چهار حوزه به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر معرفی کرده است.
 
• مرمت، صحافی و آسیب‌شناسی نسخه‌های خطی و اسناد
 
در این بخش از میان ۱۹ کارشناس و فعال این حوزه، نیره محمدیان فخر و رقیه محمودی به صورت مشترک به عنوان کارشناس برگزیده این حوزه انتخاب شدند.
 
• کتابداری
 
در این بخش از میان ۶ کتابدار، فرشیده کونانی از کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران به عنوان «کتابدار برگزیده نسخ خطی و اسناد» انتخاب شد.
 
• اهداگر نسخ خطی و اسناد
 
از میان ۱۲ اهداگر، حسن معصومی اشکوری، اهداکننده ۸۴ جلد نسخه خطی و کتاب چاپ سنگی به کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران به عنوان اهداگر برگزیده نسخ خطی و اسناد انتخاب شد.
 
• پیشکسوت عرصه مخطوطات
 
در این بخش زنده‌یاد محمدحسن نوری‌نیا از کتابخانه آستان قدس رضوی به پاس سال‌ها تلاش خالصانه در این عرصه، انتخاب شد.

در انتهای مراسم نیز به نمایندگی از کارکنان کتابخانه ملی در بازه زمانی جنگ تحمیلی که در حفظ نسخ خطی کوشا بودند، لوح تقدیر و تندیسی به محمد رجبی اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط