یکشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۵
روز ملی پیشگیری از سوختگی به زودی در تقویم

رئیس انجمن ققنوس در نشست خبری روز ملی پیشگیری از سوختگی گفت: این ذهن است که باید آماده باشد مردم باید حساسیت زیادی نسبت به سوانح سوختگی داشته باشند و برای رسیدن به این هدف وزارتخانه‌هایی مانند آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان آتش‌نشانی، شهرداری و مهم‌تر از همه اهالی رسانه نقش موثرتری دارند که باید همکاری بیشتری در این زمینه داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست خبری روز ملی پیشگیری از سوختگی با حضور محمد‌هادی ایازی، رئیس کمیته پیشگیری از سوختگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و محمد‌جواد فاطمی رئیس انجمن ققنوس؛ صبح امروز یکشنبه 25 آذر ماه سال جاری در بیمارستان حضرت فاطمه (س) برگزار شد.

در ابتدا فاطمی درباره راهکارهای جلوگیری از حوادث به ویژه سوانح سوختگی گفت: تجربه در کشور ما ثابت کرده است هنوز نتوانسته‌ایم از حوادث اصلی جلوگیری کنیم و در سال‌های اخیر شاهد حوادث بسیار ناگواری به ویژه در زمینه سوختگی بودیم؛ مانند ساختمان پلاسکو، مدرسه درودزن و شین‌آباد در فارس؛ به‌گونه‌ای ما عادت کرده‌ایم که چنین اتفاقاتی در کشورمان بیفتد؛ اما بحث ایمنی فرآیند دیگری دارد.

 
وی افزود: به همین علت انجمن ققنوس با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تمام تلاش خود را داشته است تا فعالیت‌های گسترده‌ای را برای پیشگیری از سوختگی چه در مواقع حوادث و چه در شرایط عادی انجام دهد. به همین دلیل کمیته پیشگیری از سوختگی در این وزارتخانه ایجاد شد.
 
فاطمی با اشاره به بودجه‌های اختصاص داده شده به فعالیت‌های این کمیته گفت: علاوه بر اینکه بودجه‌ای را برای این کمیته در وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی از سوی دولت در نظر گرفته شده است با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روزی را با عنوان روز ملی پیشگیری از سوختگی در نظر گرفته‌ایم.
 
وی خبر از ثبت روز ملی پیشگیری از سوختگی در تقویم داد و گفت: روزهای زیادی در تقویم ما به عنوان روز ملی وجود دارد که هرساله از آن‌ها یاد می‌کنیم. اما چند سالی بود که خواهان ثبت روز ملی پیشگیری از سوختگی بودیم تا حداقل سالی یک بار رسانه‌ها و دیگر ارگان‌ها به اطلاع‌رسانی برای عموم مردم بپردازند، چراکه سوختگی مولفه‌ای است که شاید 85 درصد ارگان‌های مختلف را درگیر کند. چنانچه پیش‌تر گفتم قرار است به زودی با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این روز در تقویم کشوری ثبت شود و از این پس هرسال اول دیماه روز ملی پیشگیری از سوختگی باشد.
 
رئیس انجمن ققنوس درباره مسئولیت ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف در امر پیشگیری از سوختگی گفت: در امر سوختگی این ذهن است که باید آماده باشد مردم باید حساسیت زیادی نسبت به آن داشته باشند و برای رسیدن به این هدف وزارتخانه‌هایی مانند آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان آتش‌نشانی، شهرداری و مهم‌تر از همه اهالی رسانه نقش موثرتری دارند که باید همکاری بیشتری در این زمینه داشته باشند.

وی گفت: با اینکه بیشتر کمک‌های مردمی به انجمن ققنوس کمک به درمان بیماران سوختگی است؛ اما ما از فعالیت‌های ناشران هم غافل نبوده‌ایم و کتاب‌های به‌روزتری به همکاری این انجمن و خود ناشران در این سال‌ها منتشر شده است.
 
فاطمی در ادامه این نشست با ارائه آمار‌هایی مربوط به سوانح سوختگی گفت: سوختگی در ایران هشت برابر آمار جهانی است متاسفانه ما جزو کشورهایی هستیم که سوختگی بسیار شایع است. لازم به ذکر است که سوختگی به شدت به سطح اقتصادی و اجتماعی یک کشور وابسته است. تجربه ثابت کرده است که اگر کشوری در سطح اجتماعی و اقتصلادی مطلوب به سر ببرد مردم کمتر دچار سوانح سوختگی می‌شوند و اصولا آمارها در این کشورها پایین‌تر است.
 
وی افزود: بین 80 تا 200 هزار نفر در یک سال سوختگی جدی دارند که از این بین 22 هزار نفر بستری می‌شوند و نزدیک به 2هزار نفر در سال از بین می‌روند. ما حتی در زمینه درمان هم با مشکلات جدی  دست و پنجه نرم می‌کنیم. مردم باید بدانند که سوختگی یک بیماری نیست و اتفاقی است که قابل پیشگیری است و قطعا هزینه‌ای که برای این امر می‌شود بسیار کمتر از درمان آن خواهد بود. این هزینه نوعی سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.
 

ایازی در ادامه این نشست با اشاره به 4 هدف اصلی کمیته پیشگیری از سوختگی گفت: ما به عنوان مدیران سلامت معتقدیم 25درصد امنیت سلامت مردم برعهده ماست و 75درصد آن بر عهده خود مردم و دیگر ارگان‌های مرتبط است. تاکنون این 75درصد که وابسته به آموزش مردم هم بوده مغفول مانده است که ما تلاش داریم تا برنامه‌های زیادی را در این زمینه به ثمر برسانیم.
 
وی افزود: هدف دوم کمیته پیشگیری از سوختگی جلوگیری از بروز حوادث به ویژه آن دسته از حوادثی است که به طور مستقیم منجر به سوختگی می‌شود. سوختگی بیماری نیست اما به لحاظ اقتصادی هزینه زیادی را بر دوش مردم و دولت می‌گذارد اگر پیشگیری در این زمینه به خوبی صورت بگیرد، قطعا از صرف هزینه‌های سرسام‌آور جلوگیری خواهد شد.
 
ایازی با اشاره به گروه‌های سنی هدف در این زمینه گفت: دو گروه سنی برای ما اهمیت زیادی دارند یکی کودکان و نوجوانان و دیگری سالمندان. کودکان به علت تحرک و عدم آگاهی از رفتارهای پر خطر حادثه‌سازند و سالمندان هم به علت ناتوانی و اینکه شاید نتوانند در برابر حوادث مقاومت کنند، از گروه‌هایی هستند که در بحث آموزش تاکید زیادی بر آن‌ها داریم.
 
رئیس کمیته پیشگیری از سوختگی با اشاره به فرهنگ‌سازی در این‌باره گفت: خوشبختانه ما درحال رایزنی و همکاری بسیار زیادی با ارگان‌هایی هستیم که متولی فرهنگ و فرهنگ‌سازی هستند. مانند دانشگاه‌ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و غیره. مراکز فرهنگی مانند مدارس می‌توانند در امر آموزش کمک بسیار خوبی برای ما باشند به ویژه در مواقعی مانند چهارشنبه آخر سال. ما انتظار داریم که در این زمینه کمک‌های خوبی از سوی این مراکز به ما شود.
 
فرهنگ پیشگیری از سوختگی باید نهادینه شود
در ادامه ملکی درباب وظایف سازمان آتش‌نشانی در فرهنگ‌سازی گفت: سوختگی بسیار پر هزینه است من بارها دیده‌ام که دردناک‌ترین نوع فوت ناشی از سوختگی‌های شدید است و ای کاش هزینه فقط ریالی باشد در بسیاری از موارد سوختگی تمام ابعاد زندگی یک فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
 
وی آموزش و نهادینه شدن فرهنگ پیشگیری از سوختگی را تنها و اصلی‌ترین راه‌حل مبارزه با آتش و سوختگی دانست و گفت: نهادینه شدن فرهنگ در کشور ما هنوز جای زیادی برای کار دارد. مردم باید بدانند که اگر در فعالیت‌های پرخطر مهارتی ندارند آن را انجام ندهند و ما هنوز نتوانسته‌ایم این موضوع را نهادینه کنیم. سالانه گزارش‌های زیادی مبنی بر بی احتیاطی مردم به سازمان آتش‌نشانی گزارش می‌شود که اگر کمترین اطلاع را افراد داشتند موجب بروز خسارت جانی نمی‌شد.
 
ملکی گفت: در سال‌های اخیر آمار سوختگی در ساختمان‌های بیش از شش طبقه بسیار کم بوده است که نشانگر توجه شهرداری و سازمان آتش‌نشانی به ارائه مجوزهای ایمنی است. باید بگویم مالکان ساختمان‌های کمتر از شش طبقه توجه زیادی به دریافت تاییده‌های مجدد ندارند. ما نیاز داریم تا در این زمینه قوانین محکم‌تری را وضع کنیم.
 
وی افزود: به جرات می‌توانم بگویم ساختمان ایمنی در ایران وجود ندارد. چراکه ایمنی فقط به داشتن تجهیزات نیست و اگر حتی ساکنان رفتار ایمنی را نداشته باشند نمی‌توان گفت که ساختمان از ایمنی صددرصد برخوردار است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها