سید حسین عابدینی معتقد است متاسفانه سالهای اخیر شاهد ورود کتابهایی در نشر پزشکی برای عموم بودهایم که چیزی جز کتابسازی نیست. ناشرنماهایی که با جان مردم بازی میکنند.
وی گفت: هستند ناشرانی که در حوزه پزشکی و طب سنتی حتی هفتهای یک کتاب منتشر میکنند. به نظر شما یک مولف و یا یک پزشکی که زمان محدودی هم دارند چگونه میتواند کتابهای زیادی را در طول یک سال تالیف کند؟ معمولا مولفان واقعی در علم پزشکی شاید بتوانند سالی یک الی دو کتاب تالیف کنند.
عابدینی گفت: افرادی هستند در یک دهه و یا بیشتر زمان صرف میکنند تا یک کتاب خوب علمی بنویسند. نوشتن کتاب علمی قطعا زمان بیشتری نسبت به دیگر حوزهها میطلبد. ورود کتابهای زرد به حوزه دانش و به ویژه علم پزشکی زنگ خطری برای رواج اطلاعات غلط در جامعه است.
مدیرمسئول انتشارات سفیراردهال خاطرنشان کرد: البته در این میان نباید نقش دانشگاهها را نادیده بگیریم. تالیف اجباری کتاب برای اهالی دانش در دانشگاهها نتیجهای جز ورود کتابهای زرد به بازار کتاب ندارد. فاجعه اصلی اینجاست که کتابهایی چاپ میشود که فقط نام پژوهشگران و یا پرکاران عرصه پزشکی در کتاب درج میشود و بی شک اگر از خودشان بپرسید که محتوای کتاب چیست نمیدانند.
به گفته عابدینی آشوب کتابسازی تاثیر خیلی مخربتری در عرصه علوم پزشکی و طب سنتی دارد چراکه مستقیما با سلامت جامعه و دانش مردم سروکار دارند. من به جرات میتواتم بگویم که بسیاری از کتابها را حتی یک صفحهاش را نام مولفی که روی کتاب خورده است را ننوشته و اصلا اطلاعی از محتوای دقیق کتاب ندارند.
عابدینی افزود: محتوای این کتابهای اغلب کپیکاری و یا گرداوریهای پراکنده از کتابهایی است که ارزش بالایی دارند ورود این معظل باعث شده اعتبار کتابهای دیگر هم زیر سوال برود.
نظر شما